Φρίντα Κάλο: Ρεκόρ 34,9 εκατ. δολαρίων για το «Diego y yo»

Ο πίνακας ζωγραφικής “Diego y yo (Diego and I)” που φιλοτεχνήθηκε το 1949, απεικονίζει την Φρίντα Κάλο με μια μελαγχολική έκφραση, να συλλογίζεται τον σύντροφo και ομότεχνό της, Ντιέγκο Ριβέρα και τις απιστίες του.

Ο Ντιέγκο Ριβέρα κατείχε το ρεκόρ μέχρι τώρα για έργο τέχνης Λατινο-Αμερικανού καλλιτέχνη με έναν από τους πίνακές του να πωλείται για 9,8 εκατομμύρια δολάρια.

«Το σημερινό αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόλυτη εκδίκηση» ανάφερε η Άνα ντι Στάζι, υπεύθυνη πωλήσεων έργων τέχνης της Λατινικής Αμερικής στους Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας ότι σηματοδοτεί πραγματικά την «επικύρωση του εξαιρετικού ταλέντου και της παγκόσμιας απήχησης της Κάλο».

Το έργο «Diego y yo» πουλήθηκε στον Αργεντινό Εντουάρντο Κονσταντίνι, κατασκευαστή ακινήτων και επιχειρηματία, ο οποίος εκτός από κορυφαίος συλλέκτης στον κόσμο, είναι ιδρυτής του Fundación Malba (Μουσείο Malba) του Μπουένος Άιρες.

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Απόστολος Γιαγιάνος: «Η δουλειά μου, των 60 ετών, είναι μια «κυκλοτερή», ένας κύκλος τον οποίο όταν αποφασίζω τον σπάω και βάζω καινούργια άποψη» 

Συνέντευξη στη Δρ.Μαράη Γεωργούση  Ο καταξιωμένος εικαστικός Απόστολος Γιαγιάννος υποδέχτηκε την Δρ Μαράη Γεωργούση, Ιστορικό Τέχνης, π. Διδάσκουσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο ατελιέ του. Χώρος...

Το ανανεωτικό ρομαντικό πάθος του Ντελακρουά

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Ευγένιος Ντελακρουά / Eugène Delacroix‎‎ γεννήθηκε το 1798 στο Σαρεντόν-Σαιν-Μορίς (Charenton-Saint Maurice) κοντά στο Παρίσι και...

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this