Η Vasia Bresta στην ταινία μικρού μήκους “Χειραψία-Handshake” της Κατερίνας Σιγάλα

Άσε με να Ζω στο κόσμο που έχω φτιάξει λέει η Βάσια Μπρέστα και είναι πολύ καλύτερο από αυτήν την πραγματικότητα που ζούμε σήμερα! Γενικότερα ως καλλιτεχνικό ον, η στασιμότητα την κάνει και βαριέται. Γι’ αυτό πειραματίζεται με πολλά!

Είναι vocalist, γράφει μουσική, ασχολείται με το κομμάτι του djing, κάνει γραφιστικά στο Θέατρο Από Κοινού, ζωγραφίζει και έχει την εκπομπή Mix&Match μαζί με την Francesca Kal στον Envy Radio. Συμμετέχει στην διορατική μικρού μήκους ταινία «Handshake», της Κατερίνα Σιγάλα οπού απέσπασε δεκάδες διακρίσεις ανά τον κόσμο και την κήρυξε πρώτη σε κατηγορία!

Γράφει η Στέλλα Αγγελή

-Πρωταγωνιστείτε στη δεύτερη κοινωνική ταινία μικρού μήκους “Χειραψία-Handshake” της Κατερίνας Σιγάλα, όπως και έχετε αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις στην ταινία. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Με την Κατερίνα έχουμε αναπτύξει μία διαφορετική σχέση, θα έλεγα πολύ δεμένη διότι εκτός από συνεργάτες είμαστε και φίλες, πολύ καλές φίλες! Βοήθησα με τον τρόπο μου στην ταινία, σε μία σκηνή όπου σε ένα πλάνο, δίνουμε τα χέρια μας σε έναν άνθρωπο που δεν έχει. Παρόλα αυτά οι δημόσιες σχέσεις για μένα είναι τρόπο ζωής! Οπότε είμαι πάντα, δίπλα στην Κατερίνα όπως και αυτή σε εμένα.

-Ποια σκηνή σας εμπνέει περισσότερο;

Το ανέφερα και πιο πάνω! Η σκηνή που μου αρέσει περισσότερο, είναι αυτή όπου συμμετείχα βοηθώντας έναν άνθρωπο χωρίς χέρια! Είναι μία επίκαιρη ταινία για την κρίση της εποχής και θίγει τις ανθρώπινες σχέσεις.

-Πιστεύετε ότι η χειραψία στις μέρες μας έγινε τυπική και απρόσωπη;

Κοιτάξτε, η χειραψία σήμερα σίγουρα έχει γίνει πιο απρόσωπη και πιο τυπική διότι οι άνθρωποι, μάλλον μία μερίδα ανθρώπων για να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο καλάθι, έχουν γίνει λίγο διπρόσωποι, λίγο παρτάκηδες, λίγο αλαζόνες και γενικά λίγο δήθεν! Βέβαια αν τους γνωρίσεις καλύτερα σίγουρα όλοι κάτι κρύβουν βαθύτερο και ίσως έχουν μία καλή πλευρά. Πάντα το πίστευα αυτό! Αλλά δεν μπορείς να ψάχνεις πίσω από τις λέξεις γιατί όπως λέει και η φίλη μου Σοφία Τσαρούχά, ψυχολόγος στο επάγγελμα.. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με τον εαυτό του, καλό είναι να επισκεφθεί έναν ειδικό. Δεν είναι κακό! Η Κατερίνα γράφει αλήθειες και στοχεύει στα απλά καθημερινά πράγματα κάνοντας τα κατανοητά! Τα ευκόλως ευνοούμενα παραλείπονται!

-Θεωρείτε ότι η Ελλάδα στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες;

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν στηρίζει τα παιδιά της, αυτό είναι ευρέως γνωστό και αν τα στηρίξει, θα αργήσει πολύ. Θα σας πω ένα παράδειγμα ενός φίλου ζωγράφου, όπου έστειλε ένα project, σε κάποιους υψηλά ιστάμενους στην Ελλάδα και δεν του απάντησαν ποτέ! Αλλά μόλις το έστειλε στη Γαλλία, του απάντησαν σε τέσσερις μέρες! Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα!
 

– Ποια είναι η σχέση σου με το θέατρο;

Αγαπάω το θέατρο και το στηρίζω γιατί έχω φίλους ηθοποιούς. Όμως η εμπειρία που έχω παρόλο που ανέκαθεν ήθελα να ασχοληθώ, ήταν στις παραστάσεις του γυμνασίου όπου έπαιξα στους Αχαρνείς του Αριστοφάνη. Το θυμάμαι μέχρι και σήμερα με την πολύτιμη βοήθεια του φοβερού δάσκαλου και ηθοποιού Δημήτρη Μάριζα & φυσικά μαζί με τις δασκάλες μας Μαρία Θηβαίου & Άννα Χορού. Παρόλα αυτά, μετά από χρόνια έχω την τιμή, να κάνω μαθήματα υποκριτικής με την Ελένη Γερασιμίδου στο Θέατρο από Κοινού.

-Με τι άλλο ασχολείστε;

Γενικότερα ως ένα καλλιτεχνικό ον κατά βάση, η στασιμότητα με κάνει και βαριέμαι. Γι’ αυτό πάντα μου άρεσε να πειραματίζομαι με πολλά! Είμαι vocalist, γράφω μουσική, ασχολούμαι με το κομμάτι του djing, κάνω γραφιστικά και έχουμε την εκπομπή Mix&Match μαζί με την Francesca Kal στον Envy Radio. Δυστυχώς αυτή η περίοδος δε μας επιτρέπει να παίζουμε και να διασκεδάζουμε όπως παλιά! Η κρίση της πανδημίας χτύπησε και την νυχτερινή εστίαση. Αλλά συνεχίζουμε και κάνουμε πράγματα είμαστε δημιουργικοί και σχεδιάζουμε το μέλλον με θετική διάθεση, κόντρα στον αρνητισμό!

Φωτογράφος Francesca Kal

-Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Επειδή αυτή τη στιγμή ζούμε ένα ολικό lockdown και δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε όλα όσα κάναμε πριν, μόλις λήξει όλο αυτό θα συνεχίζουμε τις δραστηριότητες μας!

-Τι θα λέγατε σε έναν καλλιτέχνη που ξεκινάει τώρα, τ’όνειρο του;

Θα του έλεγα να μην παρατάει ποτέ τα όνειρά του και να συνεχίσει να κάνει όνειρα γιατί όλοι έχουν το δικό τους timing. Να ζει για να ονειρεύεται και να πραγματοποιεί! Και φυσικά να μην μιζεριάζει! Να συναναστρέφεται με άτομα που τον εξελίσσουν ένα βήμα παραπέρα!

 
Φωτογραφία εξωφύλλου & αφίσα Χειραψίας Νίκος Αρτοποιός

 
Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this