Η έκθεση “Υπερβάσεις” της Βάσως Γιαννακοπούλου στη Marina Keas Gallery

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 20:00.

Διττά υπερβατική είναι η ενότητα των πρόσφατων έργων της Βάσως Γιαννακοπούλου που παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε ατομική της έκθεση στη Marina Keas Gallery.

Η Βάσω Γιαννακοπούλου συνειδητά επιλέγει, από τη μία, τις λαβυρινθώδεις πόλεις ως καταφύγιο της καλλιτεχνικής της δράσης και από την άλλη, τις αόριστες και άγνωστες μορφές, βαδίζοντας από ανακάλυψη σε ανακάλυψη, άλλοτε βιωματική και άλλοτε συναισθηματική.

Στόχος της, μέσα από την ζωγραφική της, η αποκάλυψη της ομορφιάς και η ουσιαστική αξία της ζωής. Ζωγραφίζει πάντα με γρήγορες και ελεγχόμενες χειρονομίες, χωρίς όμως να παραβιάζει τα όρια της ορατής πραγματικότητας.

Δουλεύει ακούραστα με τα ακρυλικά χρώματα αλλά και τη σπάτουλα, με απώτερο σκοπό να εκφράσει την εμπειρία και την αίσθηση της ζωής της, μέσα από τις δυναμικές γραμμές και τον παλμό της κίνησης.

Σε αυτή την εικονιστική της κατάθεση, η μαχητική της θέση σηματοδοτεί την παρουσία της στον χώρο και στο χρόνο και ενεργοποιεί ένα ιδιαίτερο και πλούσιο χρωματικά διάλογο με τον θεατή.

Η έκθεση “Υπερβάσεις” της εικαστικού Vasso Giannakopoulou Art ανοίγει τις πόρτες της την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 3 Ιουλίου.

Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Μαρούλη

Giannakopoulou_artviews

INFO:

Marina Keas Gallery, Βουρκάρι, Κέα

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 20:00.

Πληροφορίες: 22880-22444

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Γιώργος  Χαδούλης:  Η ζωγραφική είναι προσωπική ανάγκη

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Την ενδέκατη ατομική του έκθεση παρουσιάζει στην Γκαλερί Σκουφά ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Γιώργος Χαδούλης. Παρουσιάζει μια σειρά είκοσι νέων έργων, τα οποία...

Οι αμυγδαλιές του Βαν Γκογκ άνθισαν και φέτος… οι παπαρούνες του έρχονται…

Γράφει η Λιάνα Ζωζά Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ με την γέννηση του παιδιού του αδελφού του, που πήρε και το όνομά του, ζωγραφίζει στην Άρλ...

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024: Όλα όσα θα δούμε στη φετινή διοργάνωση

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου περιλαμβάνει συνολικά 93 παραγωγές, σε 85 ημέρες,  με συμμετοχή περίπου 2.500 περφόρμερ και δημιουργών από κάθε γωνιά της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this