Το Artviews έψαξε, είδε και σας προτείνει!

Το "Artviews" επιλέγει και προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

To Artviews για ακόμη μία εβδομάδα είναι εδώ με κορυφαίες επιλογές για ψυχαγωγία και επιμόρφωση!

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΘΕΑΤΡΟ

“Το Σπίτι στη Λίμνη” του Αidan Fennessy, στο Θέατρο “Αγγέλων Βήμα”

“Το Σπίτι στην Λίμνη” του Aidan Fennessy παρουσιάζεται στο Θέατρο “Αγγέλων Βήμα” για λίγες παραστάσεις κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 20.00.

Ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ αμείωτης έντασης. Ο Ντέιβιντ, ένας επιτυχημένος ποινικολόγος, ξυπνάει σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πώς βρέθηκε εκεί. Δίπλα του στέκεται η ψυχίατρος Άλις, που αναλαμβάνει να τον ταξιδέψει πίσω στα έγκατα της μνήμης και του νου.

Δύο άνθρωποι παλεύουν για την επικράτηση, δύο ολόκληροι κόσμοι συγκρούονται μεταξύ τους. Ποιος θα επικρατήσει;

Διανομή: Σταύρος Καραγιάννης, Γιώτα Μηλίτση 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπουραζάνας

Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου

Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-5242211

“Τα Καβουράκια” στο Studio Μαυρομιχάλη

Η νέα ομάδα “Peach of art” επιστρέφει, για 7 μοναδικές παραστάσεις, στο Studio Μαυρομιχάλη.

Αυτή την φορά προτείνοντας μια πιο ολοκληρωμένη εκδοχή του έργου τους “Τα Καβουράκια”, που είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μία ερημική παραλία, όπου μέχρι εκείνο το μεσημέρι, μία ιδιαίτερα ξεχωριστή οικογένεια έμοιαζε να ζει ήρεμα στην καθημερινή της ρουτίνα, σε ένα τροχόσπιτο δίπλα στη θάλασσα, μακριά από το αστικό περιβάλλον και την σύγχρονη κοινωνία. Αλλά εκείνο το μεσημέρι, η οικογένεια περίμενε επισκέψεις…

Παίζουν: Γιάννης Βασιλώττος, Γιώργος Ημέρης, Ίρις Κατσούλα, Ανδριανή Κυλάφη, Βίνα Σέργη

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γαντερί

Κάθε Τετάρτη στις 18:45

Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-6453330

 ΤΕΧΝΗ

“Female Pros” στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας

Οι Γεωργία Κοτρέτσος, Ράνια Μπέλλου, Θέκλα Παπαδοπούλου και Άννα Φαφαλιού, στην ομαδική έκθεση “Female Pros” παρουσιάζουν νέα αλλά και παλαιότερα έργα, δημιουργώντας έτσι ένα πλαίσιο, στο οποίο εντάσσεται ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής γυναικείας εικαστικής δημιουργίας. 

Έναυσμα και έμπνευση για την έκθεση αυτή αποτέλεσε η μακραίωνη ιστορία της Ελευσίνας, μιας πόλης άρρηκτα συνδεδεμένης με το θηλυκό στοιχείο από την αρχαιότητα. 

Υπό την επιμέλεια του Ιστορικού Τέχνης Δημήτριου Σπύρου.

Έως τις 23 Μαρτίου 2019

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος»

Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας, 192 00

Πληροφορίες: 210-5545460 | 210-5565614

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ηρώ επιστρέφει στο Half Note

Η Ηρώ ανεβαίνει ξανά στην σκηνή του Half Note με εκλεκτούς καλεσμένους. Η αγαπημένη μας καλλιτέχνιδα θα παρουσιάσει μια παράσταση πατώντας στα χνάρια της έμπνευσης που έχει η Όλγα Λασκαράτου για τους φιλοξενούμενους, ερμηνευτές–καλλιτέχνες. Την Ελένη Πέτα στις 8 Μαρτίου και τον Δώρο Δημοσθένους στις 9 Μαρτίου.

Έως τις 10 Μαρτίου 2019

Παρασκευή & Σάββατο στις 22.30 και Κυριακή στις 21.30

Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-9213310 | www.halfnote.gr

Pascal Schumacher και Maxime Delpierre στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

O Pascal Schumacher που συνδυάζει το βιμπράφωνο, το πιάνο, την κιθάρα και τα έγχορδα με την τζαζ, την κλασική, την ηλεκτρονική και τη μινιμαλιστική μουσική, έρχεται ξανά στο Μέγαρο Μουσικής, την Παρασκευή 15 Μαρτίου για να μαγέψει το κοινό του με το Drops and Points.

Στο Drops and Points o Pascal Schumacher συνεργάζεται με τον Γάλλο κιθαριστή Maxime Delpierre, καθώς και με τον σολίστ των κρουστών Jeff Herr.

Συντελεστές: Pascal Schumacher, Maxime Delpierre, Jeff Herr, Joachim Olaya, Rémi Desmonet, Collectif Scale 

15 Μαρτίου 2019 στις 22.00

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: www.megaron.gr | 210-7282333

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

“Ίαν ΜακΚέλεν: Ρόλος Ζωής”, του Τζο Στίβενσον

Το ντοκιμαντέρ “Ίαν ΜακΚέλεν: Ρόλος Ζωής”, του Τζο Στίβενσον, κυκλοφορεί από τη Neo Films.

Βασισμένη σε μια συνέντευξη 14 ωρών, η ταινία “Ίαν ΜακΚέλεν: Ρόλος Ζωής” είναι ένα μοναδικό ταξίδι στις σημαντικές στιγμές της ζωής του ΜακΚέλεν, από την πρώιμη παιδική ηλικία σε μια απαιτητική καριέρα, που τον έθεσε υπό το φως της δημοσιότητας για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Μέσω πληθώρας φωτογραφιών από το προσωπικό αρχείο του ΜακΚέλεν και κινηματογραφικά ανακατασκευασμένων σκηνών, γινόμαστε μάρτυρες της λάμψης αυτού του ακατέργαστου ταλέντου.

“Captain Marvel”, των Anna Boden και Ryan Fleck

Η πρώτη σόλο ταινία της Marvel με γυναίκα υπερηρωίδα είναι σίγουρα το πολυαναμενόμενο γεγονός της χρονιάς για όλους του λάτρεις του επιτυχημένου κινηματογραφικού σύμπαντος. 

Υπόθεση

Μία ολοκαίνουρια περιπέτεια από μία πρωτόγνωρη περίοδο της ιστορίας τoυ MCU, που διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’90, παρακολουθεί την Carol Danvers, καθώς μεταμορφώνεται σε μία από τις πιο ισχυρές ηρωίδες του κόσμου. Όταν ένας μαινόμενος διαγαλαξιακός πόλεμος ανάμεσα σε δύο εξωγήινες φυλές καταλήγει στη Γη, η Danvers και οι σύμμαχοι της βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Πρωταγωνιστούν: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Annette Bening, Clark Gregg, Jude Law, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Rune Temte, Algenis Perez Soto, Mckenna Grace, Akira Akbar

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this