Ο Κώστας Παναγιωτακόπουλος στην Cube Gallery

Η έκθεση με τίτλο "Περιπλανήσεις" θα διαρκέσει έως το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020.

Η Cube Gallery, φιλοξενεί την τελευταία δουλειά του Κώστα Παναγιωτακόπουλου, μέσα από την ατομική του έκθεση, με τίτλο Περιπλανήσεις. Τα έργα της καινούριας του ενότητας, έργα ζωγραφικά και μικτής τεχνικής λειτουργούν, σαν εικαστικά σημειώματα στις προσωπικές του περιπλανήσεις.

Παρακολουθώντας, όλα αυτά τα χρόνια, τη δουλειά του Κώστα Παναγιωτακόπουλου, διαπιστώνει κανείς ότι βασική του εμμονή είναι η εξερεύνηση και το ταξίδι σαν περιπλάνηση. Εξερεύνηση σε κοιτάσματα μνήμης, γνώσης και εμπειριών. Περιπλάνηση σε τόπους, ιστορία και κουλτούρες. Το αποτέλεσμά τους είναι η δημιουργία ενός μωσαϊκού από αινιγματικές και παραβολικές εικόνες που ανακαλούν την βαθύτερη εμπειρία του κόσμου.

Ειδικότερα, μέσα από την πρόσφατη δουλειά του “Περιπλανήσεις”, έρχεται να δηλώσει ότι αναζητά μια διαφορετική βάση θεώρησης για να συντάξει την γλώσσα της δίκης του αλήθειας.

Έργο του Κώστα Παναγιωτακόπουλου

Τα έργα του λειτουργούν συνειρμικά, υπαινικτικά. Δίνουν ερεθίσματα για περιπλάνηση σε φανταστικά τοπία, σε εικόνες που αναδύονται μέσα από άλλες εικόνες, σε ιδιαίτερες μορφές που προκύπτουν και αλληλεπιδρούν, αφήνοντας χώρο στο θεατή να τις ερμηνεύσει, από την δική του οπτική γωνία και ανάλογα με τις εμπειρίες και τα βιώματα του.

Η ζωγραφική του λειτοργεί χωρίς κανόνες και νόρμες, ανατρέποντας κατεστημένες αξίες και κανόνες της καλώς εννοούμενης παραστατικής ζωγραφικής. Ακροβατεί στο μεταίχμιο μεταξύ παραστατικότητας και αφαίρεσης. Είναι τόσο περιγραφική, όσο στο να δίνει οπτικά ερεθίσματα στο θεατή για να βρει τις δικές του εικαστικές διαδρομές του και τόσο αφαιρετική όσο χρειάζεται, για να λειτουργήσει σαν αφετηρία στο να δημιουργήσει ο καθένας μας, συνειρμικά, τις δικές του εικόνες.

Αναγνωρίζονται, ωστόσο, αναφορές στο σουρεαλισμό ή και στην ψυχεδέλεια των 60`s, αλλά σε αντίθεση με το ερεβώδες και βαρύ του σουρεαλισμού ή με την συμπαγή και κορεσμένη χρωματικότητα της ψυχεδέλειας, εδώ έχουμε μια αέρινη, σχεδόν διαφανή εικονοποιϊα, εν πολλοίς οφειλόμενη στα Μεσογειακά γαλαζοπράσινα και ουλτραμαρίνες που χαρακτηρίζουν τις χρωματικές κλίμακες του Κ.Π. Αυτές, που δημιουργούν την αίσθηση του υγρού στοιχείου, ενός ρέοντος κόσμου, όπου χρωματικές μορφές, δημιουργούν απρόσμενες διασταυρώσεις που πλανώνται ή επιπλέουν.

Who is Who

Ο Κώστας Παναγιωτακόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα.
Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ζωγραφική στην Academia de Belle Arti της Φλωρεντίας, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.
Δίδασκε εικαστικά στη μέση εκπαίδευση.

Έργο του Κώστα Παναγιωτακόπουλου

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Ώρες λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00
Τετάρτη, Σάββατο 10.00 – 14.00
Κυριακή, Δευτέρα κλειστά

Cube Gallery
Μιαούλη 39, 26222 Πάτρα
2611110069
[email protected], www.cubegallery.gr

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this