“Τα σκουπίδια” του Γιάννη Ξανθούλη στο «Από Κοινού Θέατρο»


Φωτογραφική κάλυψη: Francesca Kal

Δημοσιογραφική κάλυψη: Vasia Bresta

Το εμβληματικό αυτό έργο του Γιάννη Ξανθούλη είναι μια πικρή σάτιρα για μια επίκαιρη πραγματικότητα. Σκουπίδια είναι τα όνειρα κάποιων ανθρώπων που ζωντανεύουν για να καυτηριάσουν όσα συμβαίνουν στις ζωές μας χωρίς δική μας υπαιτιότητα.

Το έργο γνώρισε τεράστια επιτυχία στη δεκαετία του ’80 και είναι ακόμα επίκαιρο. Είναι ένα κλασικό πια αριστούργημα, ένα κείμενο με επιθεωρησιακή δομή, που προκαλεί ταυτόχρονα γέλιο και συγκίνηση.

Μια ομάδα τουριστών πέφτει την ημέρα που τα σκουπίδια γιορτάζουν τα 100 χρόνια λήθης, στο Σκουπιδοτενεκέ τους. Εκεί συγκεντρώνονται τα Ονειρα, ο Οδυσσέας Κλέφτης, ο Σερβιτόρος Μανίτσας, ο Θυρωρός της Οδού Σκουφά, η Νοσοκόμα Σάντα Ζουμπουλιά, άνθρωποι της βιοπάλης και πολλοί αλλόκοτοι ήρωες που σχολιάζουν την εποχή. Οι διηγήσεις τους προκαλούν γέλια και κλάματα, ενώ ένας χορός από σκουπίδια τους πλαισιώνει.

Τα σκουπίδια ξεπετάγονται μέσα από τους κάδους της σκηνής του “Από Κοινού”. Ένα έργο με μεγάλες δόσεις χιούμορ. Μικρές ιστορίες που συναντιούνται επί σκηνής και μας κάνουν να σκεφτούμε για λίγο την πραγματικότητα χωρίς να χάσουμε την αισιοδοξία μας!

Οι ηθοποιοί μας κέρδισαν για μια ακόμη φορά! Μας έκαναν να αισθανθούμε σαν ένα κομμάτι της παράστασης και να βιώσουμε έναν έναν τους χαρακτήρες σαν να βρισκόμασταν και εμείς στην σκηνή τους! Η εξαιρετική Ελένη Γερασιμίδου, ο καταπληκτικός Αντώνης Ξένος, καθώς και η νεανική και φρέσκια παρουσία της Αγγελικής Ξένου και του Άκη Σιδέρη αποδίδουν τη σάτιρα με τρόπο που προβληματίζει τον θεατή.


Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου, Άκης Σιδέρης 

Φωνή :
Νικολέτα Βλαβιανού

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης Μουσική: Φίλιππος Παχνιστής Χορογραφίες: Άκης Σιδέρης Σκηνικά – Κοστούμια: Κοραής Δαμάτης

Τα σκουπίδια

Σάτιρα του Γιάννη Ξανθούλη 
Διαρκεια : 105΄
Σκηνοθ.:Κ. Δαμάτης 
Ερμηνεύουν: Ελ. Γερασιμίδου, Αντ. Ξένος. Άκης Σιδέρης, Αγγ. Ξένου.

Θέατρο Από Κοινού – Ευπατρίδων 4 , Γκάζι, τηλ: 2114057249
(στάση Μετρό: «Κεραμεικός») 

Ώρες Παραστάσεων:

Παρασκευή στις 21:00

Σάββατο στις 21:00

Κυριακή στις 20:00


Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this