Ονειρευτείτε ελεύθερα μέσα από την Τέχνη στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο Dream of… θα διαρκέσει έως το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021.

Η ομαδική εικαστική έκθεση Dream of… σας καλεί να ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ !!! Πάντα μέσα από την ΤΕΧΝΗ σύγχρονων εικαστικών!!!

Παρουσιάζεται στο εμβληματικό περιβάλλον του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά έως το Σάββατο, 17 Ιουλίου.

Για το concept της έκθεσης υπεύθυνος είναι ο Δημήτρης Λαζάρου και η πολιτιστική του ιστοσελίδα www.art-profiles.net

Στο πλευρό του, η Διεθνής Πολιτιστική Πλατφόρμα ART HUB ATHENS / Art for social change – www.arthubathens.org συνδιοργανώνει την έκθεση υπό την επιμέλεια της επιμελήτριας εκθέσεων της, Τώνιας Νησωτάκη.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο εμβληματικό περιβάλλον του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18 στην Κηφισιά που οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του βοηθούν όχι μόνο στη διάδοση του μηνύματος της έκθεσης αλλά και στη σωστή τήρηση των κανόνων ασφαλείας που διέπουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις την περίοδο αυτή.

Stella Sevastopoulos, Kaladakia Beach

Η επιμελήτρια εκθέσεων της ART HUB ATHENS Τώνια Νησωτάκη επισημαίνει στο κείμενό της

Ο πρωταρχικός σκοπός του καλλιτέχνη είναι να απελευθερωθεί και κοινοποιώντας το έργο του σε άλλους ανθρώπους να τους προσφέρει την ίδια απελευθέρωση.

Sigmund Freud

«Η δύναμη των ονείρων σύμφωνα με τη φροϋδική θεωρία είναι να είναι “φύλακες του ύπνου, οι οποίοι ξεφορτώνονται τις διαταραχές του”. Τα όνειρα παίρνουν πληροφορίες από πρόσφατες εμπειρίες, “τα κατάλοιπα της ημέρας” που αναζητούν μια ευκαιρία για να εκφραστούν, και τις μετουσιώνουν στο περιεχόμενό τους. Αντίστοιχη διαδικασία θα μπορούσαμε να πούμε ότι ακολουθεί η καλλιτεχνική δημιουργία. Ίσως το εικαστικό έργο να αποτελεί μετουσίωση των εμπειριών του καλλιτέχνη σε μια αντίστοιχη προσπάθεια απαλλαγής από τις “διαταραχές της ζωής”, δίνοντάς τους μορφή και υπόσταση και ερχόμενος σε συνδιαλλαγή μαζί τους. Όπως οι μηχανισμοί διεργασίας των ονείρων υποκρύπτουν πτυχές του ασυνειδήτου μας που μας διαφεύγουν, αντίστοιχα μπορεί να δρα και το έργο τέχνης, φανερώνοντας νοήματα το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να μοιάζει εκ πρώτης όψεως ασαφές. Τα έργα που επενδύονται με τέτοια ψυχική ενέργεια δεν μπορούν παρά να μας συγκινούν βαθιά και να παρουσιάζονται ενώπιόν μας ως γοητευτικά μυστήρια, εκφράσεις βαθύτερων επιθυμιών.»

Αγγελική Κώσταλου, Το χαμίνι

Συμμετέχουν οι εικαστικοί

Antinea Boletsi – Antoni Dragan – Christina Savvatianou (Paraxeno Daimonio) – Marialena Sarris – Nikolas Karathanasis – Stella Sevastopoulos – Γιώτα Αγγελοπούλου – Ιφιγένεια Αποστολοπούλου – Ρένα Βαλλιάνου – Ματίνα Γιάγκα – Λάμπρος Γιώτης – Γιώτα Σωτηρίου Δρεττάκη – Ρούντυ Ζαχαρία – Κώστας Καπράνος – Μιράντα Κατσίφα – Μαρίνα Κορέλλη – Γιάννης Κόρμπος – Αγγελική Κώσταλου – Ανδριάνα Βερενίκη Λάππα – Δόμνα Μπέτσιου – Ευαγγελία Μπολάνη – Κωνσταντίνα Ντζιαβού – Αναστάσιος Νυφαδόπουλος – Όλγα Ξυθάλη – Χάρης Παμφίλης – Θεοδοσία Παπαδοπούλου – Βίκυ Σαρρή – Στέλλα Σερέφογλου – Κατερίνα Τζάρα – Μαίρη Τριβιζά – Σοφία Φουντουλάκη – Κατερίνα Χατζή – Κατερίνα Χορταριά – Γιώργος Χουντάλας

Concept – Οργάνωση – Επικοινωνία
Δημήτρης Λαζάρου – email: [email protected] // [email protected]

Συνδιοργάνωση
ART HUB ATHENS / ART for social change – www.arthubathens.org

Επιμέλεια & κείμενο έκθεσης: Τώνια Νησωτάκη

Δόμνα Μπέτσιου, Νικητής

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας
Τρίτη έως Παρασκευή 11.00 – 18.00
Σάββατο 11.00 – 17.00
Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ
Κασσαβέτη 18, 145 62 Κηφισιά
210 80 19 975
[email protected], www.iett.gr

Είσοδος ελεύθερη

Κατά την έναρξη και τη διάρκεια της έκθεσης θα τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο, με βάση τα επίσημα μέτρα που κάθε φορά ανακοινώνονται για τους χώρους τέχνης.

Κωνσταντίνα Ντζιαβού, Όνειρο
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this