Σε δημοπρασία εμβληματικό φόρεμα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ από τον Julien’s Auctions

Η βραδινή τουαλέτα που φόρεσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το 1974 και πάνω από 1.200 αντικείμενα της θρυλικής ηθοποιού θα βγουν στο σφυρί στις αρχές Δεκεμβρίου, από τον οίκο Julien’s Auctions.

Το γαλάζιο φόρεμα από μεταξωτή μουσελίνα που η αξεπέραστη πρωταγωνίστρια του Χόλυγουντ φορούσε στα Όσκαρ σχεδιάστηκε από την Έντιθ Χεντ. Οι εκτιμήσεις για την μοναδική δημιουργία κάνουν λόγο για 4.000 έως 6.000 δολάρια.

Μια ζώνη Cartier από ατόφιο ασήμι με επίστρωση χρυσού που η Ελίζαμπεθ Τέιλορ παρήγγειλε για τη μητέρα της θα βγει επίσης στο σφυρί και αναμένεται να κατακυρωθεί για περισσότερα από 40.000 δολάρια. Ανάμεσα στα ρούχα που θα πωληθούν υπάρχει μια κάπα από πράσινη μάλλινη τσόχα που η ηθοποιός φόρεσε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το 1970 και ένα μπουφάν της ομάδας μπέιζμπολ New York Yankees που φόρεσε για μια φωτογράφηση για το Vogue Paris.

Image courtesy of Julien’s Auctions

Οι εκτιμήσεις για γαλάζιο φόρεμα από μεταξωτή μουσελίνα κάνουν λόγο για 4.000 έως 6.000 δολάρια

Η δημοπρασία θα περιλαμβάνει επίσης κοσμήματα, περούκες, αντικείμενα τέχνης και διάφορα είδη που ανήκαν στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Ο οίκος πρόσθεσε επίσης ότι αναμένει να βγουν στο σφυρί και έργα τέχνης που θα βρουν αγοραστή σε τιμές έως και 60.000 δολάρια.

Image courtesy of Julien’s Auctions

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ πέθανε το 2011 σε ηλικία 79 ετών και ήταν η επιτομή της λάμψης του Χόλυγουντ. Η αγάπη της στα διαμάντια, τα μοναδικά βιολετί μάτια της και η θυελλώδης συναισθηματική ζωή της με τους οκτώ γάμους την καθιστούσαν πρωταγωνίστρια τόσο στο «πανί» όσο στην ζωή.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου στο Μπέβερλι Χιλς, στην Καλιφόρνια. Προσφορές μπορούν επίσης να υποβληθούν μέσω του ιστοτόπου του οίκου δημοπρασιών.

Κατά τη διάρκεια των επτά δεκαετιών της καριέρας της, η γεννημένη στο Λονδίνο Λιζ έγινε γνωστή για πρώτη φορά σε ηλικία 12 ετών με την ταινία «National Velvet» το 1944 και ήταν υποψήφια για πέντε Όσκαρ. Κέρδισε το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Butterfield 8» (Ζήσαμε στην Αμαρτία, 1960) και το δεύτερο ‘Οσκαρ της με την ταινία «Ποιός φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» (1966).

Image courtesy of Julien’s Auctions
Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this