“Οι μητέρες” με την οπτική του Θόδωρου Μπρουσκομάτη

Horizon Line Sessions από την The Blender Gallery (VIDEO)

Πότε αρχίζει η δημιουργία ενός έργου και τι σηματοδοτεί το τέλος της; Ποια είναι η δημιουργική διαδικασία του εκάστοτε εικαστικού;

Μέσα από την αποκάλυψη και την παρουσίαση επιλεγμένων έργων τέχνης από τον ίδιο τον/την δημιουργό τους, σε μορφή βίντεο, απαντώνται ερωτήματα που φέρνουν το κοινό με τον καλλιτέχνη πιο κοντά.

Οι Έλληνες και ξένοι εικαστικοί που συμμετέχουν στη σειρά επεισοδίων Horizon Line Sessions, καλέστηκαν να φανταστούν τον εαυτό τους στα εγκαίνια μιας νοητής ομαδικής έκθεσης, στην οποία παρουσιάζεται τουλάχιστον ένα έργο τους. Νοητά στην έκθεση, αλλά πραγματικά στο στούντιό τους, σπίτι τους ή σε κάποιο χώρο της The Blender Gallery, οι καλλιτέχνες αποκαλύπτουν οι ίδιοι στους (νοητούς) επισκέπτες και (πραγματικούς) θεατές τις πτυχές και τα νοήματα της δουλειάς τους.

Στόχος του Horizon Line Sessions είναι να δοθεί στον εκάστοτε θεατή η ευκαιρία να κοιτάξει μέσα από την ’κλειδαρότρυπα’ της οθόνης του και να ανακαλύψει τα έργα των καλλιτεχνών, γνωρίζοντας τους ίδιους και τη δημιουργική διαδικασία τους καλύτερα, όπως θα γινόταν κατά την επίσκεψη τους σε εγκαίνια έκθεσης. Έργα μικτής τεχνικής, χαρακτικά, αποκωδικοποιούνται από τους εικαστικούς που τα δημιούργησαν και αποτελούν το έναυσμα για απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις θεατή – έργου τέχνης, καλλιτέχνη – έργου τέχνης, καθημερινότητας – τέχνης.

Η The Blender Gallery σας καλωσορίζει σε αυτό το νέο τόπο συνάντησης του κοινού με τον κόσμο και τη ματιά του εκάστοτε καλλιτέχνη. Τους καλοκαιρινούς μήνες του 2020, έχοντας επιλεγμένα έργα τέχνης στο επίκεντρο της συζήτησης, γνωρίζουμε καλύτερα τους εικαστικούς (με σειρά εμφάνισης των επεισοδίων):

Θόδωρος Μπρουσκομάτης, Άννα Χαρακτινού, Διονύσιος Φραγκιάς, Αιμιλία Γάκη, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Γιάννης Βαλυράκης, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Ειρήνη Πουλιάση, Φρανσέσκο Κασολάρι, Ελένη Μαραγκάκη Ξηρομάμου, Φρανσέσκο Κoυόμο, ενώ το special edition art video του Γιώργου Μακράκη, θα κυκλοφορήσει επίσης στο πλαίσιο του Horizon Line Sessions.

Με τον ίδιο τρόπο που η ματιά μας οδηγείται αυτόματα στη γραμμή του ορίζοντα, έτσι και οι εικαστικοί αυτής της ψηφιακής δράσης, πλοηγοί μας στο κόσμο τους, τοποθετούνται αναφορικά με τα έργα τους εκεί που επιθυμούν να μας ταξιδέψουν, αφήνοντας μας πάντα χώρο και συνειρμούς, περεταίρω ερωτήματα, αλλά και επόμενες καλλιτεχνικές δράσεις.

 

Episode #1: Virtual Junk Images | Meet the artist Thodorοs Brouskomatis

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this