Νέος μήνας με πληθώρα επιλογών για ψυχαγωγία! Τι θα διαλέξετε;

Το "Artviews" επιλέγει και προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Καλωσορίζουμε το νέο μήνα με φρέσκιες προτάσεις για διασκέδαση από το “Artviews”. Η πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου είναι γεμάτη σπουδαία θεάματα, που περιμένουν να τα απολαύσετε!

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον», του Etan Cohen

Γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Etan Cohen η απολαυστική αυτή κωμωδία αποτελεί έναν ξεκαρδιστικό φόρο τιμής στον θρυλικό ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και τον πιστό βοηθό του Δρ. Γουάτσον. 

Υπόθεση

Όταν ένα πτώμα αποκαλύπτεται μέσα στην τούρτα γενεθλίων του Χόλμς, όλα δείχνουν ότι πίσω από τη νοσηρή έκπληξη κρύβεται το εγκληματικό μυαλό του Τζέιμς Μοριάρτι. Όμως, ο διάσημος ντετέκτιβ διατηρεί τις αμφιβολίες του. Ωστόσο, το ντουέτο πρέπει να παραμείνει δεμένο για να βρει τον δολοφόνο, να σώσει τη Βασίλισσα και να αποκαταστήσει τη φήμη του. Θα τα καταφέρει;

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Etan Cohen

Πρωταγωνιστούν:  Will Ferrell, John C. Reilly, Rebecca Hall, Rob Brydon, Kelly Macdonald, Ralph Fiennes, Lauren Lapkus

«Scopophilia», των Ναταλίας Λαμπροπούλου και Ηλέκτρας Αγγελετοπούλου

Έπειτα από την επιτυχημένη πρώτη προβολή της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε και το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας, το «Scopophilia» βγαίνει στις αίθουσες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Η ταινία ανήκει σε ένα νέο κινηματογραφικό είδος το computer screen movie, καθώς η ιστορία της ξεδιπλώνεται από οθόνες υπολογιστών.

Υπόθεση

Η ιστορία της ταινίας αφορά τον Αλέξη, ο οποίος γίνεται άθελά του μάρτυρας ενός φόνου και μπλέκει στον ιστό ενός κατά συρροή δολοφόνου. Θα μπορέσει να ξεσκεπάσει τον δολοφόνο ή θα πιαστεί και ο ίδιος στην παγίδα του;

Σενάριο: Σωτήρης Πετρίδης

Σκηνοθεσία: Ναταλία Λαμπροπούλου, Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Λιάρος, Ηλέκτρα Καρτάνου, Νικίας Φονταράς, Ελένη Θυμιοπούλου, Τζόυς Ευείδη

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Alexandra Gravas παρουσιάζει τον νέο της δίσκο στον Ιανό

Η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας παρουσιάζει το νέο της CD «Songbook 2 Discoveries» στον Ιανό, το οποίο περιέχει επίσης αγαπημένα τραγούδια των δύο κορυφαίων Ελλήνων συνθετών Μίκη Θεοδωράκη και Μίμη Πλέσσα, παίζοντας ο ίδιος στο πιάνο.

Ανάμεσα στα τραγούδια του CD και αγαπημένες μελωδίες των Κουρτ Βάιλ, Βαγγέλη Παπαθανασίου, η περίφημη Μισιρλού και το Τζιβαέρι, παραδοσιακά αραβικά, ισπανικά, κυπριακά τραγούδια, σε μοναδικές ερμηνείες της καλλιτέχνιδας.

Την ερμηνεύτρια θα πλαισιώσουν κορυφαίοι σολίστ.

Special Guest ο Μίμης Πλέσσας

Είσοδος ελεύθερη

Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

Στις 07/02/2019

Ώρα: 20:30

Πληροφορίες/Κρατήσεις:  210-3217917 | www.ianos.gr

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας μαζί «Δυνατά κάθε φορά», στην Ακτή Πειραιώς

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας τον φετινό χειμώνα συναντώνται στην Ακτή Πειραιώς και παρουσιάζουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Δυνατά κάθε φορά», που περιλαμβάνει δικές τους μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες.

Με την μουσική συνοδεία σπουδαίων καλλιτεχνών

Ακτή Πειραιώς, Πειραιώς 178 και Λαμίας, Αθήνα

Aπό Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και για 4 παραστάσεις.

Ώρα έναρξης: 22.30

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3418020-21 | www.aktipireos.gr

ΤΕΧΝΗ

«Ατελιέ στον χρόνο»: Δέκα γυναίκες εικαστικοί στο Μουσείο Φρυσίρα

Το Μουσείο Φρυσίρα, με την έκθεση «Ατελιέ στον χρόνο», παρουσιάζει δέκα διακεκριμένες γυναίκες εικαστικούς, των οποίων το έργο αποτελεί σημείο αναφοράς της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι :

Αντιγόνη Καββαθά, Μαριγώ Κάσση, Πελαγία Κυριαζή, Αφροδίτη Λίτη, Εύα Μελά, Ελένη Μωραΐτη, Βάλλυ Νομίδου, Σπυριδούλα Πολίτη, Δέσποινα Τσάκνη, Μαίρη Χρηστέα

Μουσείο Φρυσίρα, Μονής Αστερίου 3 &7, Πλάκα, Αθήνα

Έως 30 Απριλίου 2019

Ώρες Λειτουργίας:
Τετάρτη έως Παρασκευή: 11:00 – 18:00 | Σάββατο και Κυριακή: 11:00 – 17:00

Πληροφορίες: 210-3234678 | 210-3316027

«Re-thinking environment»: Ομαδική έκθεση

Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Re-thinking Environment» σε επιμέλεια της Νίνας Κασσιανού.

Η έκθεση εστιάζει σε ζητήματα που σχετίζονται με τη φύση και την ανθρωπότητα και συμβάλει στη συζήτηση που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο γύρω από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Συμμετέχουν: Γιώργος Γιατρομανωλάκης, Χριστόφορος Δουλγέρης, Ανάργυρος Δρόλαπας, Κώστας Ορδόλης, Γιάννης Τζώρτζης, Έφη Χαλιορή, Πάνος Χαραλαμπίδης & Μαίρη Χαιρετάκη, Julia Braun, Lisa Hoffmann, Magda Hueckel, Katrin Koenning, Diana Lelonek, Beba Stoppani

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 20:00

Διάρκεια Έκθεσης: 8 Φεβρουαρίου έως 4 Μαΐου 2019

Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη – Σάββατο 12:00 – 17:00 | Πέμπτη – Παρασκευή 12:00 – 19:00

ΘΕΑΤΡΟ

«Staying Alive (Σχεδόν Πέθανα)» στο Μικρό Παλλάς

Στην καινούργια της παράσταση «Staying Alive (Σχεδόν Πέθανα)» η Κατερίνα Βρανά διακωμωδεί τη θυελλώδη περιπέτεια της υγείας της με τον πιο αστείο τρόπο και θα μιλήσει για όλα! Για Μαλαισιανούς, Άγγλους κι Έλληνες γιατρούς, τσαχπίνες νοσηλεύτριες και γοητευτικούς φυσικοθεραπευτές. Για το πώς η κορτιζόνη αντικαθιστά το μπότοξ, αλλά τίποτα δεν αντικαθιστά ένα σωστό ζευγάρι σκουλαρίκια.

Η παράσταση αυτή αποδεικνύει περίτρανα πως τίποτα δεν σταματάει την Κατερίνα από τον απώτερο σκοπό της: Να γίνει Κυρίαρχος του Πλανήτη, τώρα και με αμαξίδιο!

Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2, Αθήνα

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως και 26 Φεβρουαρίου

Ώρα έναρξης: 21:00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3210025

«Το Τελευταίο Ρόδο» στο Θέατρο Olvio

Η θεατρική παράσταση «Το Τελευταίο Ρόδο» βασίζεται στην ζωή μιας γυναίκας, κάθε γυναίκας, στο έργο αυτό της Ρόουζ. Οι δυσκολίες, οι προβληματισμοί, οι συγκρούσεις που αρχίζουν από την εφηβεία, την ενηλικίωση μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδραματίζονται επί σκηνής.

Χορογραφία: Σμαρώ Κεπαπτσόγλου                                    

Επιμέλεια Κειμένων–Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χασιαπέτης 

Ηθοποιός: Ελένη Γκιούρα (Αφήγηση)    

Με την συμμετοχή σπουδαίων χορευτών και μουσικών

Κυριακές 3, 10, 17 Φεβρουαρίου στις 21:30

Θέατρο OLVIO, Φαλαισίoυ 7, Βοτανικός

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3414118

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει!

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this