O Βασίλης Θεοδωρίδης στην ταινία “Handshake” της Κατερίνας Σιγάλα

Συνέντευξη στη Vasia Bresta

Πρωταγωνιστείτε στη δεύτερη κοινωνική ταινία μικρού μήκους “Χειραψία-Handshake” της Κατερίνας Σιγάλα. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

-Με την Κατερίνα γνωριζόμαστε τα τελευταία χρόνια από το allou Fun Park στο House of fear Agony που εργαζόμαστε. Μια μέρα μου ζήτησε το mail μου, μου έστειλε το σενάριο και αυτό ήταν. Δώσαμε τα χέρια και συνέβη αυτή η συνεργασία.

-Ποια σκηνή σας εμπνέει περισσότερο;
-Δεν νομίζω να με εμπνέει κάποια περισσότερο ή λιγότερο. Η κάθε μία είναι ξεχωριστή. Άλλες εμπεριέχουν τη χαρά και άλλες τον πόνο. Συναισθήματα και διαθέσεις που έχω περάσει και ο ίδιος και την ανάλογη στιγμή με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι αυτό το καρδιογράφημα είναι η ζωή.
Βασίλης Θεοδωρίδης

-Πιστεύετε ότι όντως η χειραψία στις μέρες μας έγινε τυπική και απρόσωπη;

-Αν αναλογιστούμε πως έχουν αλλάξει οι ρυθμοί που είναι πλέον πιο έντονοι και γρήγοροι, θα έλεγα ίσως ναι, αλλά νιώθω ότι αυτό συνέβαινε πάντα. Μια χειραψία είναι έτσι κι αλλιώς γρήγορη και της στιγμής οπότε εσύ είσαι αυτός που τις δίνει την βαρύτητα που θες.

Για παράδειγμα στο θέατρο μου χουν πει συγχαρητήρια γιατί μπορεί να τους άρεσα και την ίδια στιγμή ο επόμενος απλά για τυπικούς λόγους να μου έδωσε το χέρι απλά γιατί έπρεπε και δεν έδωσε καν βάση γιατί μπορεί να μην τον είχα κερδίσει. Άρα εμείς τι κάνουμε τυπική η όχι. Γνώμη μου.

-Θεωρείτε ότι η Ελλάδα στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες;

-Μια ερώτηση που την ακούω από όταν ήμουν μικρός. Η απάντηση που άκουγα ήταν Όχι. Το έχω αποδεχτεί, επιδιώκω να μην μιζεριάζω στη σκέψη αυτή, αλλά να με κάνει να δραστηριοποιούμε ακόμη περισσότερο και να στηρίζω εγώ αυτά που θέλω. Τι να κάνω; Εδώ γεννήθηκα, δεν αλλάζει αυτό. Από το να κάτσω με σταυρωμένα χέρια και να λέω αν με στηρίζει κάτι, προσαρμόζομαι με αυτά που έχω και συνεχίζω να πολεμάω για τα όνειρα μου.

‘Oλα είναι εφικτά τα πάντα είναι στην δική του θέληση στο να συμβούν στην ζωή του ακόμη και μέσα από δυσκολίες, αυτή είναι η μαγεία.

-Με τι άλλο ασχολείστε αυτόν τον καιρό;

-Ασχολούμαι με το ραδιόφωνο που είναι μια δεύτερη μεγάλη αγάπη που έχω, νομίζω το τελευταίο πράγμα που μας κάνει να ταξιδεύουμε, να φανταζόμαστε είναι το καλό ραδιόφωνο, οπότε ραδιοφωνικός παραγωγός και με μια ομάδα την commercial.athens που διοργανώνει πάρτυ στην νυχτερινή Αθήνα πάνω στην ηλεκτρονική μουσική.

-Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;
-Διακοπές εύχομαι…

-Ποιο είναι το μεγάλο σας όνειρο;

-Να κέρδιζα ένα Oscar;

-Τι θα λέγατε σ’έναν ηθοποιό που ξεκινάει τώρα τ’όνειρο του;

-Τι θα έλεγα γενικά σε ένα νέο παιδί σε ότι έχει αποφασίσει να ξεκινήσει … να μην κολλάει πουθενά, να μην σταματά να ονειρεύεται, να εμπιστεύεται το ένστικτο του, όλα είναι εφικτά τα πάντα είναι στην δική του θέληση στο να συμβούν στην ζωή του ακόμη και μέσα από δυσκολίες, αυτή είναι η μαγεία.

info παράστασης

“Χειραψία-Handshake”
Κοινωνική ταινία μικρού μήκους
Σκηνοθεσία/Σενάριο : Κατερίνα Σιγάλα – Katerina Sigala
Βοηθός Παραγωγής : Εμμανουέλα Συρίγου
Βοηθός Σκηνοθέτη : Evelina Peteniotou
Διεύθυνση φωτογραφίας/Οπερατέρ : Νίκος Αρτοποιός
Μοντάζ : Στάθης Χαραλαμπίδης
Πρωτότυπη μουσική : Στράτος και Αβραάμ Ισαακίδης
Ηχολήπτης : Αντρέας Μουσαράι
Ενδυματολόγος : Ελισάβετ Αλεξίου
MUA :Ria Kanakari
Hair Styling : Γλυκερια Στούκα
Δημόσιες σχέσεις : Βάσια Μπρέστα

Παίζουν οι ηθοποιοί(Σειρά εμφάνισης)
Τόνια Αποστόλου, Σοφία Μελλισουργού, Μαρία Κοκολάκη, Πέτρος Λιόντας, Βασίλης Θεοδωρίδης, Σπύρος Χαλκιάς, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Εβελίνα Πετενιότου, Γιώργος Μοδινός, Μιχάλης Κουτσούρης, Ορνέλα Λούτη, Ιωάννα Δαρμή, Χρυσάνθη Θεοδώση, Νίκη Κοντίνου, Αντρέας Κουρούπος, Κατερίνα Σιγάλα

Ευχαριστούμε τους αθλητές του πυγμαχικού συλλόγου Ολυμπιακού για τη συμμετοχή τους:
Πάνο Κυρίμη και Διονύση Ψυχογιό

Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this