«Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον μας περιμένουν!

Το "artviews" επιλέγει και προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Κι επειδή ο Δεκαπενταύγουστος βρίσκεται προ των πυλών, εμείς από το «artviews» είμαστε εδώ, για να συνοδεύσουμε τις διακοπές σας με δροσερές προτάσεις για θέατρο, σινεμά και μουσική!

Και μην ξεχνάτε…Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Για καλό και για κακό», της Καρίν Ταρντιέ

Σκηνή από την ταινία «Για καλό και για κακό»

Η ταινία «Για καλό και για κακό», της Καρίν Ταρντιέ, κυκλοφόρησε στις 9 Αυγούστου από την Weird Wave και θα προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη έως τις 22 Αυγούστου.

Υπόθεση

Τα πάνω κάτω έρχονται στη ζωή του Εργουάν, που ζει καθαρίζοντας ξεχασμένες βόμβες και νάρκες στη γαλλική περιφέρεια, όταν μαθαίνει πως ο πατέρας του δεν είναι ο αληθινός του πατέρας. Παρά τη στοργή για τον άντρα που τον μεγάλωσε, ξεκινάει διακριτικά να ανακαλύψει τον βιολογικό του πατέρα και καταφέρνει να εντοπίσει τον Ζοζέφ, έναν αξιαγάπητο παππούλη. Όταν τα πράγματα μοιάζουν να έχουν μπει σε μια σειρά, μια άλλη αναπάντεχη «βόμβα» χτυπάει τον Εργουάν με τη μορφή της όμορφης Αννά. Μόνο που η Αννά είναι η κόρη του Ζοζέφ…

Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Νταμιέν, Σεσίλ Ντε Φρανς, Γκι Μαρσάντ, Αντρέ Βιλμς, Αλίς Ντε Λενκεσέν

 

«Παντρέψου με ρε φίλε», του Ταρέκ Μπουνταλί

Σκηνή από την ταινία «Παντρέψου με ρε φίλε»

Η ταινία «Παντρέψου με ρε φίλε», του Ταρέκ Μπουνταλί, κυκλοφόρησε στις 9 Αυγούστου από την Spentzos και θα προβάλλεται έως τις 22 Αυγούστου.

Υπόθεση

Για να μπορέσει ο μαροκινός Γιασίν να πάει να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Παρίσι, όλοι οι συγγενείς και φίλοι του από το χωρίο έδωσαν ένα μικρό ποσό, ότι μπορούσε ο καθένας. Το μέλλον του διαφαίνεται λαμπρό μέχρι που ο Γιασίν αποτυγχάνει στις εξετάσεις και η φοιτητική του Visa αναγκαστικά δεν ανανεώνεται.

Ο Γιασίν δεν θέλει με κανέναν τρόπο να απογοητεύσει την οικογένεια του και μέσα στην απόγνωση του, προσπαθώντας να παραμείνει νόμιμα στην Γαλλία, παντρεύεται τον κολλητό του φίλο Φρεντ. Μόνο που την υπόθεση του στο γραφείο μετανάστευσης αναλαμβάνει ένας καχύποπτός επιθεωρητής αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τον ψεύτικο γάμο.

Όταν η υπερπροστατευτική μητέρα του Γιασίν εμφανίζεται απροειδοποίητα και η Κλερ ο έρωτας της ζωής του κάνει ένα αναπάντεχο come back , το τέλειο σχέδιο του Γιασίν αρχίζει να καταρρέει.

 

ΘΕΑΤΡΟ – ΧΟΡΟΣ

«Οι Ηλίθιοι», του Νηλ Σάιμον όλο το καλοκαίρι στο Βασιλικό Θέατρο

«Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον

Μετά τη μεγάλη τους επιτυχία, η ρομαντική κωμωδία «Οι Ηλίθιοι», του Νηλ Σάιμον παρουσιάζονται ολόκληρο το καλοκαίρι στο Βασιλικό Θέατρο.

Ένα έργο που σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα.

Παίζουν: Έκτωρ Καλούδης, Γιάννης Μαστρογιάννης, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κλειώ – Δανάη Οθωναίου, Ρούλα Παντελίδου, Τάσος Πεζιρκιανίδης, Κωστής Ραμπαβίλας , Βασίλης Σπυρόπουλος, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιάννης Τσάτσαρης

INFO:

Βασιλικό Θέατρο, Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Θεσσαλονίκη

‘Eως 07/09/2018

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

2315 200 200 | www.ntng.gr

 

«Οιδίπους επί Κολωνώ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

«Οιδίπους επί Κολωνώ»

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Επιδαύρου κλείνει με την παράσταση «Οιδίπους επί Κολωνώ» στις 17 και 18 Αυγούστου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου, η οποία σηματοδοτεί το ξεκίνημα της συνεργασίας του φεστιβάλ με το Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος του Φεστιβάλ Συρακουσών.

Με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Ερμηνεύουν: Massimo De Francovich, Sebastiano Lo Monaco, Roberta Caronia, Stefano Santospago, Fabrizio Falco, Eleonora De Luca, Danilo Nigrelli, Sergio Mancinelli, Davide Sbrogiò

INFO:

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Στις 17/08/2018 και 18/08/2018

Ώρα: 21.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

http://greekfestival.gr

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Δήμητρα Γαλάνη στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη

Δήμητρα Γαλάνη

Η Δήμητρα Γαλάνη συναντά αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα δύο σπουδαίους μουσικούς της νέας γενιάς της ελληνικής μουσικής σκηνής, τον Θωμά Κωνσταντίνου και τον Σπύρο Μάνεση.

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών της συναυλιών επόμενη στάση είναι η Σαντορίνη για μία εμφάνιση στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη, την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018.

Είσοδος ελεύθερη

INFO:

Μέγαρο Γκύζη, Φηρά Σαντορίνης

Στις 17/08/2018

Ώρα: 21.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

http://gyzimegaron.gr

 

Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Κάστρο Καλαμάτας

Μίλτος Πασχαλίδης

Ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στον τόπο καταγωγής του, την Καλαμάτα, για μια αξέχαστη συναυλία στις 17 Αυγούστου, στο Κάστρο.

Θα είμαστε εκεί, για να απολαύσουμε παλιές και νέες επιτυχίες του καλλιτέχνη και να διασκεδάσουμε με την αστείρευτη ενέργεια του επί σκηνής!

INFO:

Κάστρο Καλαμάτας

Στις 17/08/2018

Ώρα 21:30

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Sani Festival επιστρέφει!

Sani Festival

Για άλλη μια χρονιά, ο σημαντικότερος πολιτιστικός θεσμός ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ελλάδα «Sani Festival» επέστρεψε στις 7 Ιουλίου στο λόφο της Σάνης και συνεχίζει έως τις 18 Αυγούστου με αποκλειστικές εμφανίσεις τόσο από τη διεθνή όσο και από την ελληνική μουσική σκηνή.

Το πρόγραμμα υπογράφει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Sani Festival, κα Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη.

Το φετινό καλοκαίρι είναι έτοιμο να γεμίσει με τα χρώματα της μουσικής!

INFO:

Sani Resort, Λόφος Σάνης, Χαλκιδική

Στις 18/08/2018

Ώρα έναρξης συναυλιών: 21.30

Πληροφορίες / Κρατήσεις

www.sanifestival.gr

 

Samos Young Artists Festival: Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι

Samos Young Artists Festival

Το Ίδρυμα Schwarz μας προσκαλεί και φέτος το καλοκαίρι στο Samos Young Artists Festival, το οποίο γιορτάζει τα εννέα χρόνια του, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Masha Ilyashov και του Αλέξη Καραϊσκάκη – Νάστου.

Οι συναυλίες του Φεστιβάλ ξεκίνησαν στις 7 Αυγούστου και λαμβάνουν χώρα στο μαγευτικό Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου, στη Σάμο εκεί όπου ο Πυθαγόρας στοχάστηκε πριν αιώνες τους νόμους της αρμονίας και της φιλοσοφίας.

INFO:

Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, Σάμος

Από 07/08/2018 έως 14/08/2018

Ώρα έναρξης συναυλιών: 20:30

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

www.schwarzfoundation.com

 

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this