Ποιητική Παράσταση “ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ” με τον Πάρι Κατσίβελο

Ποιητική Παράσταση την ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 κσι ώρα 8.00μμ στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Η Ποιητική Παράσταση “ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ” είναι η θεατροποιημένη μορφή του ομώνυμου ενιαίου ποιητικού έργου του Εθνικού ποιητή της Ρουμανίας Μιχάϊ Εμινέσκου. Το ποιητικό έργο του κορυφαίου Ρουμάνου δημιουργού, ζωντανεύει θεατρικά, για πρώτη φορά παγκόσμια, από τον Πάρι Κατσίβελο.

Παίχτηκε υπό την Αιγίδα της Ρουμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, υπό την Αιγίδα του Ρουμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, και υπό την Αιγίδα του Συλλόγου Ελληνορουμανικής Φιλίας και Πολιτισμού “Αρμονία”, από τους οποίους και βραβεύτηκε ο δημιουργός της.

Πρωτοπαίχτηκε στην Ρουμανική Πρεσβεία και στην Αίθουσα Τελετών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμονία για τον εορτασμό των 165 χρόνων από την γέννηση του Εθνικού Ποιητή της Ρουμανίας.

Παίχτηκε πάντα υπό την Αιγίδα σημαντικών διεθνών φορέων, όπως ο όμιλος για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο καθώς και στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης με την συνδρομή και στήριξη του ΟΠΑΝΔΑ (Δήμου Αθηναίων), τον περασμένο Οκτώβριο.

Είναι μια τρυφερή μαγική διαδρομή υψηλής αισθητικής, σύμφωνα με τις διεθνείς και τοπικές κριτικές, που αφορά στον δυνατό έρωτα του Αυγερινού με μια βασιλοπούλα, που μπορούν να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι.

Η παράσταση χαρακτηρίστηκε “μαγική” και “παραμυθένια”, από τα διεθνή και Ελληνικά Μ.Μ.Ε.

Προορίζεται για τέσσερα επερχόμενα διεθνή φεστιβάλ. Ο έρωτας του φωτεινού άστρου για την όμορφη γήινη είναι τόσο δυνατός που αποφασίζει να ανταλλάξει την αιωνιότητα ακόμη και για μία μόνο ώρα αγάπης μαζί της, κάτι που ζητά επίμονα από τον Δημιουργό. Η βασιλοπούλα υποκύπτει σον έρωτά του, αλλά στο τέλος την κερδίζει η σάρκα και η αγάπη κάποιου γήινου.

Η ποιητική μεταφορά – μετάφραση και η σχολαστική διατήρηση του ποιητικού μέτρου, από τον αείμνηστο Δημήτριο Ραβάνη Ρεντή, είναι σημαντική και ανεβάζει τον πήχη του αισθητικού αποτελέσματος της παράστασης.

O Ηθοποιός – Σκηνοθέτης – Καθηγητής Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης – Καθηγητής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας & του Αυστριακού Πανεπιστημίου D.U.K., Πάρις Κατσίβελος στην Διεθνή Βραβευμένη Ποιητική Θεατρική του παράσταση “ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ”, του Εθνικού Ποιητή της Ρουμανίας, Μιχάϊ Εμινέσκου, με την συνοδεία ζωντανής μουσικής, ζωντανεύει μαγικά τον δυνατό απελπισμένο Έρωτα του Αυγερινού με μια βασιλοπούλα, και την απόφασή του να θυσιάσει την Αθανασία για μια μονάχα ώρα Αγάπης στην γή.

Η παράσταση χαρακτηρίστηκε “μαγική” και “παραμυθένια”, από τα διεθνή και Ελληνικά Μ.Μ.Ε.

Σκηνοθεσία – Επιμέλεια – Συντονισμός: Πάρις Κατσίβελος

INFO παράστασης:

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 –ώρα 8.00μμ

Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος

Πλ.Φιλικής Εταιρείας 2 – Πλ.Κολωνακίου
(4ος όροφος )

Share this
Tags
Panos Kats
Panos Kats
JOURNALIST //from @cityjournalism & #Economics @UniofReading @FreeSundaygr @Capitalgr to endless life's adventures. Forever @cinemacholic and @artcurious// “#wedo what #weare #viewsaremine _onlyleft”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this