Το καλοκαίρι συνεχίζεται!

Το "Artviews" επιλέγει και σας προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας!

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ και το Artviews σας προτείνει ευχάριστες επιλογές για διασκεδάση σε όλη την Έλλαδα!

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Έτοιμος για όλα», των Benoît Delépine και Gustave Kervern

Η ταινία «Έτοιμος για όλα», των Benoît Delépine και Gustave Kervern, κυκλοφορεί από την Spentzos.

Υπόθεση

Η Μονίκ διοικεί έναν πρότυπο ξενώνα για αστέγους στην γαλλική επαρχία. Μία μ έρα και εντελώς ξαφνικά εμφανίζεται ο αδερφός της Ζακ που είχε να της δώσει σημεία ζωής για χρόνια.

Είναι τελείως άχρηστος και ανίκανος για οποιαδήποτε εργασία, ωστόσο έχει μία και μοναδική φιλοδοξία: να γίνει πλούσιος. Σύντομα πείθει τους πάντες στο χωρίο να του δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν και να ταξιδέψουν όλοι μαζί για ένα πιο «όμορφο» μέλλον.

Πρωταγωνιστούν: Jean Dujardin, Yolande Moreau

«Κάποτε… στο Χόλιγουντ», του Κουέντιν Ταραντίνο

Η ταινία «Κάποτε… στο Χόλιγουντ», του Κουέντιν Ταραντίνο, κυκλοφορεί στις 22 Αυγούστου από την Feelgood.

Υπόθεση

Στο Λος Άντζελες του1969 τα πάντα είναι ρευστά και όλα αλλάζουν. Ο τηλεοπτικός αστέρας Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) και ο για πολλά χρόνια κασκαντέρ του Cliff Booth (Brad Pitt) κινούνται στη νέα βιομηχανία του θεάματος, την οποία με δυσκολία αναγνωρίζουν πια.

Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern, Mike Moh, Luke Perry, Damian Lewis, Al Pacino, Nicholas Hammond, Samantha Robinson, Lorenza Izzo, Costa Ronin, Perla Haney-Jardine, Damon Herriman, Lena Dunham, Kurt Russell, Scoot McNairy, Michael Madsen, Rumer Willis, Rafal Zawierucha

ΤΕΧΝΗ

Έκθεση των Παναγιώτη Τούντα και Ειρήνης Κανά στην Τζια

Η Ειρήνη Κανά και ο Παναγιώτης Τούντας ο καθένας με την δική του εικαστική πρόταση σε μία έκθεση με τίτλο «ΚΕΑ–ΤΖΙΑ», θα συνυπάρξουν καλλιτεχνικά στην γκαλερί Marina Keas.

Μια έκθεση ζωγραφικής με θέματα παρμένα από την Κέα, ένα από τα ωραιότερα και πιο γνωστά για την καλλιτεχνική του κίνηση νησιά των Κυκλάδων.

Info:

Marina Keas Gallery, Bουρκάρι, Κέα

Έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 19.30–00.30

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22880-22444

Το Ταξίδι: Ομαδική έκθεση στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Δάσκαλοι, εικαστικοί και designers, μαζί με τους νέους σπουδαστές τους, εκθέτουν στο αεροδρόμιο της Αθήνας έργα που δημιούργησαν με κοινό θέμα «Το Ταξίδι».

Ο χώρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών συνδυάζεται ιδανικά με το θέμα, καθώς το αεροδρόμιο είναι συνυφασμένο με την έννοια του ταξιδιού αποτελώντας ένα «σταυροδρόμι» συνάντησης ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο.

Πορτραίτα διαπολιτισμικών ταξιδιωτών, ρεαλιστικές εικόνες ταξιδιού, ταξιδιωτικά αντικείμενα και οχήματα, αντανακλούν τις ψηφιακές αναζητήσεις του Ταξιδιού, με video-animation, εικαστικές ψηφιακές εκτυπώσεις και προϊόντα σχεδιασμού (design objects).

Info:

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών–Εκθεσιακός Χώρος «Τέχνη & Περιβάλλον»

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες/Κρατήσεις: thebox-athens.org

ΒΙΒΛΙΟ

Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Αυγούστου του Δήμου Ναυπλιέων, ανοίγει τις πύλες της η ετήσια θεσμοθετημένη Έκθεση Βιβλίου στην πλατεία Ωνάση.

Την έκθεση βιβλίου συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ).

Συμμετέχουν 70 εκδότες με νέες εκδόσεις, όσο και παλαιότερες που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα κάθε αναγνώστη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν το έργο της ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών του Νομού Αργολίδας.

Info:

Πλατεία Ωνάση, Ναύπλιο

Διάρκεια έως 25 Αυγούστου 2019

Καθημερινά από 19:30 έως 24:00

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: www.nafplio.gr

ΘΕΑΤΡΟ

«The Thread», στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η διεθνής παραγωγή της Λάβρυς “The Thread” μετά την διθυραμβική παγκόσμια πρώτη στο Sadler’s Wells του Λονδίνου, έρχεται στην Επίδαυρο.

Η παράσταση βασίζεται στο διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Από τη μία οι παραδοσιακοί Ελληνικοί χοροί που από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα μας φανερώνουν την διαχρονικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού και από την άλλη ο σύγχρονος χορός. 

Με την πρωτότυπη και εμπνευσμένη για τη συγκεκριμένη παράσταση μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Χορογραφία: Russell Maliphant
Κοστούμια: Μαίρη Κατράντζου

Info:

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Από 24 Αυγούστου 2019

Στις 21:00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-72 58510 | lavris.gr

ΜΟΥΣΙΚΗ

The Swingin’ Cats στο Gazarte Roof Stage

Οι The Swingin’ Cats, επιστρέφουν τo Σάββατο 24 Αυγούστου στο Roof Stage του Gazarte, για μια βραδιά με πολύ χορό, ρετρό μουσική, δροσερά ποτά και διάθεση καλοκαιρινή!

Info:

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, Αθήνα

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Ώρα έναρξης: 22.00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3460347 | 210-3452277

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στη Νάξο

Tο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α) διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά, μια σειρά εκδηλώσεων στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου ο επισκέπτης μπορεί να δει το γραφείο του συγγραφέα, προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό,  ευγενική δωρεά της κόρης του, Κατερίνας Καμπανέλλη.

Θεατρικά εργαστήρια, μουσικές και κινηματογραφικές βραδιές και παρουσιάσεις βιβλίων είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης.

Info:

Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», Γρόττα, Χώρα Νάξου

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22850-23619

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this