Κατάμεστος ο ΙΑΝΟS στην παρουσίαση του “Songbook 2” από την Αλεξάνδρα Γκράβας

To "Artviews" στην λαμπερή παρουσίαση του νέου δίσκου της Alexandra Gravas στον ΙΑΝΟ, με τίτλο «SONGBOOK 2 #discoveries».

Ένα αληθινό μουσικό ταξίδι ψυχής προσέφερε η Αλεξάνδρα Γκράβας σε όλους όσοι γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο εκδηλώσεων ΙΑΝΟS κατά την παρουσίαση της νέας μουσικής της δουλειάς «SONGBOOK 2 #discoveries» που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η διεθνής μεσόφωνος… ξεφύλλισε το Songbook 2 και ταξίδεψε το φιλόμουσο κοινό στα πέρατα του κόσμου με τα τραγούδια του, τα οποία τραγούδησε ένα-ένα προκαλώντας τον ενθουσιασμό και το θερμό χειροκρότημα.

Παράλληλα διηγήθηκε ιστορίες για τη δημιουργία αυτού του CD, τα τραγούδια του οποίου ερμηνεύσει σε έξι διαφορετικές γλώσσες: ισπανικά, ελληνικά, κινέζικα, αραβικά, γερμανικά και γαλλικά. Μια αγαπημένη συνήθεια της Αλεξάνδρας Γκράβας, η οποία σε κάθε εμφάνιση της ερμηνεύει ένα τραγούδι στη γλώσσα της χώρας που τη φιλοξενεί, θέλοντας να ευχαριστήσει το κοινό που την υποδέχεται κάθε φορά και να έρθει πιο κοντά του.

Σε δυο από τα τραγούδια την συνόδεψε στο πιάνο ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας, που την συνοδεύει και στο CD στα δικά του τραγούδια που ερμηνεύει η Αλεξάνδρα Γκράβας. Ανάμεσα στα τραγούδια και άλλα των Μίκη Θεοδωράκη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Κουρτ Βάιλ, ένα κινέζικο, ένα αραβικό καθώς και τα περίφημα «Μισιρλού» και «Τζιβαέρι».

Λίγο πριν την παρουσίαση των τραγουδιών ο Μίμης Πλέσσας και ο δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας Ιάσονας Τριανταφυλλίδης μίλησαν για την ιδιαίτερη αυτή δουλειά, ενώ η Αλεξάνδρα Γκράβας απάντησε σε ερωτήσεις και μίλησε για τη μουσική διαδρομή της στον κόσμο. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Δέσποινα Σαββοπούλου. Όπως ευχήθηκε ο Ίασονας Τριανταφυλλίδης «να συνεχιστεί η προσπάθεια με τα Songbook, ώστε να φτάσουμε και στην έκδοση του Songbook 80!».

Την ερμηνεύτρια πλαισίωσαν επίσης οι κορυφαίοι σολίστ: Πέτρος Μπούρας πιάνο, Δημήτρης Κουζής βιολί,  Γιάννης Γιοβάνος τσέλο, Βιβή Γκέκα μαντολίνο.

Η αυλαία της εκδήλωσης έπεσε διθυραμβικά με την Αλεξάνδρα Γκράβας να ανταποκρίνεται στο αίτημα του κοινού, να ερμηνεύσει μερικά ακόμα τραγούδια εκτός προγράμματος.

Ανάμεσα σε εκείνους που παραβρέθηκαν ήταν και ο Τίτος Πατρίκιος, η Άννα Φόνσου, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο μεξικανός πρέσβης Daniel Hernández Joseph, ο πρέσβης Πέτρος Παναγιωτόπουλος, ο πρέσβης Σπύρος Γεωργιλές, ο σκηνοθέτης Γεώργιος Παπαβασιλείου, η σοπράνο  Ιουλία Τρούσσα, ο Πύρρος Μερκούρης, οι συνθέτες Νίκος Πλατύραχος, Πηγή Λυκούδη και ο Πάρις Αμοργινός.

Στο τέλος η Αλεξάνδρα Γκράβας δέχτηκε τα πολύ θετικά σχόλια όσων παραβρέθηκαν και υπέγραψε τα CD της τα οποία μπορείτε να βρείτε στον ΙΑΝΟ της οδού Σταδίου.

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Λίλα Κουφοπούλου: “Θέλω να αποτυπώνω στον καμβά το θετικό συναίσθημα που αισθάνομαι” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Η Λίλα Κουφοπούλου είναι μια εικαστικός που ξεκίνησε από τον χώρο των επιχειρήσεων. Στην προσπάθεια της για αυτοβελτίωση και ενδοσκόπηση, εγκατέλειψε...

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this