«Μικρά Τίποτα … Μεγάλα Κάτι» του Λάκη Κουρετζή, για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο της Ημέρας

Δεύτερος χρόνος επιτυχίας για την θεατρική παράσταση "Μικρά τίποτα… μεγάλα κάτι" του Λάκη Κουρετζή, σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή, στο Θέατρο της Ημέρας από τον Οκτώβριο και για δέκα μόνο παραστάσεις.

Το Θέατρο της Ημέρας και η Ανδρομάχη Μοντζολή ανοίγουν την φετινή θεατρική περίοδο με την παράσταση «Μικρά Τίποτα … Μεγάλα Κάτι». Πρόκειται για μια σύνθεση από μικρά έργα και ταχυδράματα του συγγραφέα Λάκη Κουρετζή, ενορχηστρωμένα πάνω στον θεματολογικό άξονα της αέναης περιπέτειας της ύπαρξης του σύγχρονου ανθρώπου και στην διαλεκτική σχέση του με τον εσωτερικό και εξωτερικό του κόσμο.

Το σπονδυλωτό ως προς την δομή του σύγχρονο ελληνικό έργο, με ποιητική και αλληγορική διάθεση, προκρίνει το λυρισμό, αλλά και την απέριττη, σκληρή και ανελέητη ατμόσφαιρα που περιβάλλει την ανθρώπινη ζωή, η οποία ξεδιπλώνεται μπροστά στον θεατή μέσα από μια ατέρμονη εναλλαγή εικόνων και καταστάσεων σε σχέση με τον χώρο και τον χρόνο, την κίνηση και την ακινησία.

Ο συγγραφέας του έργου Λάκης Κουρετζής αναφέρει: «Η Μάγκυ Μοντζολή ευρηματική και ευαίσθητη στις διακυμάνσεις του σύγχρονου θεατρικού και δραματουργικού τοπίου, συνέλαβε την ιδέα του θεατρικού μοντάζ για να δημιουργήσει έτσι ένα καινούργιο ουσιαστικά έργο, ενοποιώντας – ταξινομώντας με μια δομική έμπνευση, διάφορα μονόπρακτα ή αποσπάσματα μεγάλης διάρκειας έργου μου, που είχαν κατά διάφορες εποχές δεχτεί σκηνική επεξεργασία και είχαν παιχτεί σε διάφορες θεατρικές σκηνές, φεστιβάλ κλπ. Ουσιαστικά πρόκειται για μια καινούργια εποχή παλαιών κειμένων που αποτελούν ουσιαστικά αποσπασματικά κομμάτια μιας ευρύτερης ενότητας, κείμενα που υπαγορεύτηκαν από τις κοινωνικές συνθήκες περασμένων δεκαετιών και επανέρχονται στην σημερινή πραγματικότητα ως εκδοχές διαχρονικών καθώς φαίνεται προβλημάτων που απασχολούν όχι μόνο την χώρα μας αλλά και το θέατρο, την τέχνη γενικότερα και τις προσλαμβάνουσες, από ένα σύγχρονο κοινό, τεχνικές»

Ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Πάσιος, Ράνια Πρέβεζα, Νεφέλη Τσιπουρίδη, Σωτήρης Χατζηνικολάου

Kείμενα: Λάκης Κουρετζής

Σκηνοθεσία-Δραματουργική Επεξεργασία: Ανδρομάχη Μοντζολή

Χορευτικά μέρη και ιντερμέδια από την Ομάδα Χορού του Θεάτρου της Ημέρας

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ν. Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου) 115 24 ΑΘΗΝΑ

Παραστάσεις: Παρασκευές από 19/10 – 21/12/2018

Ώρα: 9:00 μ.μ.

Τηλ./ Πληροφορίες: 210 6929090, 210 6995777,

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this