Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

Το "Artviews" επιλέγει και προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Δεν έχετε αποφασίσει που θα διασκεδάσετε αυτήν την εβδομάδα; Το Artviews είναι εδώ και σας προτείνει μια σειρά από επιλογές για την ψυχαγωγία σας!

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΤΕΧΝΗ

Η έκθεση της Βάσως Τρίγκα “Κάτω από τον ήλιο” στην Iris Gallerie

Η Iris Gallerie της Μαρίζας Φασιανού έως τις 14 Απριλίου 2019 θα φιλοξενήσει τη νέα ατομική έκθεσης της Βάσως Τρίγκα. Αυτή είναι η 11η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας όπου και θα παρουσιαστεί μια σειρά από νέα κεραμικά και έργα ζωγραφικής με τίτλο “Κάτω από τον ήλιο”.

Είσοδος ελεύθερη

INFO:

Γκαλερί Ίρις, Αντήνορος 12, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12:00-15:00 και 17:00-20:00
Τετάρτη, Σάββατο: 12:00-15:00

Έως 14 Απριλίου 2019

Πληροφορίες: www.galleryiris.com

«Κλασσικά γλυπτά βάφονται με γκράφιτι» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Μια διαφορετική ερμηνεία της ελληνικής ιστορίας και των αρχαίων μύθων επιχειρείται στην έκθεση “Broken History–Σπασμένη Ιστορία” που εγκαινιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, του ζωγράφου Παύλου Σάμιου

Θα παρουσιαστούν 66 έργα μεγάλων διαστάσεων, όπου τα σύμβολα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού έχουν πλέον τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο ζωγράφος επιλέγει ως υπόβαθρο εκτέλεσης των έργων ευτελή υλικά, όπως χαρτοκιβώτια, τα οποία γίνονται γέφυρα μεταξύ παρελθόντος και παρόντος.

Η έκθεση θα παρουσιάζεται έως τις 15 Ιουνίου 2019.

INFO:

Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα 

Πληροφορίες: www.byzantinemuseum.gr 

ΘΕΑΤΡΟ

“Πρεμιέρα εξ’αμελείας” στο Θέατρο ΕΛΥΖΕ

Η μυστήρια θεατρική παράσταση “Πρεμιέρα εξ’αμελίας” παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ελυζέ.

Μία μικρή σύνοψη

Γαλλία 1930. Ξενοδοχείο Don Perinion. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Ζαν Ζακ Ντε Κουτεπιέ διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτυ για τα 150 χρόνια λειτουργίας του, αλλά βρίσκεται δολοφονημένος λίγη ώρα αργότερα.

Η γυναίκα του Μπριζιτ, η αδερφή του Κάρλα, ο φίλος του Κίμμι, ο συνεργάτης του Ζιζέλ και ο μυστηριώδης Φιλιπ μπλέκονται σε ένα παράξενο παιχνίδι που έχει στήσει ο δαιμόνιος επιθεωρητής Μαριόν Κοτιγιάρ προκειμένου να λύσει το μυστήριο. Όλα αυτά βεβαία θα ίσχυαν, εφόσον όλα κυλούσαν σωστά…

Ερμηνεύουν: Διονύσης Μπάστας, Γιάννης Παπαευθυμίου, Jerome Kaluta, Μαρίνα Σαμάρκου, Εβίτα Συρίγου, Στράτος Λύκος

INFO:

Θέατρο Ελυζέ, Νυμφαίου 12 Ιλίσια

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

Έως τις 26 Μαρτίου 2019

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-7771766

“Το Παγκάκι”, με τον Γιώργο Κιμούλη στο θέατρο Τόπος Αλλού

Ο Γιώργος Κιμούλης παίζει και σκηνοθετεί το “Παγκάκι” του Αλεξάντερ Γκέλμαν, το οποίο θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού, σε μετάφραση Νίκου Καμτσή.

Δύο άγνωστοι συναντιούνται και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι;

Μία κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού… Τελικά, μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί;

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη

INFO:

Θέατρο Τόπος Αλλού, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 21:00

Από 22 Μαρτίου 2019

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-8656004, 210-8679535 |  www.topos-allou.gr

ΜΟΥΣΙΚΗ

H Ελένη Βιτάλη στο Ίλιον Plus

“Η βεγγέρα συνεχίζεται” με την Ελένη Βιτάλη, στο Ίλιον Plus. Μετά τις sold out εμφανίσεις της, έρχεται με ακόμη τρεις τελευταίες συναυλίες για αυτή τη σεζόν παρέα με τους ΤΖΟΥΜ και τη Βιολέτα Ίκαρη. Για όσους θέλησαν αλλά δεν τα κατάφεραν, για όσους το έζησαν και θέλουν να το ξαναζήσουν.

Επιμέλεια προγράμματος: Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ξύδης

INFO:

Ίλιον Plus, Κοδριγκτώνος 17 και Πατησίων, Αθήνα

Για δύο ακόμη εμφανίσεις 23 και 30 Μαρτίου 2019

Ώρα έναρξης: 22.30

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-8824383

Monsieur Minimal, Δάκης και Ανδριάνα Μπάμπαλη στο Tiki Bar Athens

Οι Erotica παραστάσεις, με τον Monsieur Minimal, τον Δάκη και την Ανδριάνα Μπάμπαλη, επιστρέφουν ανανεωμένες και για τέσσερις ανοιξιάτικες Πέμπτες, του Μαρτίου και του Απριλίου, στο εξωτικό Tiki Bar.

INFO:

Tiki bar, Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη

Στις 21 και 28 Μαρτίου 2019 & 04 και 18 Απριλίου 2019

Στις 22:00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-9236908

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

“Η Χήρα”, του Νιλ Τζόρνταν

Η ταινία “Η Χήρα”, του Νιλ Τζόρνταν, με πρωταγωνίστρια τη μοναδική Ιζαμπέλ Ιπέρ, κυκλοφορεί από την Tanweer.

Υπόθεση

Η Φράνσις, μία νεαρή γυναίκα που πενθεί τον θάνατο της μητέρας της, ανακαλύπτει μία χαμένη τσάντα στο μετρό της Νέας Υόρκης και αποφασίζει να την επιστρέψει στην κάτοχο της. Αυτή είναι η αρχή μίας ασυνήθιστης φιλίας με την αινιγματική χήρα Γκρέτα, παρά τη δυσαρέσκεια της καλύτερης της φίλης Έρικα. Η Φράνσις αγνοεί τις ανησυχίες της φίλης της, όμως τα κίνητρα της Γκρέτα είναι πιο νοσηρά, από αυτό που φαντάζεται.

Σκηνοθεσία: Νιλ Τζόρνταν

Σενάριο: Νιλ Τζόρνταν, Ρέι Ράιτ

Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Μάικα Μονρόε, Στίβεν Ρία, Πάρκερ Σόγιερς, Κολμ Φιόρε

“Arctic”, του Τζο Πένα

Η ταινία “Arctic”, του Τζο Πένα, κυκλοφορεί από τη Weird Wave.

Υπόθεση

Ένας άνδρας παγιδεύεται στην καρδιά της Αρκτικής μετά την πτώση του αεροπλάνου του. Προσπαθεί να επιβιώσει κατασκευάζοντας το δικό του καταφύγιο, να βρει τροφή, να αποφύγει τους κινδύνους που προκύπτουν, αλλά και να στέλνει σήματα SOS, ελπίζοντας σε διάσωση. Ο ήρωάς πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην ασφάλεια του καταφυγίου του ή αν θα αναζητήσει ενδεχόμενη σωτηρία στο άγνωστο και εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον της Αρκτικής.

Σκηνοθεσία: Τζο Πένα

Πρωταγωνιστούν: Μαντς Μίκκελσεν

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this