“Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια” του Τηλέμαχου Τσαρδάκα

«Οι κάτω απ’ τα’ αστέρια» συνεχίζουν το ταξίδι τους και αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένα φεστιβάλ της χώρας.

Μετά από συνεχή sold out παραστάσεις στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα στην Αθήνα-αλλά και σε πολλές πόλεις της περιφέρειας-και το ευρωπαϊκό τους ταξίδι σε Λονδίνο, Μάντσεστερ και Άμστερνταμ-«Οι κάτω απ’ τα’ αστέρια» συνεχίζουν το ταξίδι τους και αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένα φεστιβάλ της χώρας.

Παραθερίζουμε στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματα μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τέλη των 80ς, αρχές των 90ς. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα».

Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα–όπως συνηθίζει–επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους εξακολουθεί να καίει μια άγρια πυρκαγιά.

Αυτή είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Αυτή είναι η συνάντηση που χρωστούσαν ο ένας στον άλλο. Γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, τρυφερότητα και απόρριψη, σύγκρουση και νοσταλγία.

Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες αλλά και την σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.

Συντελεστές:

Κείμενο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Μπιμπής, Λίλα Μπακλέση

Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ-ΙΔΕΑ.

INFO:

Παραστάσεις: Χαλάνδρι 14/7, Ηλιούπολη 17/7, Βριλήσσια 19/7, Παπάγου 20/7, Βύρωνας 22/7, Χαλκίδα 4/8, Ξυλόκαστρο 6/8.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί από τον προσεχή Οκτώβριο στο Θέατρο Άλφα Ιδέα στην Αθήνα.

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει!

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this