«Τα καλύτερά μας χρόνια» στον… καμβά της πλατείας Κολιάτσου

Ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «THE WAY WE WERE» στην Αίθουσα Τέχνης ArteVisione από 5 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου

Με αφορμή τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου λειτουργίας της Αίθουσας Τέχνης ArteVisione, σχεδιάστηκε η ομαδική εικαστική έκθεση «TΗΕ WAY WE WERE» / «ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού και διοργάνωση του Νίκου Χιωτίνη. 

Παίρνοντας και πάλι από κοινού το νήμα και την ιδέα μιας έμμεσης αθηναϊκής αναδρομής, μετά από την επιτυχημένη εναρκτήρια έκθεση της γκαλερί με τίτλο «Παγκράτι – Κολιάτσου» τον Φεβρουάριο του 2018, η επιμελήτρια και ο οικοδεσπότης του χώρου προσκαλούν σε μια ελεύθερη εικαστική αφήγηση όπου ο έμπλεος συμβολισμών και σημάνσεων τίτλος της διαχρονικά cult ταινίας, προσκαλεί λιγότερο στην επιμέρους αφήγηση του έργου και περισσότερο σε μια νοσταλγική αυτοβιογραφική και αυτογνωσιακή εξιστόριση των «καλύτερων» χρόνων κάθε συμμετέχοντα. 

Έργο του Νίκου Κληρονόμου.

«Δρόμοι και άνθρωποι, πολύτιμα θραύσματα και εικόνες, έρωτες και φιλίες, τραγούδια που μοιραστήκαμε και αθηναϊκά ή άλλα πάρτι όπου πρωτοφιληθήκαμε, μυστικά παιδικά δωμάτια και σημειώσεις εφηβικών ημερολογίων, νύχτες με φεγγάρι στην παραλιακή και κλεμμένες βόλτες με το παλιό αμάξι του πατέρα ή την πρώτη κρυφή μοτοσικλέτα, ενδελεχείς εξομολογήσεις και ξετυλιγμένα συναισθήματα με αφετηρία την αστική Κυψέλη και τα Εξάρχεια των περασμένων δεκαετιών, αλλά και άλλες αγαπημένες εύφορες κοιλάδες της γενέθλιας πόλης, ήλιος δυνατός και ποτά φτηνά σε κάποιο αγαπημένο νησί των Κυκλάδων, κι ακόμη, το γλυκόπικρο απόσταγμα της ανάμνησης των φοιτητικών μας χρόνων και της πρώτης νεότητας, αποτελούν τις επάλληλες πτυχές, τις συγκινησιακές αφηγήσεις και το επίμονο νοσταλγικό τραγούδι της έκθεσης», σημειώνει η Ίρις Κρητικού.

Έργο της Ειρήνης Ματσούκη.

Συμμετοχές

Στην έκθεση συμμετέχουν: Γιώργος Ανδρούτσος, Δικαία Δεσποτάκη, Φραγκίσκος Δουκάκης, Αποστόλης Ιτσκούδης, Μηνάς Καμπιτάκης, Εβίτα Κανέλλου, Μιχάλης Καραΐσκος, Νικόλας Κληρονόμος, Δημήτρης Κρέτσης, Ελένη Κυριαζοπούλου, Βασίλης Λιαούρης, Λυδία Μαργαρώνη, Γιώργος Μαργέλης, Ειρήνη Ματσούκη, Κατερίνα Μαυρολέων, Στέλλα Μελετοπούλου, Άννα Μπίλη, Μάρκος Μπλάτσιος, Γεωργία Μπλιάτσου, Ιωάννα Ξανθοπούλου, Γεύσω Παπαδάκη, Αφροδίτη Παπαδουλή, Μαρία Πάστρα, Άντζελα Πετροχείλου, Ελιάννα Προκοπίου, Νίκη Πρόκου,Μαρίνα Στελλάτου, Ειρήνη Τατάκη, Βάσω Τρίγκα, Κατερίνα Τσεμπελή, Αθηνά Χατζή, Πένυ Χονδρογιάννη, Αριστείδης Χρυσανθοπουλος, Νικόλας Χριστοφοράκης.

Αθηνά Χατζή

Λίγα λόγια για την Artevisone

Ο εκθεσιακός χώρος ArteVisione δημιουργήθηκε στην αρχή του 2018 από τον βιολόγο και εικαστικό Νίκο Χιωτίνη. Ανακαινισμένος εκ βάθρων και επωφελούμενος από την εμφανή δυναμική του βιομηχανικού παρελθόντος του, φιλοξενεί ατομικές και ομαδικές εκθέσεις αλλά επίσης διαλέξεις, εργαστήρια, μουσικές βραδιές, θεατρικά αναλογία και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού.

Γεωργία Μπλιάτσου

INFO

Εγκαίνια: Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019, 8-11 μμ.

Διάρκεια: έως και 5 Μαρτίου 2019

ArteVisione, Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη 11:00-14:30 & Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00-20:30 ή κατόπιν ραντεβού.

Τηλ. επικοινωνίας: 6945951345

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this