Η ατομική έκθεση “Observatory ” του Τάκη Ζερδεβά και η εγκατάσταση “Washing Machine” του Απόστολου Ζερδεβά στην γκαλερί Σκουφά

Tα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, στις 19.30.

H γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ατομική εικαστική έκθεση του Τάκη Ζερδεβά με τίτλο «Observatory» και την εγκατάσταση του Απόστολου Ζερδεβά «Washing Machine” την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 19:30. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Φεβρουαρίου 2020.

Σημείο αφετηρίας της έκθεσης Observatory του Τάκη Ζερδεβά αποτελεί η διερεύνηση της διαδικασίας της παρατήρησης μέσα από συνθέσεις με φωτογραφία και βίντεο που παραπλανούν τη συμβατική αντίληψη και θέαση της πραγματικότητας. Αξιοποιώντας τη σχέση μεταξύ κινούμενης και σταθερής εικόνας, ο δημιουργός επινοεί νέα τοπία και θέτει τη βάση για έναν διάλογο σχετικά με την έννοια της παρατήρησης ως αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας.

Του Τάκη Ζερδεβά

Στα έργα της έκθεσης το κεντρικό στοιχείο είναι το παράθυρο, ένα εξ’ ορισμού μέσο θέασης και παρατήρησης, το οποίο εδώ κάθε φορά αποτελεί μια διαφορετική αφετηρία και η θέα που μας προσφέρει μεταβάλλεται διαρκώς. Κάθε νέο τοπίο, κάθε νέα εικόνα επιχειρεί να αποδιοργανώσει τη σκέψη των θεατών φέρνοντας τους αντιμέτωπους με το τυχαίο, το παράδοξο και το ανοίκειο.

Στον πρώτο όροφο, η εγκατάσταση The Washing Machine του Απόστολου Ζερδεβά πραγματεύεται την κοινοτοπία του λόγου μέσα από παραλλαγμένα πολιτικά συνθήματα και καθημερινές φράσεις. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει μια μεγάλη τηλεόραση παλαιού τύπου, που παρουσιάζει τον κάδο ενός πλυντηρίου που βρίσκεται σε διαδικασία πλύσης. Στον τοίχο παρατίθενται μία σειρά από μπλούζες που αναγράφουν διάφορες σκέψεις και συνθήματα.

Του Απόστολου Ζερδεβά

Με διάθεση σαρκασμού απέναντι στην πραγματικότητα, ο Ζερδεβάς ανιχνεύει στιγμές της γλώσσας που άλλες φορές λειτουργούν εφησυχαστικά και άλλες φορές ανασταλτικά. Απομονώνοντας αυτές τις φράσεις από το αρχικό τους πλαίσιο και τοποθετώντας τες μέσα σε ένα πλυντήριο, η εγκατάσταση «ανακατεύει» αυτή τη συνθηματολογία επιχειρώντας να στρέψει την προσοχή στη σημασία των καθημερινών πράξεων.

Info

Διάρκεια έκθεσης
16 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου 2020

Γκαλερί Σκουφά
Σκουφά 4, 106 73, Κολωνάκι, Αθήνα
2103643025, [email protected]
www.skoufagallery.gr

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα 11:00-15:30
Τρίτη και Πέμπτη 10:00-15:30 κ’ 17:30-21:00
Τετάρτη 10:00-15:30
Παρασκευή 10:00-15:30 κ’ 17:30-20:00
Σάββατο: 10:30-15:30

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this