Μουσική αυγουστιάτικη βραδιά με Λιζέτα Καλημέρη και «Αρμός» στο Οινοποιείο Διγενάκη

Στις 11 Αυγούστου με αφορμή τα εγκαίνια του εξωτερικού χώρου του οινοποιείου

Την Τρίτη 11 Αυγούστου μια ευχάριστη μουσική πινελιά μετά τις γκρίζες μέρες της καραντίνας θα αποτελέσει η πρώτη συναυλία που εγκαινιάζει και τον καινούριο εξωτερικό χώρο του οινοποιείου Διγενάκη στα Πεζά του Ηρακλείου Κρήτης.

Το υπέροχο δίδυμο του συγκροτήματος «Αρμός» με την μαγευτική φωνή της Λιζέτας Καλημέρη, θα ερμηνεύσουν έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, σε μια περιοχή κατάφυτη από αμπελώνες και αιωνόβια ελαιόδεντρα, μια ανάσα από το Ηράκλειο, όπου αναμένεται μια πρωτόγνωρη μουσική βραδιά για τα δεδομένα της περιοχής.

Το μουσικό γεγονός έχει την υποστήριξη του πολιτιστικού και φυσιολατρικού συλλόγου Αρχανών, «Χαραυγή».

“Αρμός”

Το συγκρότημα “Αρμός” δημιουργήθηκε το 1997 και δέκα χρόνια αργότερα, το 2007, παρουσίασαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Αμόνι και νερό» στην όποια συμμετέχει ο καταξιωμένος ερμηνευτής Μανώλης Λιδάκης με την ερμηνεία του σε τέσσερα τραγούδια αλλά και με την επιμέλεια της παραγωγής την όποια συνυπογράφει με τον παραγωγό Γιώργο Μακράκη. Στο δίσκο αυτό οι Αρμός αφιέρωσαν το πρώτο τραγούδι, με τον τίτλο “Αρχάγγελος”, στον μοναδικό Νίκο Ξυλούρη, το οποίο ερμήνευσαν μαζί με το Μανώλη Λιδάκη.

Τον Ιούνιο του 2009 και έπειτα από την μεγάλη απήχηση που είχε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, προχωρούν στην κυκλοφορία του νέου τους CD με τίτλο “Άνεμοι και Παλίρροιες” στον όποιο συμμετέχουν οι γνωστοί ερμηνευτές Μπάμπης Στόκας και Λιζέτα Καλημέρη, καθώς και η νεαρή τραγουδίστρια Κορίνα Λεγάκη.

Οι “Αρμός” έχουν γνωρίσει ευρεία αποδοχή κι έχουν λάβει θετικότατα σχόλια από τον τύπο και τους αυστηρότερους μουσικοκριτικούς, χαρακτηρίζοντας το ύφος τους πρωτότυπο, Μεσογειακό και “μετα- Χατζιδακικό”, λόγω της μελωδικότητας που χαρακτηρίζει τα τραγούδια τους, της μεστής ερμηνείας αλλά και της σωστά ενορχηστρωμένης χρήσης φυσικών οργάνων η οποία παντρεύει με σεβασμό το παραδοσιακό με το σύγχρονο ηχόχρωμα. Παράλληλα, στο πρόγραμμα των συναυλιών τους ενσωματώνουν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και νεότερων δημιουργών με γνώμονα πάντα την ποιότητα και κυρίως τον σεβασμό απέναντι στο κοινό που αγαπάει το καλό Ελληνικό τραγούδι και στηρίζει την παράδοση.

Έχουν πραγματοποιήσει με επιτυχία συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο κι έχουν συνυπάρξει επί σκηνής με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως με τους Μανώλη Λιδάκη, Μελίνα Κανά, Μπάμπη Στόκα, Λιζέτα Καλημέρη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστο Θηβαίο, Δημήτρη Ζαχαριουδάκη (Χαίνηδες), Ζαχαρία Σπυριδάκη αλλά και τον σπουδαίο συνθέτη, Θάνο Μικρούτσικο.

Ο διακεκριμένος μουσουργός, μάλιστα, συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τους Αρμός, συμμετείχε στο νέο δίσκο του συγκροτήματος, “Μια Σταγόνα Φως” ( MINOS EMI 2014), με τρία τραγούδια του, δύο ανέκδοτα κι ένα σε επανεκτέλεση, όλα σε στίχους του αξέχαστου ποιητή Άλκη Αλκαίου. Στη νέα δισκογραφική δουλειά των “Αρμός”, εκτός από τον Θάνο Μικρούτσικο, συμμετέχουν με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Μελίνα Κανά και ο Μίλτος Πασχαλίδης.

O δίσκος παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι του 2014 στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο με την παρουσία του Θάνου Μικρούτσικου και της Ρίτας Αντωνοπούλου αλλά και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, στη μουσική σκηνή “Σταυρός του Νότου” με την συμμετοχή της Μελίνας Κανά, της Ρίτας Αντωνοπούλου και της Κορίνας Λεγάκη.

Οι “Αρμός”, στις ζωντανές εμφανίσεις τους, παρουσιάζουν κομμάτια από τις δισκογραφικές δουλειές τους αλλά και ξεχωριστές διασκευές τραγουδιών γνωστών Ελλήνων μουσουργών, με ιδιαίτερη αναφορά σε τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ο Νίκος Ξυλούρης.

Το συγκρότημα “Αρμός” αποτελείται από τους Λευτέρη Μουρτζάκη στο τραγούδι και τη σύνθεση, Μάνο Σμαργιανάκη στο τραγούδι, την κιθάρα και την σύνθεση και Απόστολο Ξυριτάκη στο πιάνο, τη σύνθεση και ενορχήστρωση ενώ πλαισιώνονται από τους δεξιοτέχνες μουσικούς.

Λιζέτα Καλημέρη

Η Λιζέτα Καλημέρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μετά το Λύκειο συνέχισε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από μικρή έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε και αργότερα άρχισε να εμφανίζεται σε μουσικούς χώρους της πόλης της τραγουδώντας αγαπημένα της τραγούδια. Εμφανίστηκε δίπλα στον Μανώλη Ρασούλη, τον Νίκο Ξυδάκη, τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τον Νίκο Κυπουργό, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Μανώλη Μητσιά και τη Μελίνα Κανά.

Το 1994 κυκλοφόρησε ο πρώτος της προσωπικός δίσκος σε τραγούδια του Γιώργου Καζαντζή με γενικό τίτλο “Πνοή του Ανέμου”, ο οποίος την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα σαν μια πολλά υποσχόμενη νεανική φωνή.

Το 1996 κυκλοφόρησε ο δίσκος “Ασιάτιδος Μούσης Ερασταί’ με τραγούδια των Καφέ Αμάν, στον οποίο η Λιζέτα Καλημέρη τραγούδησε τα μισά τραγούδια ενώ τα άλλα μισά η ρεμπέτισσα Μαριώ από τη Θεσσαλονίκη.

Συμμετείχε στον δίσκο “Του Ταξιδιού τα Κίβδηλα” του Μιχάλη Παπαζήση με το τραγούδι “Ήτανε αέρας”.

Τον Δεκέμβριο του 1997 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τραγούδια του Μιχάλη Χανιώτη και τίτλο “Ζωή Λαθραία”, απ’ όπου ξεχώρισαν τα τραγούδια “Δυόσμος και Κανέλλα” και “Ζωή Λαθραία” ενώ συμμετείχε και στο δίσκο του Λουδοβίκου των Ανωγείων “Πύλη της Άμμου” με το τραγούδι “Σαλώμη”. Ως σήμερα έχει μια διαρκώς ανοδική πορεία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Οινοποιείο Διγενάκη

Μέσα στην καρδιά της μεγαλύτερης αμπελουργικής ζώνης της Κρήτης, τα Πεζά, 20 χλμ από το κέντρο του Ηρακλείου και μόλις 10 χλμ από το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσσού, βρίσκεται το οινοποιείο ΔΙΓΕΝΑΚΗ. Η οικογένεια Διγενάκη δημιούργησε έναν μοντέρνο και ελκυστικό χώρο ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο στην παραγωγή άριστων ποιοτικά κρασιών αλλά αντιλαμβάνεται την οινοποιεία ως ζωτικό μέρος του ευρύτερου και συλλογικότερου πολιτισμού, φιλοδοξώντας να τη συνδέσει διαδραστικά με άλλες μορφές πολιτιστικής έκφρασης όπως η μουσική, τα εικαστικά, η ποίηση και λογοτεχνία, ο χορός και το θέατρο.

Η λειτουργία του άρτιου σε υποδομές οινοποιείου, νοηματοδοτείται από παρουσία καλλιτεχνών σε ένα χώρο πολιτισμού ο οποίος ζεσταίνεται από το έργο τους. Παράλληλα οραματίζεται να φιλοξενήσει νέους ανθρώπους βοηθώντας έτσι στην ανάδειξη του έργου τους με στόχο να αποτελέσει αισθητική αναφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Οι γευσιγνωστικοί δρόμοι του κρασιού υφέρπονται σιωπηλά από ένα οργανικό καλλιτεχνικά υπόστρωμα το οποίο δίνει χρώμα και σχήμα σε μια διαδικασία η οποία γίνεται πλέον πιο σύνθετη και πιθανόν απαραίτητη αφού δεν εγκλωβίζεται μόνο στο στενό της αντικείμενο.
Εναλλασσόμενα σχήματα ή αυτόνομοι καλλιτέχνες βρίσκουν καταφύγιο για το έργο τους σε μια περιοχή που φέρνει αυτούσιο το αστικό στην κοντινή περιφέρεια.

INFO

Συναυλία με τους “Αρμός” και Λιζέτα Καλημέρη στο Οινοποιείο Διγενάκη
Ώρα έναρξης: 9:30
Καλλονή Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, 19ο Χλμ Ηρακλείου-Αρκαλοχωρίου, Ηράκλειο Κρήτης.
T.K. 70100
τηλ. 2810 233999
E-mail: [email protected]

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this