Μουσική, θέατρο, σινεμά ή τέχνη γι’αυτή την εβδομάδα;

Το "Artviews" επιλέγει και προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Η άνοιξη πλησιάζει σιγά σιγά και μαζί της φέρνει υπέροχες επιλογές για διασκέδαση!

Και μην ξεχνάτε…Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΤΕΧΝΗ

Aναδρομική έκθεση του Δημοσθένη Σκουλάκη “Ένας μεγάλος αντιφατικός”, στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση του εικαστικού Δημοσθένη Σκουλάκη με τίτλο “Ένας μεγάλος αντιφατικός”, η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 Μαΐου 2019 και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα του Μουσείου Μπενάκη στα 50 χρόνια δημιουργίας του Δημοσθένη Σκουλάκη (1957-2009), είναι μια αναδρομή, η οποία συμπεριλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα από το ευρύ φάσμα της καλλιτεχνικής του πορείας.

Η έκθεση σχεδιάστηκε με πρωταρχικό σκοπό, να αναδείξει την ιστορική εξέλιξη και εικαστική διαδρομή του καλλιτέχνη.

Στην παρουσίαση αυτή περιλαμβάνει περίπου 100 έργα ζωγραφικής του δημιουργού και χωρίζεται σε οκτώ ξεχωριστές ενότητες, οι οποίες ακολουθούν θεματικά και χρονολογικά, την εικαστική διαδρομή του καλλιτέχνη.

Ταυτόχρονα, θα εκτεθεί και τμήμα του παράλληλου έργου του καλλιτέχνη, αφού διετέλεσε για 30 και πλέον χρόνια, γελοιογράφος και εικονογράφος σε ελληνικά και διεθνή έντυπα.

Διάρκεια έκθεσης: Έως 5 Μαΐου 2019

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Aθήνα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: benaki.gr

Έκθεση “Τρόπαιον Ίστημι” του Νίκου-Γιώργου Παπουτσίδη στον Εικαστικό Κύκλο Sianti

Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti εγκαινιάζει τη νέα χρονιά με την έκθεση του Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη με τίτλο “Τρόπαιον Ίστημι”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:30.

Ο Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης επιστρέφει με τη νέα του αυτή έκθεση, η οποία θα περιλαμβάνει γλυπτές δημιουργίες του από το 2007 μέχρι σήμερα.

Κάθε ένα από τα τρόπαια είναι μια αντίσταση στην καθημερινότητα ,την ρουτίνα ,την βαρεμάρα. Ανασταίνουν την δύναμη ,το πάθος, τον έρωτα, το θάρρος, την αγωνία.

Διάρκεια έκθεσης: 7 Μαρτίου 2019 – 30 Μαρτίου 2019

Εικαστικός Κύκλος Sianti, Βασ. Αλεξάνδρου 2, Περιοχή Χίλτον, Αθήνα

Πληροφορίες: 210-7245432 | 210-3648335

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο στην Σφίγγα

Ο Δημήτρης Κανέλλος κι ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης θα πραγματοποιήσουν στην Σφίγγα ένα μουσικό αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο. ένα μουσικό ταξίδι απελπισμένου έρωτα, υπαρξιακής αναζήτησης και κοινωνικής ανησυχίας…

Συμμετέχουν ο ακορντεονίστας Τάσος Αθανασιάς και γνωστοί αγαπημένοι τραγουδιστές.

Στις 06 Μαρτίου 2019

Ώρα έναρξης: 21.00

Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 211-4096149 | www.sfiga.gr

Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος στο Κρεμλίνο

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν μια ολοκαίνουργια  ιδιαίτερη μουσική παράσταση “Ελληνικά διάφορα” στη μουσική σκηνή Κρεμλίνο.

Με την συμμετοχή σπουδαίων μουσικών.

Έως τις 23 Μαρτίου 2019

Παρασκευή και Σάββατο στις 22.00

Κρεμλίνο, Χαϊδαρίου 6 & Κάστορος, Πειραιάς

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-4100010

ΘΕΑΤΡΟ

“Η Ψιλικατζού” της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, στον Πολυχώρο Vault

“Η Ψιλικατζού”, βασισμένη στο αιχμηρό, αστείο και βαθιά συγκινητικό Best Seller βιβλίο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου μας περιμένει στον Πολυχώρο Vault. Σε θεατρική διασκευή–σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά. Στον ομώνυμο ρόλο η Ελένη Ουζουνίδου

Μια ψιλικατζού, που με τη βοήθεια της αδερφής της θα μας αφηγηθεί την απίστευτη ιστορία μιας γυναίκας που το μόνο που ήθελε, ήταν να γίνει μητέρα. Με πολύ αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο βγάζει από μέσα της, όλα εκείνα που νιώθει και σπάει τη σιωπή για ένα θέμα-ταμπού, την υπογονιμότητα. Μια κατάθεση ψυχής, μια βαθιά κι αληθινή εξομολόγηση.

Παίζουν: Ελένη Ουζουνίδου, Άννα Ψαρρά

Έως την Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 19:00, Παρασκευή και Κυριακή στις 21:15

Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26, Αθήνα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 213-0356472

 “Ιστορία Έρωτα Και Αναρχίας”, στο Bios

Με τη διασκευή και την σκηνοθεσία της θρυλικής ταινίας του 1973 “Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας” της Λίνα Βερτμίλερ, καταπιάνεται ο Γιάννης Λασπιάς. Έναν πολυπληθής θίασος επί σκηνής και η μουσική του Νίνο Ρότα κυριαρχούν στο υπέροχο έργο.

Μια μοναδική ιστορία πολέμου, έρωτα και αναρχίας που θα σας συγκινήσει.

Παίζουν: Διαμαντής Καραναστάσης, Δώρα Χρυσικού, Βασίλης Αθανασόπουλος, Ίριδα Μάρα, Ξένια Αλεξίου, Γεωργία Παντέλη, Δάφνη Νικητάκη, Μελίνα Σπετσιέρη, Κωνσταντίνος Πολύζος, Γιάννης Ίτσιος.  Στο ρόλο της Μαντάμ Αΐντα η Ανδρομάχη Μαρκοπούλου

Κάθε Πέμπτη έως Κυριακή στις 21.00

Έως την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

BIOS, Πειραιώς 84, Αθήνα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3425335 | www.bios.gr

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

“Ο σεισμός”, του John Andreas Andersen

Η ταινία “Ο σεισμός”, του John Andreas Andersen, κυκλοφορεί από τη NEO Films.

Υπόθεση

Το 1904, ένας σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε το Όσλο. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο “Ρήγμα του Όσλο”, το οποίο εκτείνεται κάτω από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Σεισμοί μικρότερου μεγέθους εξακολουθούν να συμβαίνουν στην περιοχή ακόμα και σήμερα. Οι γεωλόγοι έχουν ενδείξεις ότι ένας εξαιρετικά ισχυρός σεισμός είναι πολύ πιθανό να συμβεί στο κοντινό μέλλον στο Όσλο. Το πότε θα συμβεί αυτό, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με σιγουριά…

Σκηνοθεσία: John Andreas Andersen

Πρωταγωνιστούν: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Kathrine Thorborg Johansen

“Κάθε χίλια χρόνια”, της Ναόμι Καβάσε

Η ταινία “Κάθε χίλια χρόνια”, της διεθνώς αναγνωρισμένης Ναόμι Καβάσε, κυκλοφορεί στις 7 Μαρτίου από την Tanweer.

Υπόθεση

Η Ζαν ταξιδεύει στην Ιαπωνία αναζητώντας ένα σπάνιο ιαματικό φυτό, που σύμφωνα με τον θρύλο εμφανίζεται μια φορά κάθε 997 χρόνια υπό σπάνιες συνθήκες. Στο ταξίδι της συναντά τον Τόμο,  έναν δασοφύλακα, που τη συνοδεύει στην αναζήτηση της και τη βοηθάει να ανατρέξει στο παρελθόν της. Είκοσι χρόνια πριν, στο ίδιο δάσος, στο οποίο ελπίζει να βρει το θεραπευτικό φυτό, η Ζαν ερωτεύτηκε για πρώτη φορά.

Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Μαζατόσι Ναγκάσε, Τακανόρι Ιβάτα, Μιράι Μοριγιάμα, Καζούκο Σιρακάβα

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this