Γιώργος Βιτωράτος: “Στο FollowGeorge.gr αφηγούμαι τα ταξίδια της ζωής μου”

Κατ΄αρχάς για αυτή την συνέντευξη να ευχαριστήσω την αγαπημένη φίλη δημοσιογράφο, Γεωργία Δρακάκη για την σύσταση και να ευχηθούμε στον αγαπημένο μας Γιώργο Βιτωράτο, πάντα επιτυχίες!

Ας πούμε όμως, λίγα λόγια για τον καλεσμένο μας! Ένας από τους πλέον δραστήριους και αγαπητούς Αθηναίους, γνωστός στον χώρο της επικοινωνίας και του ακτιβισμού, μετακόμισε πριν λίγα χρόνια στην Ιρλανδία για να κυνηγήσει-και να πετύχει “όνειρα ζωής”. Για τον 27χρονο Γιώργο Βιτωράτο, καλή ζωή χωρίς ταξίδια δεν νοείται. Ίσως γι’ αυτό επέλεξε να βιοποριστεί μέσω του air hosting, όμως χωρίς να μπορεί να μείνει απλώς εκεί. Το ταξιδιωτικό του site Followgeorge.gr έχει ήδη ξεχωρίσει ανάμεσα σε αντίστοιχα του ελληνικού Internet δίνοντας βήμα σε ανθρώπους να διηγηθούν τις δικές τους περιπέτειες ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, αλλά και πολύ χρήσιμα, καλογραμμένα tips για ταξιδιώτες που δεν τους αρέσει να αντιμετωπίζονται ως… τουρίστες.

Γιορτάζουμε την λήξη της καραντίνας χωρίς να χαλαρώνουμε τα μέτρα προστασίας με μια συνέντευξη μαζί του, για να θυμηθούμε και να ονειρευτούμε ταξίδια που τόσο κι εμείς αγαπάμε.

Συνέντευξη στη Vasia Bresta

-Πώς αποφάσισες να γίνεις αεροσυνοδός;

-Δεν ξέρω αν εγώ το αποφάσισα ή αν αυτό απλά με επέλεξε… Το σίγουρο είναι πως σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής μου είχα το θάρρος να βγω από το comfort zone μου και να κυνηγήσω ένα καλύτερο μέλλον, μια καλύτερη ζωή!

Το μέλλον του FollowGeorge.gr το βλέπω μακρύ, είναι το σπίτι της σκέψης μου άλλωστε. Εκεί, αφηγούμαι τα ταξίδια της ζωής μου…

-Προτιμάς το Δουβλίνο ή την Αθήνα;

-Το Δουβλίνο είναι η νέα μου «πατρίδα» και το αγαπώ ανιδιοτελώς. Η Αθήνα «μου» είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου και πάντα συγκινούμαι όταν κοιτάω από το παράθυρο του αεροπλάνου την θέα από ψηλά, αλλά ξέρω πως δεν ήρθα για να μείνω. Αν τα έβαζα σε μία τάξη, θα έλεγα: Δουβλίνο για καθημερινότητα, Ελλάδα για διακοπές.

-Πώς ξεκίνησε η όλη ιδέα με το FollowGeorge.gr και πού το βλέπεις σε έναν χρόνο από σήμερα;

-Το να ταξιδεύω είναι πηγή έμπνευσης για εμένα, έτσι λοιπόν, ανάμεσα σε κάποια από τα πιο σημαντικά ταξίδια της ζωής μου, πήρα την απόφαση να δημιουργήσω έναν τόπο όπου θα αφήνω τις σκέψεις μου ελεύθερες, αλλά και θα εμπνέω άλλους ανθρώπους να ταξιδέψουν.

Πόσο πιο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας αν όλοι μας είχαμε ταξιδέψει σε χώρες με άλλες κουλτούρες και άλλα πιστεύω; Ίσως να μην υπήρχαν τόσες ακραίες πράξεις, ούτε καν ρατσισμός. Είμαστε πολίτες όλου το κόσμου! Το μέλλον του FollowGeorge.gr το βλέπω μακρύ, είναι το σπίτι της σκέψης μου άλλωστε. Εκεί, αφηγούμαι τα ταξίδια της ζωής μου…

-Πώς ήταν η καθημερινότητά σου την περίοδο της καραντίνας και πόσα άλλαξαν από την παλιά σου ρουτίνα;

-Δημιουργική! Έτσι θα περιέγραφα την περίοδο αυτή… Αναγκάστηκα να μείνω μέσα και να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου, να ασχοληθώ παραπάνω με τα θέλω μου και να δημιουργήσω νέες ιδέες και projects που θα παρουσιαστούν σύντομα! Παλιά ρουτίνα δεν υπήρχε, κάθε μέρα ήταν πρόκληση, ήταν ένας νέος προορισμός,ενώ τα βράδια των ημερών που θα είχα ρεπό αποτελούσαν έκπληξη.

-Ποιο ταξίδι σου έχει μείνει αξέχαστο; Και σε ποιον τόπο αγαπάς να ξαναγυρνάς κάθε τόσο;

-Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι… όπως θα έλεγε και ο Καβάφης. Είναι δύσκολο να επιλέξω μεταξύ τόσων όμορφων προορισμών, αλλά σίγουρα ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι η Νίκαια της Γαλλίας και η γαλλική Ριβιέρα. Το μέρος που θα γυρνάω πάντα είναι η Ελλάδα, όσα ταξίδια και να κάνω, πάντα θα καταλήγω στην ομορφιά της.

Μαρόκο: αδιαμφισβήτητα ένας τόπος βγαλμένος από παραμύθι. Η αρχιτεκτονική, ο παλμός και η κουλτούρα του μου έχουν μείνει αξέχαστα.

-Τι πιστεύεις για τον τουρισμό στην Ελλάδα φέτος; Εσύ θα κάνεις διακοπές εδώ;

-Θα είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Με μία σωστή βοήθεια από όλους μας, θα βγει όσο γίνεται αλώβητος ο τουρισμός μας. Ξεκινώντας πάντα από το «κεφάλι» και καταλήγοντας στα «πόδια». Εννοείται πως θα κάνω διακοπές Ελλάδα και ,αν και είχα κανονισμένες διακοπές και σε άλλες χώρες, ακύρωσα μερικά ταξίδια για να περάσω περισσότερο χρόνο στην πατρίδα μου.

Γιώργος Βιτωράτος & η δημοσιογράφος, Γεωργία Δρακάκη

-Προτιμάς μια ζωή χωρίς ταξίδια ή μια ζωή χωρίς στιλ; Τι είναι στιλ για σένα;

-Πώς θα υπήρχε το στιλ χωρίς τα ταξίδια; Για μένα, ένα προσωπικό στιλ διαμορφώνεται μετά από μια μεγάλη βόλτα στον κόσμο κι ύστερα ένα προσωπικό mix & match των στοιχείων που ταιριάζουν καλύτερα στον καθένα. Το στιλ, για μένα, είναι κάτι πέρα από την μόδα: η αρχιτεκτονική των σπιτιών, η δόμηση μιας πόλης, ένα καφέ της γειτονιάς και τέλος το βάδισμα ενός περαστικού που φορά ένα συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια και μιλά με συγκεκριμένο τρόπο στο κινητό του. Εν ολίγοις: μπορείς να μου στερήσεις το στιλ, αλλά όχι τα ταξίδια. Κάπου εκεί άλλωστε θα το ξαναβρώ!

Παρίσι :το δέος της τέχνης όταν είσαι μπροστά της.Νέα Υόρκη :η επιτομή της φράσης American dream που αν δεν το ζήσεις σαν ντόπιος δεν ξέρεις τι πάει να πει, τα συγκλονιστικά μουσεία, οι καλλιτέχνες του δρόμου.

-Το δικτυακό μάρκετινγκ έχει εξελιχτεί και πλέον υπάρχουν εταιρίες που ασχολούνται με τον ταξιδιωτικό τομέα. Θα επέλεγες μια τέτοια εταιρία για τα ταξίδια σου και αν όχι γιατί;

-Προσωπικά, θα το οργάνωνα μόνος μου, θέλω να εξερευνώ τον κόσμο με τα δικά μου μάτια άλλωστε. Σε ένα επίπεδο παγκοσμιοποίησης, πιστεύω πως αυτές οι εταιρίες σε φέρνουν πιο κοντά στα ταξίδια και είναι προς τιμήν τους η δουλειά αυτή. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, μπορεί εγώ να θέλω να το προγραμματίσω μόνος μου αλλά εσύ να χρειάζεσαι βοήθεια…

-Έχεις συναντήσει διαφορετικές κουλτούρες ανά τον κόσμο και αξιόλογα μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς! Ποιοι είναι οι τρεις προορισμούς που σε μάγεψαν!

Μαρόκο: αδιαμφισβήτητα ένας τόπος βγαλμένος από παραμύθι. Η αρχιτεκτονική, ο παλμός και η κουλτούρα του μου έχουν μείνει αξέχαστα.

Κανάριες Νήσοι, και πιο συγκεκριμένα τα μικρά χωριά, γεμάτα ντόπιους: οι καλύτερες παραδοσιακές γιορτές που έχω ζήσει. Ιρλανδία: είναι πια ο τόπος μου, αλλά δεν παύει να με μαγεύει μέρα με την μέρα. Η ατελείωτη εξοχή και τα επιβλητικά της κάστρα είναι ο λόγος που την ερωτεύομαι όλο και παραπάνω.

-Και…ποιες χώρες σε τράβηξαν για την τέχνη τους;

-Παρίσι :το δέος της τέχνης όταν είσαι μπροστά της.Νέα Υόρκη :η επιτομή της φράσης American dream που αν δεν το ζήσεις σαν ντόπιος δεν ξέρεις τι πάει να πει, τα συγκλονιστικά μουσεία, οι καλλιτέχνες του δρόμου.

Ιταλία : Η ιστορία της χώρας αυτής είναι αναλλοίωτη στον χρόνο, η υψηλή τέχνη είναι σε κάθε γωνιά της, εκεί έζησαν και δημιούργησαν μερικοί από τους πλέον σπουδαίους καλλιτέχνες παγκοσμίως.

-Γνωρίζουμε πολλούς αεροσυνοδούς που άλλοι το απολαμβάνουν κι άλλοι τα παρατάνε μετά από κάποια χρόνια… Εσένα σε συμπληρώνει σαν επάγγελμα;

-Είναι ένα επάγγελμα που λατρεύω και το κάνω με πάθος. Το όνειρό μου είναι να εξερευνήσω όλο τον κόσμο και προς το παρόν, είμαι σε έναν δρόμο καλό. Αν άλλαζε κάτι στην ζωή μου θα ήταν μόνο για να έρθω ακόμα πιο κοντά στο όνειρό μου.

-Και επειδή μιλάμε συνεχώς για ταξίδια… Πες μου έναν προορισμό που θα ήθελες να επισκεφτείς το συντομότερο και γιατί.

-Το Πεκίνο ήταν στα πλάνα του χειμώνα και θα ήθελα να γυρίσει η ζωή στην καθημερινότητα της και να μπω στο πρώτο αεροπλάνο για να εξερευνήσω αυτόν τον τόπο. Η Κίνα είναι ένα ονειρεμένο ταξίδι λόγω κουλτούρας και πολιτισμού που μου φαίνεται κάπως μακρινός με τον δικό μας, την ίδια στιγμή όμως, παραδόξως οικείος στα μάτια μου. Δεν βλέπω την ώρα να την εξερευνήσω!

Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this