Η Art Athina 2019 στο Ζάππειο!

Το "Artviews" επιλέγει και σας προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας!

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Μπορεί το φθινόπωρο να έκανε την εμφάνισή του, όμως οι συναυλίες, οι εκδηλώσεις, τα φεστιβάλ, τα θέατρα, οι ταινίες και οι εκθέσεις δεν τελειώνουν!

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η γιορτή συνεχίζεται…”: Οι Πυξ Λαξ στο Θέατρο Βράχων

Οι «παλιές αγάπες» μας έρχονται και πάλι στις ζωές μας και συναντιούνται στο Θέατρο Βράχων για μια μοναδική βραδιά παρέα με τον Μπάμπη Στόκα και τον Φίλιππο Πλιάτσικα!

Info:

Θέατρο Βράχων, Βύρωνας

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21:30

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-7609340 | 210-7609350  | www.festivalvraxon.gr

«Η λειτουργία του Ορφέα»: Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στο Κηποθέατρο Παπάγου

Το διεθνώς αναγνωρισμένο ελληνικό μουσικό έργο «Λειτουργία του Ορφέα», υπό την διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλου, θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Συμμετέχουν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

Τη Λειτουργία του Ορφέα θα ερμηνεύσουν ο βαρύτονος Τάσσος Αποστόλου και η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη. Αφηγητής ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Info:

Κηποθέατρο Παπάγου, οδός Κορυτσάς

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21:00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: festival.dpapxol.gov.gr | www.dpapxol.gov.gr

Ο Σωκράτης Μάλαμας στην Τεχνόπολη!

Ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας, μετά από την καλοκαιρινή περιπλάνησή του στην Ελλάδα, για την καθιερωμένο του μουσικό ραντεβού με όλους εμάς, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Μην το χάσετε!

Info:

Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21.00

Οι Florence and The Machine στο Ηρώδειο!

Οι Florence & Τhe Machine, το μουσικό φαινόμενο που έχει συναρπάσει κοινό και κριτικούς, έρχονται στην Ελλάδα στον πιο ταιριαστό χώρο που θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς.

Η Florence έρχεται στην Αθήνα στην πιο ώριμη στιγμή της. Κλείνει την παγκόσμια περιοδεία της στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού σαν μία απόκοσμη θεά, της τέχνης και του έρωτα, που θα σαγηνεύσει το κοινό με τη δύναμη της ευαισθησίας της, την αστείρευτη ενέργεια της και την εκστατική παρουσία της.

Ένα ευρώ (1 ευρώ) από κάθε εισιτήριο θα δίνεται στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Info:

Ηρώδειο, Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Πέμπτη 19 & Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3241807

ΤΕΧΝΗ

Η Art Athina 2019 στο Ζάππειο

Η Art Athina, η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα έρχεται σε καινούργιο χώρο στην καρδιά της Αθήνας για 24η χρονιά, παραμένοντας πιστή στο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό.

Από το Σάββατο 14 έως και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 θα υποδέχεται τους επισκέπτες της στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου. H έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 36 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Info:

Ζάππειο, Λ. Αμαλίας, Αθήνα

Έως 16 Σεπτεμβρίου 2019

Πληροφορίες/Κρατήσεις: www.art-athina.gr

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Ένας Αληθινός Φίλος», του Γκέιλ Μανκούσο

Η ταινία «Ένας Αληθινός Φίλος», του Γκέιλ Μανκούσο, κυκλοφορεί στις από την Odeon.

Σε αυτή την οικογενειακή ταινία, θα δούμε τη συγκινητική ιστορία του αφοσιωμένου σκύλου Μπέιλι που βρίσκει το νόημα της δικής του ύπαρξης μέσα από τις ζωές των ανθρώπων που κάνει να γελούν και να αγαπούν.

Μια τρυφερή ιστορία ελπίδας, αγάπης και απεριόριστης αφοσίωσης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εμείς φροντίζουμε πραγματικά τους τετράποδους φίλους μας ή εκείνοι εμάς.

Σενάριο: Β. Μπρους Κάμερον, Κάθριν Μίτσον, Μάγια Φορμπς, Γουόλι Βολοντάρσκι
Ηθοποιοί: Ντένις Κουέιντ, Μπέτι Γκίλπιν, Τζος Γκαντ, Κάθριν Πρέσκοτ, Μαρτζ Χελγκενμπέργκερ

Ο «Φύλακας Άγγελος Έπεσε», του Ρικ Ρόμαν Γουό

Η ταινία «Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε», του Ρικ Ρόμαν Γουό, κυκλοφορεί από την Odeon.

Υπόθεση

Ύστερα από μια συγκλονιστική απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού Προέδρου Άλαν Τράμπουλ, ο έμπιστός του μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ κατηγορείται αδίκως και τίθεται υπό κράτηση.

Αφού δραπετεύσει, σύντομα θα βρεθεί μόνος του και θα χρειαστεί να αποφύγει την υπηρεσία του και να ξεγελάσει το FBI ώστε να εντοπίσει ποιος απειλεί τον Πρόεδρο.

Απεγνωσμένος να βρει την αλήθεια, ο Μπάνινγκ στρέφεται σε ξένους συμμάχους με σκοπό να διατηρήσουν το όνομά του καθαρό, να προστατεύσουν την οικογένειά του από το κακό και να σώσουν τη χώρα από τον επικείμενο κίνδυνο.

Σκηνοθεσία: Ρικ Ρόμαν Γουό
Ηθοποιοί: Τζεράρντ Μπάτλερ, Πάιπερ Περάμπο, Μόργκαν Φρίμαν

ΘΕΑΤΡΟ

«Ένας κάποιος τέτοιος Βυσσινόκηπος», από την ομάδα Nunc στο Θέατρο Θησείον

Η παράσταση της ομάδας Nunc, εμπνευσμένη από τον «Βυσσινόκηπο» του Άντον Τσέχοφ και το Quizoola! των Forced Entertainment, ξεκινά με ένα παιχνίδι ερωτοαποκρίσεων μεταξύ των ηθοποιών.

Οι ερωτήσεις αποκαλύπτουν στους ηθοποιούς το είδωλό τους, καθρεφτισμένο στους ήρωες του Βυσσινόκηπου και το παιχνίδι εξελίσσεται σε μήτρα από την οποία προκύπτουν οι σκηνές του έργου.

Σκηνοθεσία: Μάρια Φλωράτου

Παίζουν: Θράσος Αρβανίτης, Ορφέας Γεωργίου, Μαριάννα Δεβετζή, Ελένη Ζαφείρη, Μάρια Φλωράτου

Info:

Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα

Από 16 Σεπτεμβρίου 2019 έως 05 Νοεμβρίου 2019

Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3255444

Οι «Εκκλησιάζουσες» ως λαϊκή οπερέτα στο Θέατρο Δάσους

Οι “Εκκλησιάζουσες–Η λαϊκή οπερέτα”, σε μετάφραση–λιμπρέτο–μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη παρουσιάζεται στο Θέατρο Δάσους.

Σε μια εποχή απόλυτης πολιτικής και κοινωνικής παρακμής, οι γυναίκες με αρχηγό την Πραξαγόρα μεταμφιέζονται σε άνδρες και καταφέρνουν να πάρουν την εξουσία προτείνοντας ένα νέο καθεστώς κοινοκτημοσύνης. Το επαναστατικό σχέδιο της Πραξαγόρας, μοιάζει στη θεωρία ιδανικό, στην πράξη όμως θα αποδειχτεί ουτοπικό…

Μετάφραση-Λιμπρέττο-Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Παίζουν: Σοφία Φιλιππίδου, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Ιωάννα Μαυρέα, Κώστας Μπουγιώτης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώργος Στιβανάκης, Ερατώ Αγγουράκη, Τερέζα Καζιτόρη, Πίνα Κούλογλου, Ματίλντα Τούμπουρου

Info:

Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21.00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: nationalopera.gr | theatro-technis.gr

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this