Το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά είναι γεγονός!

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Το Artviews έψαξε και σας προτείνει ευχάριστες επιλογές για ψυχαγωγία!

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΤΕΧΝΗ

yes is a world: Κυανοτυπίες της Έλλης Τσάτσου

Elli Tsatsou – Photo by Stylianos Tsatsos

Η φωτογράφος Έλλη Τσάτσου, στην ατομική της έκθεση «yes is a world» στη Γκαλερί Ίρις, παρουσιάζει μια νέα σειρά από χειροποίητες κυανοτυπίες, δημιουργημένες μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου το 2019.

Καθώς η ίδια η μέθοδος της κυανοτυπίας αναδεικνύεται σε συνεργασία με τον ήλιο, η Έλλη επιδιώκει να συμβολίσει τη δύναμη και την ωραιότητα του, προσφέροντας ένα εύρος αποχρώσεων του γαλάζιου, κυανού και μπλε.

INFO:

Γκαλερί Ίρις, Αντήνορος 12 Παγκράτι, Αθήνα

Εγκαίνια Έκθεσης: 16 Μαΐου, 8μ.μ.

Διάρκεια: έως 23 Ιουνίου 2019

Πληροφορίες: 210-7241580 | www.galleryiris.com

ΘΕΑΤΡΟ

«1ο Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου 2019» στο Θέατρο Παραμυθίας Αλμπέρτα Τσοπανάκη

Η Anasa Art σε συνεργασία με το Θέατρο Παραμυθίας Αλμπέρτα Τσοπανάκη διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου 2019, που θα πραγματοποιηθεί 13-15 Μαΐου 2019, δίνοντας βήμα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς να ερμηνεύσουν τον μονόλογο της επιλογής τους. 

Μετά την ολοκλήρωση των μονολόγων θα ακολουθήσει η απονομή βραβείων στους δύο πρώτους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς αντίστοιχα από την κριτική επιτροπή.

INFO:

Θέατρο Παραμυθίας Αλμπέρτα Τσοπανάκη, Παραμυθίας 27, Γκάζι, Αθήνα

Πληροφορίες: 210-3457904

«Η φαλακρή τραγουδίστρια» στο Θέατρο Τέχνης

Γραμμένο το 1948, το έργο «Η φαλακρή τραγουδίστρια» καθιερώνει ουσιαστικά το Θέατρο του Παραλόγου, καταρρίπτοντας όλους τους συμβατικούς κανόνες τις κλασικής δραματουργίας.

Περιγράφοντας με παράδοξο τρόπο την τυποποιημένη καθημερινότητα της αστικής κοινωνίας, ο Ευγένιος Ιονέσκο αποκαλύπτει την ανεπάρκεια της γλώσσας ως μέσο επικοινωνίας και επιτίθεται σ΄ έναν κόσμο που μοιάζει να έχει χάσει τη μεταφυσική του διάσταση.

Μετάφραση: Δήμητρα Κονδυλάκη

Σκηνοθεσία: Σοφία Μαραθάκη

Παίζουν: Μάριος Παναγιώτου, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Μαρία Παρασύρη, Σοφία Μαραθάκη, Κωνσταντίνος Μωραἴτης

Μια συμπαραγωγή της Ομάδας Θεάτρου ΑΤΟΝΑλ και του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

INFO:

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα)

Από 13 Μαΐου έως  11 Ιουνίου 2019

Πρεμιέρα στις 13 Μαΐου 2019

Πληροφορίες: 210-3222464

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Ίαν Στρατής στον Σταυρό του Νότου

Ο Ίαν Στρατής, λίγες μόνο μέρες πριν την κυκλοφορία του νέου του προσωπικού single που θα κυκλοφορήσει από τη Feelgood Records, έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό live στο Club του Σταυρού του Νότου που ροκάρει, παρτάρει και κλείνει το μάτι στο καλοκαίρι που έρχεται!

Μην το χάσετε!

INFO:

Σταυρός του νότου, Φραντζή και Θαρύπου 35 -37, Νέος Κόσμος

Στις 12 Μαϊου 2019

Ώρα: 21.30

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-9226975 | www.stn.gr

Ο Θάνος Μικρούτσικος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη του δουλειά «Σταυρός του Νότου» & «Γραμμές των οριζόντων» πάνω στον ποιητή Νίκο Καββαδία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου Μουσικά πορτρέτα.

Μια μουσική παράσταση για τρεις φωνές, τρία πιάνα και πνευστά.

Συντελεστές: Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Ρίτα Αντωνοπούλου κ.α.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Στις 11 & 15 Μαϊου 2019

Ώρα: 20.30

Πληροφορίες/Κρατήσεις: www.megaron.gr | 210-7282333

Ελένη Βιτάλη & Παναγιώτης Μάργαρης ”Στιγμές…” στον Φ.Σ. Παρνασσός

Η Ελένη Βιτάλη, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες των τελευταίων δεκαετιών, θα συναντηθεί επί σκηνής με τον διεθνούς φήμης κλασικό κιθαρίστα και συνθέτη Παναγιώτη Μάργαρη.

Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία τους, καθώς και τραγούδια που αγαπούν. Ένα μυσταγωγικό ταξίδι αισθήσεων, πλημμυρισμένο από πάθος, μαγεία και πλούσια συναισθήματα.

INFO:

Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός“, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 21:00 

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-6109513

Η Courtney Barnett στο Fuzz

Η Courtney Barnett, η πιο ταλαντούχα γυναικεία παρουσία στη νεώτερη γενιά της indie-rock μουσικής, για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα, στο Fuzz Live Music Club.

Η ίδια, επί σκηνής, δεν… χαρίζεται στην κιθάρα της και με μία από τις καλύτερες rhythm sections στη σύγχρονη rock σκηνή, οι συναυλίες της είναι πλέον σημείο αναφοράς.

Να είστε όλοι εκεί!

INFO:

Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

Πέμπτη 16 Μαϊου 2019 στις 20.00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: www.fuzzclub.gr

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Αγάπη είναι», της Claire Burger 

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μετά την αποχώρηση της γυναίκας του, ο Mario αναλαμβάνει τη φροντίδα του σπιτιού και την ανατροφή των δύο κοριτσιών τους. Η δεκατετράχρονη Frida τον κατηγορεί για την αποχώρηση της μητέρας της. Η δεκαεφτάχρονη Niki ονειρεύεται την ανεξαρτησία της. Ο Mario, όμως, περιμένει ακόμα τη γυναίκα του να επιστρέψει…

Πρωταγωνιστούν: Bouli Lanners, Justine Lacroix, Sarah Henochsberg

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά επιστρέφει

Το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά σηκώνει αυλαία στις 16 Μαΐου και για τέσσερις μέρες γεμίζει το Δημοτικό θέατρο Πειραιά με ταινίες μικρού μήκους νέων δημιουργών, σε μία εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με την UNESCO Πειραιά και Νήσων.

Και τις τέσσερις μέρες, τις προβολές και την ψηφοφορία του κοινού θα διαδέχεται παρουσίαση ταινίας και συζήτηση με τους σκηνοθέτες Τώνη Λυκουρέση, Κυριάκο Κατζουράκη και Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη.

INFO:

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου

Από 16 έως 19 Μαϊου 2019

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-4143310 | [email protected]

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this