Καλοκαιράκι με θέατρο, μουσική και κινηματογράφο

Το "artviews" επιλέγει και προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Καλοκαιράκι… και πώς θα περάσετε την εβδομάδα σας; Το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική είναι απαραίτητα. Εμείς από το “artviews” κάναμε τη βόλτα μας και σας προτείνουμε… Να περάσετε μια όμορφη εβδομάδα. Και μην ξεχνάτε…

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

 

ΘΕΑΤΡΟ – ΧΟΡΟΣ

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», στο Θέατρο Χυτήριο

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης”

Στον όμορφο θεατρικό κήπο του Χυτήριου, «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» μεταφέρει το κοινό στην παλιά όμορφη Αθήνα του ’60, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

 

Παίζουν: Μάνος Παπαγιάννης, Αγγελική Δαλιάνη, Δήμητρα Σιγάλα, Τζένη Διαγούπη, Μάνος Ιωάννου, Περικλής Λιανός, Γιάννης Ρούσσος

* Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Αθήνα

Τηλ.210 3412313, 6951787821

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 μ.μ.
Από 11/8 μέχρι 22/8 δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις

 

«Μονόλογος» της Simon de Beauvoir στο Θέατρο Βράχων

Σκηνή από το “Μονόλογο”

Το έργο «Μονόλογος» της Simon de Beauvoir, με τη Μάνια Παπαδημητρίου, ανεβαίνει στο Θέατρο Βράχων τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Κεφαλά.

Εμπνευσμένη από τα πρόσωπα του τρίπτυχου έργου της Σιμόν Ντε Μπωβουάρ «Προδομένη γυναίκα» (1967) η παράσταση αναφέρεται στις γυναίκες μέσης ηλικίας, που ωριμάζουν και νοιώθουν την προδοσία γύρω τους.

* Θέατρο Βράχων, Βύρωνας

Στις 09/07/2018 – Ώρα: 21:00 -Είσοδος ελεύθερη

 

Κρητικό και Μακεδονικό αντάμωμα στο Θέατρο Βράχων

Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης

Παραδοσιακοί χοροί από την Μακεδονία και την Κρήτη παρουσιάζονται σε μια μαγευτική βραδιά στο Θέατρο Βράχων. Τα δύο αδέλφια απ’ τη Κρήτη και δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης, σε συνεργασία με μία ομάδα επίλεκτων χορευτών και μουσικών, ενώνονται, συμπράττουν και δημιουργούν με μουσικούς και χορευτές της Ακαδημίας Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Λυγκηστές.

* Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Βύρωνας

Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.festivalvraxon.gr

Στις 13/07/2018 – Ώρα έναρξης 21.30

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Ο Πρόεδρος», του Σαντιάγκο Μίτρε

Η ταινία «Ο Πρόεδρος», του Σαντιάγκο Μίτρε, κυκλοφόρησε στις 5 Ιουλίου από την Weird Wave και θα προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη έως τις 18 Ιουλίου.

 

Υπόθεση: Ο πρόεδρος της Αργεντινής βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στην πολιτική και την προσωπική του ζωή, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής σε ένα απομακρυσμένο ξενοδοχείο στην καρδιά των Άνδεων, όπου και θα οριστικοποιηθούν περιφερειακές στρατηγικές, γεωπολιτικές συμμαχίες και το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης του πετρελαίου της Λατινικής Αμερικής. Ο πρόεδρος έχει να πάρει μια σημαντική απόφαση: θα προστατέψει την εξουσία του ή θα σταθεί στην οικογένειά του και θα υπερασπιστεί τις αξίες του;

Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Νταρίν, Κρίστιαν Σλέιτερ, Έρικα Ρίβας, Ντολόρες Φόνζι

 

«Απαγωγή», της Μαρ Ταργκάρονα

Η ταινία “Απαγωγή”, της Μαρ Ταργκάρονα, κυκλοφόρησε στις 5 Ιουλίου από την Tanweer και θα προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη έως τις 18 Ιουλίου.

Υπόθεση: Η Πατρίτσια ντε Λούκας, μία κορυφαία δικηγόρος, βλέπει τη ζωή της να μετατρέπεται σε εφιάλτη, όταν ο κωφάλαλος γιος της Βίκτορ εξαφανίζεται από το σχολείο χωρίς κανένα ίχνος. Λίγες ώρες μετά, το παιδί εμφανίζεται γεμάτο μώλωπες και καταϊδρωμένο, ισχυριζόμενο πως το απήγαγε ένας άντρας, από τα χέρια του οποίου κατάφερε να δραπετεύσει. Η αστυνομία κινητοποιείται και αφού δείξει φωτογραφίες υπόπτων στον μικρό Βίκτορ, ο κύριος ύποπτος συλλαμβάνεται. Ωστόσο, τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι ακλόνητα και ο υποτιθέμενος απαγωγέας αφήνεται ελεύθερος από την αστυνομία. Η Πατρίσια, φοβισμένη για την ασφάλεια του γιου της, παρασύρεται και υποκύπτει, ως μητέρα, σε κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ πριν: παίρνει τη δικαιοσύνη στα χέρια της.

Πρωταγωνιστούν: Μπλάνκα Πορτίγιο, Αντόνιο Ντετσέντ, Βισέντε Ρομέρο, Μαρκ Ντόμενεκ

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Swingin Cats επιστρέφουν
στο Gazarte

Οι «The Swingin’ Cats» έρχονται στο Roof Stage του Gazarte, την Πέμπτη 12 Ιουλίου, για ακόμη ένα super party, με πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα σε ρετρό διάθεση!

Να είστε όλοι εκεί!

* Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Γκάζι

Πληροφορίες / Κρατήσεις: gazarte.gr

Στις 12/07/2018 – Ώρα έναρξης: 22.30

 

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με κινηματογραφικές μουσικές στην Τεχνόπολη

Ένα συναρπαστικό μουσικό κινηματογραφικό ταξίδι από τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στη συναυλία της Symphonic Soundtracks, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 12 Ιουλίου στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων.

Η Συμφωνική Ορχήστρα θα παρουσιάσει μελωδίες και πρωτότυπα soundtracks γνωστών κινηματογραφικών ταινιών όπως «Οι Πειρατές της Καραϊβικής», «Τιτανικός», «Ε.Τ.», «Star Trek», «Απόλλων 13», «Star Wars», κ.α., καθώς και συνθέσεις κλασικής μουσικής που ενσωματώθηκαν σε ταινίες.

* Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι

Στις 12/07/2018 – Ώρα έναρξης 21.00 – Είσοδος ελεύθερη

 

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Στάθης Δρογώσης στον Κήπο του Μεγάρου

Ανδριάνα Μπάμπαλη και Στάθης Δρογώσης στη ΝΕΟVintage προσέγγιση

Ο Στάθης Δρογώσης και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, μετά την πρόσφατη δισκογραφική συνεργασία τους στην διασκευή του «Μην το πεις πουθενά», συνεργάζονται ξανά σε μία ατμοσφαιρική συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου την Παρασκευή 13 Ιουλίου. Η NEOvintage συναυλία αυτή αποτελεί παρουσίαση της νέας προσέγγισής τους σε κομμάτια τους που έχουν αγαπηθεί και τραγουδηθεί, αλλά και σε τραγούδια που έρχονται από το παρελθόν και πάντα αποτελούσαν σταθερή αναφορά και για τους δυο τους. Η ιδέα του NEOVintage και η επιμέλεια του προγράμματος είναι του Χρήστου Παπαμιχάλη.

* Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Τηλ.: 210 7282333

Στις 13/07/2018 – Ώρα έναρξης 20.45

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this