“Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα” άραγε;

Το "Artviews" επιλέγει και σας προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας!

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Το Artviews για ακόμη μία εβδομάδα είναι εδώ και σας προτείνει…

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΘΕΑΤΡΟ

«Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα», για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Η παράσταση «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Μια ιστορία για την εφηβεία, την οικογένεια, τα μαθηματικά και τα χρώματα.

Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας Σάιμον Στήβενς, υπογράφει την θεατρική διασκευή του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος του Μαρκ Χάντον.

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου

Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Κατερίνα Λυπηρίδου, Κόρα Καρβούνη, Θύμιος Κούκιος, Μαρία Κατσανδρή, Γιώργος Κριθάρας, Γιώργος Γιαννακάκος, Βάσια Χρήστου, Σπύρος Κυριαζόπουλος 

Info:

Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

Τετάρτη & Κυριακή  19:00, Πέμπτη 21:00 & Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00

Έως 22 Δεκεμβρίου 2019

Πληροφορίες/Κρατήσεις: nkt.gr

«Χειμωνιάτικο ταξίδι» στο Στούντιο Μαυρομιχάλη

Το «Χειμωνιάτικο ταξίδι» του βραβευμένου συγγραφέα, Σταμάτη Πολενάκη παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Στούντιο Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Έφης Ρευματά.

Τρεις διαφορετικές αφηγήσεις ξετυλίγονται παράλληλα και συνδέουν μια ιστορία αγάπης και μια σειρά από τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν τον κόσμο, αναδεικνύοντας τα πιο φωτεινά και τα πιο σκοτεινά ένστικτα του ανθρώπου· την καλύτερη και τη χειρότερη εκδοχή της Ανθρωπότητας.

Σκηνοθεσία: Έφη Ρευματά

Παίζουν: Δημήτρης Φραγκιόγλου, Μάρω Μελισσάρη Βασίλης Μπατσακούτσας

Πιάνο ζωντανά στη σκηνή: Μάγκυ Μελισσάρη

Info:

Στούντιο Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα

Από τις 7 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 για 20 παραστάσεις

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-6453330

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο βιολονίστας Nigel Kennedy ξανά στο Ηρώδειο

Ο σούπερσταρ του βιολιού Nigel Kennedy, μετά την επιτυχημένη συναυλία που χάρισε πέρυσι στο ελληνικό κοινό, έρχεται ξανά στο Ηρώδειο, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.

Info:

Ηρώδειο, Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου, Αθήνα

7 Οκτωβρίου 2019 στις 21.00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3241807

Σταύρος Ξαρχάκος «5 Λαϊκές Μορφές» στο Ηρώδειο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, θα μας χαρίσει μια ξεχωριστή βραδιά στoν εμβληματικό χώρο του Ηρωδείου, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, όπου θα παρουσιάσει την συναυλία «5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν».

Οι μουσικές των Μ. Χατζιδάκι,  Μ. Θεοδωράκη, Β. Τσιτσάνη, Μ. Βαμβακάρη και Σ. Ξαρχάκου ενώνονται για μία συναυλία που θα μας μείνει αξέχαστη.

Info:

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στις 21.00

Ο Δημήτρης Υφαντής στον Σταυρό του Νότου Club

Ο Δημήτρης Υφαντής έρχεται στην Αθήνα από τα Γιάννενα για να μας παρουσιάσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά «συνΩδεύοντας», ένα διπλό cd με 33 τραγούδια.

Τραγούδια από το Πωγώνι, το Ζαγόρι, κι άλλες περιοχές της Ηπείρου, σε μια σύγχρονη ενορχήστρωση που δεν απέχει πολύ από τις γνήσιες εκτελέσεις.

Μην το χάσετε!

Info:

Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 στις 22.00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-9226975

Ο Τόλης Βοσκόπουλος στο Θέατρο «Άλσος»

Με την πολυαναμενόμενη συναυλία του Τόλη Βοσκόπουλου στο Θέατρο Άλσος, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή περίοδος του ιστορικού θεάτρου Άλσος.

Γιατί ο έρωτας αυτός κρατά χρόνια και ο Τόλης Βοσκόπουλος ξέρει να μας αποζημιώνει.

Info:

Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως, Κυψέλη

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 21:00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-8227471 & 210-8831487

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Το αυγό», του Quan’an Wang

Η ταινία «Το αυγό», του Quan’an Wang, κυκλοφορεί από την Strada Films.

Υπόθεση

Ένας 18χρονος αστυνομικός φυλάει μόνος του τη σκηνή ενός εγκλήματος με θύμα μια γυμνή, νεαρή γυναίκα. Μια 35χρονη ντόπια έχει σταλεί να τον βοηθήσει. Σε αυτή τη σκοτεινή και απομονωμένη νύχτα στις στέπες της Μογγολίας, οι δυο τους κάνουν σεξ και η γυναίκα μένει έγκυος. Μια πράξη που έχει το δικό της απώτερο κίνητρο. Την τέλεια αγάπη, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν την κρατάς μακριά από έναν άντρα σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

Πρωταγωνιστούν: Aorigeletu, Gangtemuer Arild, Dulamjav Enkhtaivan

«Η Σιωπή», του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Η ταινία “Η Σιωπή”, του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, κυκλοφορεί από την Weird Wave.

Υπόθεση

Δυο αδελφές, η Έστερ και η Άννα, επιστρέφοντας μετά από ταξίδι στο πατρικό τους σπίτι, κάνουν μια προσωρινή στάση σ’ ένα άγνωστο ξενοδοχείο, σε μια απροσδιόριστη χώρα. Κατά την παραμονή τους στο ξενοδοχείο θα αποκαλυφθεί το σιωπηρό τους αμφίδρομο μίσος, καθώς οι απόκρυφες επιθυμίες τους θα έρθουν στην επιφάνεια.

Πρωταγωνιστούν: Ίνγκριντ Τούλιν, Γκούνελ Λίντμπλομ, Μπίργκερ Μάλμστεν

ΤΕΧΝΗ

«Εκ βάθους καρδίας!» H έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο συνεργάζονται για να ενεργοποιήσουν την ιαματική, οιονεί θαυματουργική, δύναμη της τέχνης.

«Εκ βάθους καρδίας!» είναι ο τίτλος της έκθεσης χαρακτικής που παρουσιάζεται από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 έως και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στο αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς 2019.

Με την συμμετοχή 36 εικαστικών.

Info:

Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Λεωφ. Συγγρού 356, Καλλιθέα

Εγκαίνια: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 19:30

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: 210-9493188

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this