“FutuRetro”, το 18ο Athens Digital Arts Festival επιστρέφει Online

To Φεστιβάλ διαρκεί από την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022.

To Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδος παρουσιάζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πλήρως ανανεωμένη online πλατφόρμα online.adaf.gr, διαθέσιμη με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς κανένα γεωγραφικό περιορισμό.

Στο ADAF Online σας περιμένει ένα πλήρες πρόγραμμα μόνιμων εκθέσεων και ζωντανών διαδικτυακών εκδηλώσεων (ομιλίες, εργαστήρια, performance κ.α.), που θα πραγματοποιηθούν σε live streaming και θα εξερευνούν τη θεματική “FutuRetro”, το μέλλον μέσα από τα μάτια του παρελθόντος, και το παρελθόν μέσα από τα μάτια του μέλλοντος.

Ανακαλύψτε περισσότερα από 300 νέα συναρπαστικά έργα ψηφιακής τέχνης στις κατηγορίες: video art, animation, performance, music, digital image, web art, special screenings workshops, talks και ADAF KIDS, για το πάντα ανήσυχο παιδικό κοινό σε ζωντανή, αλλά και on demand βάση.

Web image της Julia Shamsheieva - Free Dome Universe 1.03  Cradle of Life
Web image της Julia Shamsheieva – Free Dome Universe 1.03  Cradle of Life

Χρήσιμες πληροφορίες

Κάνοντας εγγραφή, ο κάθε χρήστης της πλατφόρμας αποκτά τη δυνατότητα να κλείσει θέση στις ομιλίες και τα εργαστήρια, ώστε να μπορεί να συμμετέχει ενεργά, αλλά και να ψηφίσει τα έργα που θέλει να ξεχωρίζει, ανά κατηγορία, για τα φετινά ADAF Awards.

Στο ημερολόγιο (calendar) μπορείτε να ανακαλύψετε τα ζωντανά δρώμενα με μια κατηγορία για κάθε μέρα της εβδομάδας, και να ενημερωθείτε έγκαιρα για το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών, των εργαστηρίων και των μουσικών (και μη) performance και προβολών.

Φωτογραφία από το εργαστήριο Volumetric Cinema της ομάδας Current.
Φωτογραφία από το εργαστήριο Volumetric Cinema της ομάδας Current.

Στο κουμπί LIVE NOW του menu, το κοινό μπορεί να απολαύσει όλες τις ζωντανές δράσεις σε streaming, τις μέρες και ώρες παρουσίασης τους . Παράλληλα, το σύνολο της μόνιμης έκθεσης  μπορεί  να το απολαύσει κάποιος κάτω από το κουμπί κατηγορίες.

Η φυσική έκδοση του 18ου Athens Digital Arts Festival έλαβε χώρα από τις 25 – 29 Μαΐου 2022, με περισσότερα από 600 έργα και πάνω από 17,000 επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια πρωτότυπη εμπειρία ψηφιακής τέχνης στην καρδιά του ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, στην Πλατεία Κοτζιά και στο κτιριακό συγκρότημα πρώην notoshome.

Το ADAF ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό για το 2023, με νέα θεματική που θα ανακοινωθεί μαζί με το κάλεσμα συμμετοχής καλλιτεχνών της 19ης διοργάνωσης του, το προσεχές μέλλον.

Info

Διάρκεια
Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Ελεύθερη πρόσβαση
https://online.adaf.gr/

Το 18o Athens Digital Arts Festival υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμούς, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

FACEBOOK @ADAFgreece
INSTAGRAM @adafgreece
YOUTUBE @ADAFgreece

 

Share this
Tags

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Η δημιουργία είναι επικοινωνία»: Η εικαστικός και γλύπτρια Γεωργία Μπλιάτσου μιλά στο Artviews

Συνέντευξη στη Μαρία Δήμου Συναντήσαμε την εικαστικό και γλύπτρια Γεωργία Μπλιάτσου, η οποία με ανοιξιάτικη διάθεση μας υποδέχτηκε στην «αγκαλιά» του εργαστηρίου της και μας...

Αγνή Χρονοπούλου: Οι φωτογραφίες μου, εμπεριέχουν πολλαπλές αναγνώσεις

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Αγνή Χρονοπούλου είναι μία καλλιτέχνιδα που καθ ‘όλη την διάρκεια της εικαστικής της πορείας, έχει χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά εκφραστικά μέσα...

“Δίψα” μια παράσταση όαση ερεθισμάτων

Γράφει η Μαρία Τριγώνη Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της παράστασης Δίψα της ομάδας Όχι παίζουμε / Urban Dig project στο θέατρο Φούρνος, μιας όασης οπτικό ακουστικών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this