“4 Ζωγραφικές απόψεις”, έκθεση στην γκαλερί Άλμα στα Τρίκαλα

Η ομαδική έκθεση διαρκεί έως τις 27 Ιουνίου 2024.

“4 Ζωγραφικές απόψεις” 

Στην έκθεση “4 Ζωγραφικές απόψεις”, οι δουλειές των καλλιτεχνών Ράνιας Ράγκου, Μιχάλη Κιούση, Νίκου Κασκούρα και Δημήτρη Κόκορη αποτελούν ένα πανοραμικό ταξίδι στον κόσμο της ζωγραφικής και της ανθρώπινης εμπειρίας. Παρά τις διαφορές στις τεχνικές, τα θέματα και το ύφος που χρησιμοποιούν, οι τέσσερις καλλιτέχνες συνδέονται μέσα από την ανθρώπινη αίσθηση και τον πολυδιάστατο τρόπο προσέγγισης της πραγματικότητας. Αναδεικνύουν την ανθρώπινη ύπαρξη, τη σχέση της με το περιβάλλον, εσωτερικές αναζητήσεις και κοινωνικές παρατηρήσεις. Κάθε έργο λειτουργεί ως ένα παράθυρο στον κόσμο του καλλιτέχνη, αναδεικνύοντας διαφορετικές προοπτικές και εσωτερικούς κόσμους που εκφράζονται μέσα από την ζωγραφική.

Κάθε έργο είναι ένα κεφάλαιο σε μια ιστορία, με κάθε καλλιτέχνη να φέρνει τον δικό του μοναδικό τρόπο προσέγγισης. Η Ράνια Ραγκού εξερευνά την ανθρώπινη ανάγκη για βεβαιότητα και ανατρέπει τα σύνορα της πραγματικότητας με τις ενδελεχείς στρώσεις και τις αντιφάσεις των εικόνων της. Ο Μιχάλης Κιούσης καταγράφει τις ζωές των ανθρώπων με ευαισθησία και αφήνει το φως να διαπεράσει τις εικόνες του, αναδεικνύοντας την ομορφιά της ανθρώπινης εμπειρίας.

Nikos Kaskouras, “Head”, acrylics on paper, 120x90cm, 2022

Ο Νίκος Κασκούρας εστιάζει στην υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου και αποκαλύπτει τις συναισθηματικές του καταστάσεις με δύναμη και ειλικρίνεια. Τέλος, ο Δημήτρης Κόκορης δημιουργεί έναν παράξενο κόσμο μελαγχολικών εμπειριών, όπου οι μορφές και τα σύμβολα διαλύονται ή επαναπροσδιορίζονται.

Έτσι, η έκθεση προσκαλεί το κοινό να εξερευνήσει τις διαφορετικές αυτές πτυχές μέσα από τη γλώσσα της ζωγραφικής, δημιουργώντας έναν πλούσιο διάλογο μεταξύ των έργων και του κοινού.

Dimitris Kokkoris, Souza, acrylic on canvas 150 x 150 cm, 2023

Συμμετέχουν

Νίκος Κασκούρας, Μιχάλης Κιούσης, Δημήτρης Κόκορης, Ράνια Ράγκου

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 10:00-14:00 & 18:00-21:00
Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: 10:00-14:00

Γκαλερί Άλμα Τρίκαλα
Καρανάσιου 13, Τρίκαλα
2431 074586
www.galleryalma.com

Michalis Kiousis, “Taxi”, oil pastels and markers on paper, 30 x 42 cm, 2023
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this