Πού θα πάμε σήμερα;

Το "Artviews" επιλέγει και προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Όπως κάθε εβδομάδα, το Artviews σας προτείνει τα πιο όμορφα και σπουδαία θεάματα για την ψυχαγωγία σας. Εσείς τι θα επιλέξετε;

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΤΕΧΝΗ

“Ρεμπέτικο” από το ξύλο στο τάμπλετ: Α. Τάσσος, Γ. Κόρδης, Φ. Βάρθης στο κέντρο Τεχνών “Μετς”

Στο Κέντρο Τεχνών “Μέτς” παρουσιάζεται το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου η έκθεση χαρακτικής με τίτλο “Ρεμπέτικο” από το ξύλο στο τάμπλετ: Α. Τάσσος, Γ. Κόρδης, Φ. Βάρθης.

Ο Α.Τάσσος μαζί με τις εικονογραφήσεις εξωφύλλων για την Μπέλλου, ύμνησε το ρεμπέτικο σε μια μνημειακή πομπή, με τις “Αρχόντισσες” που κάνουν σπονδή στα χώματα της προσφυγιάς, εκεί όπου γεννήθηκε το ρεμπέτικο.

Ο Γιώργος Κόρδης δημιούργησε μια σειρά από 15 έργα που έγιναν με τον τρόπο της χάραξης, αλλά ψηφιακά, στην οθόνη του τάμπλετ.

Χαράσσοντας επάνω στο ξύλο, ο Βάρθης επιχειρεί να βρει τις δυναμικές που θα μεταφέρουν την αδρότητα και την αμεσότητα των τραγουδιών.

Το γεγονός πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος και επιμελητή τον Ιστορικό της Τέχνης Γιώργο Μυλωνά.

INFO:

Εγκαίνια: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, 19.30.

Διάρκεια έκθεσης: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου– Σάββατο 6 Απριλίου 2019.

Κέντρο Τεχνών “Μετς”, Ευγενίου Βουλγάρεως 6, Αθήνα

Tρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 18.00-21.00, Τετάρτη 11.00-14.00, Σάββατο 11.00-15.00

Πληροφορίες: 211-1134262 | [email protected]

ΘΕΑΤΡΟ

“Κι έγινε τ’ όνειρο καπνός” στο Αγγέλων Βήμα

Η μουσικοθεατρική παράσταση “Κι έγινε τ’ όνειρο καπνός” παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 21.15 στο Φουαγιέ του “Αγγέλων Βήμα”.

Νύχτα. Μια γυναίκα καθισμένη στο πιάνο, ψάχνει να βρει τις νότες από ένα αγαπημένο μουσικό κομμάτι. Δυσκολεύεται. Πίνει λίγο αλκοόλ και συνεχίζει να ψάχνει. Ξαφνικά μια περίεργη γυναικεία φιγούρα σαν από μια άλλη μακρινή εποχή εισβάλλει στο χώρο.

Είναι όνειρο; Είναι μια θύμηση καταχωνιασμένη στα βάθη μιας συλλογικής μνήμης; Ανδρέας Εμπειρίκος, Γιώργος Σεφέρης, Κωνσταντίνος Καβάφης κ.α. μπλέκονται γλυκά μέσα στο όνειρο της ηρωίδας.

Παίζουν και τραγουδούν: Αχιλλεοπούλου Γεωργία, Βαξεβανέρης Ηφαιστίωνας, Γιανναράκος Γιώργος, Γκουράσα Χαριτωμένη, Δέλλα Αγγελική, Σεβαστοπούλου Μαίη

INFO:

Θέατρο “Αγγέλων Βήμα”, Σατωβριάνδου 36, Αθήνα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-5242211

“Πώς να καταστρέψετε την ζωή σας” στο Coronet Theater

Η πολυαγαπημένη παράσταση επιστρέφει για 3η χρονιά κάθε Παρασκευή, στο θέατρο Coronet, με τον Γιώργο Ηλιόπουλο, σε σκηνοθεσία της Βασιλικής Ανδρίτσου.

Ένα απολαυστικό ταξίδι στον αντρικό τρόπο σκέψης, μια ξεκαρδιστική διαδρομή στην ψυχοσύνθεση του σύχρονου άντρα και στον τρόπο που διαχειρίζεται τα αισθήματά του…

“Αν η ζωή σου ήταν ταινία, ποια θα ήθελες να ήταν;” 

Κείμενο και ερμηνεία: Γιώργος Ηλιόπουλος

Σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρίτσου

INFO:

Κάθε Παρασκευή στις 21:15

CORONET THEATER Φρύνης 11, Παγκράτι, Αθήνα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-7012123 | 210-7012511 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφιέρωμα σε έργα μουσικής δωματίου του Μίκη Θεοδωράκη στον Ιανό

Ο Θοδωρής Τζοβανάκης, ο Μάνος Κιτσικόπουλος, η Ελένη Παπαδοπούλου, ο Ισίδωρος Σιδέρης και το κουαρτέτο εγχόρδων Αθηνών  παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ συναυλία με έργα μουσικής δωματίου του Μίκη Θεοδωράκη για τρίο, κουαρτέτο εγχόρδων, ντουέτο, σόλο πιάνο και σόλο βιολί.

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO.

Είσοδος ελεύθερη

INFO:

Στις 23/02/2019 | Ώρα έναρξης 21:30

Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

Πληροφορίες /Κρατήσεις: www.ianos.gr

Η Φωτεινή Δάρρα στο Half Note Jazz Club

Η Φωτεινή Δάρρα έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία των πρώτων της παραστάσεων επιστρέφει στο Half Note Jazz Club

Μερικά από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια όλων των εποχών σε ερμηνείες που ξαφνιάζουν, συγκινούν και ψυχαγωγούν. Ο Γιώργος Παπαχριστούδης συνοδεύει την ταξιδιάρικη φωνή της ερμηνεύτριας με το πιάνο, η οποία ερμηνεύει τραγούδια της εποχής του ’30 μέχρι σύγχρονα ελληνικά και ξένα. 

Μία μοναδική βραδιά με υπέροχες ερμηνείες που δεν πρέπει να χάσετε!

INFO:

Στις 27/02/2019

Ώρα έναρξης: 21.30

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210-9213310 | www.halfnote.gr

Δύο κινηματογραφικές σουίτες του Μάνου Χατζιδάκι στην Εθνική Λυρική Σκηνή

H Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο του Κύκλου Μάνος Χατζιδάκις, παρουσιάζει δύο σπουδαίες κινηματογραφικές σουίτες του Μάνου Χατζιδάκι, το “The Martlet’s Tale” και το “Sweet Movie”, στις 1 και 2 Μαρτίου 2019, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συμμετέχει η Ορχήστρα και η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός

Ερμηνεύουν: Αλκίνοος Ιωαννίδης (The Martlet’s Tale) και Δήμητρα Σελεμίδου (Sweet Movie)

INFO:

Στις 1 και 2 Μαρτίου 2019 | Ώρα έναρξης: 20.00

Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: www.nationalopera.gr | 213-0885700

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

“Η σύζυγος”, του Μπγιορν Ραντζ

Η ταινία “Η σύζυγος”, του Μπγιορν Ραντζ, με την εκπληκτική Γκλεν Κλόουζ, κυκλοφορεί στη μεγάλη οθόνη από την Seven Films.

Υπόθεση

Η Τζόαν είναι η τέλεια σύζυγος. Επί σαράντα χρόνια έχει θυσιάσει το ταλέντο, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της για να στηρίξει το σύζυγο της και τη λογοτεχνική του καριέρα. Ο γάμος τους έχει χτιστεί με άνισους όρους κι εκείνη έχει ξεπεράσει τα όρια της. Την παραμονή της βράβευσης του Τζο με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, η Τζόαν ετοιμάζεται να αποκαλύψει το μεγαλύτερο μυστικό της καριέρας του.

Πρωταγωνιστούν: Γκλεν Κλόουζ, Τζόναθαν Πράις

“Εξόριστος συγγραφέας”, του Αλεξέι Γκερμάν Τζ.

Η ταινία “Εξόριστος συγγραφέας”, του Αλεξέι Γκερμάν Τζ., κυκλοφορεί από την AMA Films.

Υπόθεση

Έξι μέρες από τη ζωή του συγγραφέα Σεργκέι Ντοβλάτοφ, στις οποίες προσπαθεί να διατηρήσει το ταλέντο, την αξιοπρέπεια και την καλλιτεχνική του ταυτότητα στη Σοβιετική Ένωση του 1970, ενώ την ίδια στιγμή βλέπει τους συναδέλφους του να καταπιέζονται από το καθεστώς.

Το βραβευμένο αριστούργημα του Αλεξέι Γκερμαν Jr. αφηγείται την ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους Ρώσους συγγραφείς του 20ου αιώνα, ο οποίος λάτρευε το χιούμορ, την τζαζ και πάνω απ’ όλα την ελευθερία.

Πρωταγωνιστούν: Μίλαν Μάριτς, Ντανίλα Κοζλόφσκι, Έλενα Σουγιέκα, Αρτίρ Μπεσάστνι, Έλενα Λιάντοβα, Αντόν Σαγκίν, Σβετλάνα Κοντσέκοβα, Πιοτρ Γκασόβσκι

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this