Οι θεατρικές, μουσικές και κινηματογραφικές προτάσεις της εβδομάδας

Το "artviews" επιλέγει και προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Αποχαιρετώντας σιγά σιγά τον Ιούλιο, προλαβαίνουμε να απολαύσουμε ακόμα μερικά events της πόλης! Ορίστε, λοιπόν, μερικές προτάσεις του “artviews” για θέατρο, μουσική και κινηματογράφο, που θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την καλοκαιρινή σας διάθεση! Και μην ξεχνάτε…Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Μυστικό συστατικό», του Gjorce Stavreski

Σκηνή από την ταινία “Μυστικό Συστατικό”

Η ταινία «Μυστικό συστατικό», του Gjorce Stavreski, κυκλοφόρησε στις 19 Ιουλίου από την Filmcenter Τριανόν και θα προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη έως την 1η Αυγούστου 2018.

Υπόθεση

Το “Μυστικό συστατικό” είναι μια μαύρη κωμωδία για δύο άντρες, έναν πατέρα και τον γιο του. Ο Βέλε παράτησε το κολέγιο για να βρει δουλειά ως μηχανικός στο αμαξοστάσιο των τρένων, ώστε να μπορεί να φροντίσει τον πατέρα του, Σάζντο, ο οποίος έχει καρκίνο. Ο Βέλε είναι απελπισμένος, επειδή δεν είναι σε θέση να αγοράσει τα ακριβά φάρμακα, που χρειάζεται ο πατέρας του. Έτσι κλέβει ένα πακέτο μαριχουάνας από κάποιους επικίνδυνους εγκληματίες στο αμαξοστάσιο και προσπαθεί να το πουλήσει, αλλά αποτυγχάνει. Γι’αυτό φτιάχνει ένα κέικ μαριχουάνας για τον πατέρα του με την ελπίδα ,ότι θα ανακουφίσει τον πόνο του, λέγοντάς του ψέματα ότι είχε προετοιμαστεί από έναν μυστηριώδη θεραπευτή.

Καθώς περνούν οι μέρες, η υγεία του Σάζντο βελτιώνεται, αλλά τα προβλήματα του Βέλε δεν σταματούν εκεί. Οι συνταξιούχοι στη γειτονιά ακούν για τη θαυμαστή ανάκαμψη του πατέρα του και αρχίζουν, να ζητούν το κέικ. Μέσα σε όλα αυτά διαπιστώνεται, πως οι εγκληματίες δεν αργούν, να ανακαλύψουν τα ίχνη τους.

Πρωταγωνιστούν: Blagoj Veselinov, Anastas Tanovski, Aksel Mehmet, Aleksandar Mikic, Miroslav Petkovic, Dime Iliev, Simona Dimkovska

«SOS Έρχονται οι Βρετανοί», του James Oakley

Σκηνή από την ταινία “SOS! Έρχονται οι Βρετανοί”

Η ταινία «SOS Έρχονται οι Βρετανοί», του James Oakley, κυκλοφόρησε στις 12 Ιουλίου από την Spentzos και θα προβάλλεται έως τις 25 Ιουλίου 2018.

Υπόθεση

Ένα εκκεντρικό ζευγάρι βρετανών, που είναι δεξιοτέχνες στην απάτη, προσπαθώντας να ξεφύγουν από έναν γκάγκστερ, που τους καταδιώκει, ταξιδεύουν στο Los Angeles και επιχειρούν να κλέψουν μεγάλης αξίας κοσμήματα με απρόβλεπτες συνέπειες και ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

Πρωταγωνιστούν: Uma Thurman, Tim Roth, Alice Eve, Stephen Fry

 

«Έρωτας στη Σιβηρία», του Μάθιου Ρος

Σκηνή από την ταινία “Έρωτας στη Σιβηρία”

Η ταινία “Έρωτας στη Σιβηρία”, του Μάθιου Ρος, κυκλοφόρησε στις 26 Ιουλίου από την Odeon και θα προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη έως τις 8 Αυγούστου.

Υπόθεση

Ο Λούκας , ένας Αμερικανός έμπορος διαμαντιών, ταξιδεύει στη Ρωσία για να πουλήσει δώδεκα σπάνια μπλε διαμάντια αμφιλεγόμενης προέλευσης. Καθώς η συμφωνία που είχε κλείσει αρχίζει να καταρρέει, ταξιδεύει στη Σιβηρία για να αναζητήσει τον Ρώσο συνεργάτη του που έχει εξαφανιστεί. Στη μικρή πόλη της Σιβηρίας γνωρίζει την Κάτια, μια Ρωσίδα ιδιοκτήτρια καφέ τη οποία ερωτεύεται παράφορα. Οι δυο τους θα πιαστούν σε μία θανατηφόρα ανταλλαγή πυρών μεταξύ του αγοραστή και της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών και θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές καταστάσεις.

Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Άνα Ουλάρου, Πάσα Ντ. Λιχνίκοφ, Βερόνικα Φέρες, Μόλι Ρίνγκγουολντ, Γιουτζίν Λιπίνσκι, Ντμίτρι Τσεποβέτσκι, Τζέιμς Γκρέισι

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Βεάκειο

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κλείνει, φέτος, 45 χρόνια επιτυχημένης πορείας και παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι και τα γιορτάζει μαζί με όλους εμάς στο Βεάκειο Θέατρο, στον Πειραιά, σήμερα Δευτέρα 23 Ιουλίου. Τέσσερις γενιές θαυμαστών ενώνονται στο κοινό, για να απολαύσουν τα πιο αγαπημένα τους κομμάτια.

Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα υγρά (ελέω καύσωνα) και καλή διασκέδαση!

INFO:

Βεάκειο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

Στις 23/07/2018

Ώρα έναρξης 21.30 | Ώρα προσέλευσης: 20.00

 

«Κάρμεν»: Το αριστούργημα του Ζωρζ Μπιζέ επιστρέφει στο Ηρώδειο

“Κάρμεν”

Η δημοφιλέστερη όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου «Κάρμεν» επιστρέφει στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 27, 28, 29, 31 Ιουλίου 2018, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στον ομώνυμο ρόλο μια από τις πιο σπουδαίες μέτζο σοπράνο της εποχής μας, η Γεωργιανή Ανίτα Ραχβελισβίλι.

INFO:

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Στις: 27/07/2018 – 28/07/2018 – 29/07/2018 και 31/07/2018

 

Ραντεβού στον κήπο του Zaz

Η παρέα της Ευσταθίας στο “Zaz”

Η τραγουδοποιός Ευσταθία μας περιμένει μαζί με τους φίλους της στο «ΖΑΖ», για να μας παρασύρει σε υπέροχες μουσικές και συναρπαστικές ιστορίες. Καλεσμένοι της θα είναι οι αγαπημένοι φίλοι της καλλιτέχνες, Βαλερία Κουρούπη, Μαρία Κίτσου, Βαγγέλης Γερμανός, Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Χατζηπαύλου.

INFO:

ZaZ, Λεωφόρος Λαυρίου 43 & Εσπερίδων 3, Κάντζα

Τηλ.210-6658311

Τελευταία μουσική παράσταση 26/07/2018

Στις 21.00

 

ΘΕΑΤΡΟ – ΧΟΡΟΣ

«Βιοτεχνία υαλικών», του Μένη Κουμανταρέα στο Βρυσάκι

“Βιοτεχνία Υαλικών”

Η Θεατρική Ομάδα Νεάπολις συνεχίζει τις παραστάσεις του έργου του Μένη Κουμανταρέα «Βιοτεχνία Υαλικών», αυτή τη φορά, μέσα στον Ιούλιο, στο «Βρυσάκι», Χώρο Τέχνης και Δράσης, για τέσσερις μόνο βραδιές, στις 16, 17, 23 και 24 Ιουλίου. Εισχωρούμε πάλι στο μαγικό κόσμο του μικρού μαγαζιού των γυαλικών, που παλεύει να επιβιώσει και συναντάμε ξανά, τη Μπέμπα και το Βλάση Ταντή, το Βάσο Ραχούτη και τον Σπύρο Μαλακατέ. Τους φέρνουμε στο σήμερα, στην Αθήνα του 2018.

Παίζουν: Αργυρώ Λογαρά, Γιάννης Νικολάου,Διονύσης Ποταμίτης, Άγγελος Χατζάς

INFO:

Χώρος Τέχνης και δράσης Βρυσάκι, Βρυσακίου 17, Πλάκα

Τηλ.: 210 321 0179

Στις 16/07/2018 – 17/07/2018 – 23/07/2018 και 24/07/2018

Στις 21.30

 

Το κοντσέρτο των δασών στο Κηποθέατρο Παπάγου

“Το κονσέρτο των δασών”

Στις 24 Ιουλίου, στο Κηποθέατρο Παπάγου, δύο ασυνήθιστα ξερόφυλλα μας προσκαλούν να ακολουθήσουμε το μονοπάτι, που οδηγεί στο Κοντσέρτο των Δασών: μια παράσταση λόγου, μουσικής και κίνησης σε μία πράξη, για τον χρόνο, τον έρωτα, τη ζωή και τον θάνατο. Μια όμορφη σύμπραξη ηθοποιών, τραγουδιστών και μουσικών παρουσιάζει επί σκηνής τον λογοτεχνικό κόσμο του Ισπανού ρομαντικού ποιητή Gustavo Adolfo Bécquer, με βασικό άξονα το διήγημά του «Ξερόφυλλα» («Las hojas secas») και τη μελοποιημένη ποίησή του στα ελληνικά, σε σκηνοθεσία του Όμηρου Πουλάκη και μουσική σύνθεση του Νίκου Χατζηελευθερίου.

Παίζουν: Όμηρoς Πουλάκης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Ερρίκος Μηλιάρης

INFO:

Κηποθέατρο Παπάγου, οδός Κορυτσάς, Παπάγου

Τηλ.: 210 32027185

Στις 24/07/2018

Ώρα έναρξης: 21.00

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this