Διονύσιος Φραγκιάς: Couple on Tree

Horizon Line Sessions από την The Blender Gallery (VIDEO)

Πότε αρχίζει η δημιουργία ενός έργου και τι σηματοδοτεί το τέλος της; Ποια είναι η δημιουργική διαδικασία του εκάστοτε εικαστικού;

Μέσα από την αποκάλυψη και την παρουσίαση επιλεγμένων έργων τέχνης από τον ίδιο τον/την δημιουργό τους, σε μορφή βίντεο, απαντώνται ερωτήματα που φέρνουν το κοινό με τον καλλιτέχνη πιο κοντά. Οι Έλληνες και ξένοι εικαστικοί που συμμετέχουν στη σειρά επεισοδίων Horizon Line Sessions, καλέστηκαν να φανταστούν τον εαυτό τους στα εγκαίνια μιας νοητής ομαδικής έκθεσης, στην οποία παρουσιάζεται τουλάχιστον ένα έργο τους. Νοητά στην έκθεση, αλλά πραγματικά στο στούντιό τους, σπίτι τους ή σε κάποιο χώρο της The Blender Gallery, οι καλλιτέχνες αποκαλύπτουν οι ίδιοι στους (νοητούς) επισκέπτες και (πραγματικούς) θεατές τις πτυχές και τα νοήματα της δουλειάς τους.

Στόχος του Horizon Line Sessions είναι να δοθεί στον εκάστοτε θεατή η ευκαιρία να κοιτάξει μέσα από την ’κλειδαρότρυπα’ της οθόνης του και να ανακαλύψει τα έργα των καλλιτεχνών, γνωρίζοντας τους ίδιους και τη δημιουργική διαδικασία τους καλυτέρα, όπως θα γινόταν κατά την επίσκεψη τους σε εγκαίνια έκθεσης. Έργα μικτής τεχνικής, χαρακτικά, αποδικωποιούνται από τους εικαστικούς που τα δημιουργήσανε και αποτελούν το έναυσμα για απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις θεατή – έργου τέχνης, καλλιτέχνη – έργου τέχνης, καθημερινότητας – τέχνης.


Η The Blender Gallery σας καλωσορίζει σε αυτό το νέο τόπο συνάντησης του κοινού με τον κόσμο και τη ματιά του εκάστοτε καλλιτέχνη. Τους καλοκαιρινούς μήνες του 2020, έχοντας επιλεγμένα έργα τέχνης στο επίκεντρο της συζήτησης, γνωρίζουμε καλύτερα τους εικαστικούς (με σειρά εμφάνισης των επεισοδίων):

Θόδωρος Μπρουσκομάτης, Άννα Χαρακτινού, Διονύσιος Φραγκιάς, Αιμιλία Γάκη, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Γιάννης Βαλυράκης, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Ειρήνη Πουλιάση, Φρανσέσκο Κασολάρι, Ελένη Μαραγκάκη Ξηρομάμου, Φρανσέσκο Κoυόμο, ενώ το special edition art video του Γιώργου Μακράκη, θα κυκλοφορήσει επίσης στο πλαίσιο του Horizon Line Sessions.

Με τον ίδιο τρόπο που η ματιά μας οδηγείται αυτόματα στη γραμμή του ορίζοντα, έτσι και οι εικαστικοί αυτής της ψηφιακής δράσης, πλοηγοί μας στο κόσμο τους, τοποθετούνται αναφορικά με τα έργα τους εκεί που επιθυμούν να μας ταξιδέψουν, αφήνοντας μας πάντα χώρο και συνειρμούς, περεταίρω ερωτήματα, αλλά και επόμενες καλλιτεχνικές δράσεις.

Episode #3: Emergency Inspiration | Meet the Artist Dionisios Fragias

Who is Who

 

O Διονύσιος Φραγκιάς ζει και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, ενώ γεννήθηκε στη Κεφαλλονιά. Με μέντορα του τον Jeff Koons, η πρακτική του ως καλλιτέχνης έχει εντυπωμένη με ευαίσθητη προσέγγιση. Μέσα από τα έργα του, ο Φραγκιάς εξετάζει τις τάσεις της ανθρώπινης φύσης προς τη δημιουργία και τη καταστροφή. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Αμερική, Ελλάδα, Ελβετία, Βέλγιο κλπ. Τα έργα του έχουν ενταχθεί σε μεγάλες συλλογές, συμπεριλαμβανομένης της Hearst collection, στη Νεά Υόρκη. Το μεγαλύτερο του γλυπτό, Icarus Empires, είναι μόνιμα προς έκθεση στο βασικό lobby του Hearst Tower.

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this