“Abnormalities”, ο Νίκος Σίσκος στην gallery genesis

H έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 και ώρα 20:00, και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 30 Απριλίου.

Η gallery genesis παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου Σίσκου με τίτλο “Abnormalities” σε Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Επιμέλεια του Γιώργου Τζάνερη.

Την έκθεση προλογίζει ο Γιώργος Καζάζης / Εικαστικός, Καθηγητής ΑΣΚΤ, ο οποίος αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης

Γνώρισα τον Νίκο πριν πολλά χρόνια, όταν ήταν μαθητής μου στην σχολή. Οι τότε προσπάθειές του σχετίζονταν με πειραματισμούς μεταφοράς της τρισδιάστατης ύλης στις δύο διαστάσεις.

Είχε αυτό που ονομάζω εγώ, μαγικό χέρι.

Μπορούσε να αναπαραστήσει οποιαδήποτε υφή, οποιοδήποτε σχήμα, οποιαδήποτε αίσθηση της εικόνας – μοντέλου, γνωρίζοντας ότι αυτό ήταν ένα θείο εργαλείο, με επικουρικό όμως χαρακτήρα και όχι ο τελικός στόχος.

Σύντομα άρχισε να οικειοποιείται στοιχεία από την ιστορία της τέχνης και επεμβαίνοντας δυναμικά σε αυτά, δημιούργησε αυτό που τον χαρακτηρίζει σήμερα.

Nίκος Σίσκος, memories, 30×42 cm, acrylic on canvas, 2022

Ο Νίκος Σίσκος, έχοντας κατακτήσει πλέον την άριστη γνώση της χρήσης των υλικών του, παίζει πια με τις έννοιες και αφηγείται ιστορίες, συνθέτοντας αναπαραστάσεις φανταστικών και μεταφυσικών συνθέσεων με έντονα συμβολικά στοιχεία.

Στα έργα του, με ευαισθησία και θάρρος, αναπτύσσει έναν ιδιαίτερα προσωπικό χώρο που συνδιαλέγεται με τις έννοιες του κρυφού πειρασμού και της ανείπωτης ενοχής.

Οι μορφές, αυτές με την άγια υπεροψία και την αμόλυντη ζωή, μεταπλάθονται μέσα από το λάθος, την ανωμαλία, σε κάτι το τόσο οικείο και καθημερινό, ώστε ο θεατής εύκολα πια αναγνωρίζει το προσωπικό του πάθος, απομυθοποιώντας την όποια εικονογραφική θρησκευτικότητα των έργων του Σίσκου.

Δεν εύχομαι, είμαι σίγουρος, ότι ο Σίσκος μας περιμένει κάπου στο μέλλον, για να μας εκπλήξει και πάλι.

Νίκος Σίσκος,white noise, 29x29cm, ink on paper, 2022

Who is Who

Ο Νίκος Σίσκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο.
Το 2006 τελείωσε με άριστα τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές του τον Δημήτρη Σακελλίων και τον Γιώργο Καζάζη, ως υπότροφος της Α.Σ.Κ.Τ Αθήνας (2002-2004).
Το 2007 κέρδισε το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Παρουσίασε για πρώτη φορά την δουλειά του το 2007 και έκτοτε έχει κάνει έξι ατομικές εκθέσεις:
2022 :”ABNORMALITIES” (genesis Γκαλερί), Αθήνα
2015: “EPIC” (Γκαλερί Ena, Νίκη Βλασιώτου Παπαδάκη), Αθήνα
2014:”DREAMLAND” (Art Centre Giorgio De Chirico) Bολος
2013:”MANIMALS” (Γιάννα Γραμματοπούλου, Γκαλερί ΕΚΦΡΑΣΗ), Αθήνα
2010: ‘’LES FEMMES FATALES’’(Γιάννα Γραμματοπούλου, Γκαλερί ΕΚΦΡΑΣΗ), Αθήνα
2007:’’SINNERS’’ (Γιάννα Γραμματοπούλου, Γκαλερί ΕΚΦΡΑΣΗ), Αθήνα

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα (Aθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος) και στο εξωτερικό και σε φουάρ της Ελλάδας (ART Athina 2016, 2015, 2013, 2008, ART Thessaloniki 2016) και εξωτερικού ( HEY! GALLERY SHOW #2 (PARIS) 2018, SWAB Barcelona 2015, Ellenico Plurale Ρώμη 2012, Contemporary IS.cam. Κωνσταντινούπολη 2007)

Νίκος Σίσκος (Φωτογραφία Μάνος Σπανός)

Ιnfo

Διάρκεια έκθεσης
Πέμπτη 7 έως Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 – 21.00
Τετάρτη, Σάββατο 12.00 – 15.00

Gallery Genesis
Χάρητος 35, Αθήνα 106 75
211 7100566
www.gallerygenesisathens.com
www.gallerygenesisathens.com

Nίκος Σίσκος, ignorance, 30×42 cm, acrylic on canvas, 2022
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το ελκυστικό μυστήριο των εικαστικών έργων του Μαγκρίτ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης.  Ο Ρενέ Μαγκρίτ γεννήθηκε το 1898 στην Βελγική πόλη Λεσίν. Καθοριστικό ρόλο στην πορεία του διαδραμάτισαν τα...

Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης: Γλυπτική είναι η ποίηση σε τρεις διαστάσεις 

Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η αναδρομική έκθεση του καταξιωμένου καλλιτέχνη Νίκου – Γιώργου Παπουτσίδη  στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με τίτλο :«Ειρήνην ελώμεθα». Πολυπράγμων καλλιτέχνης, μείζων γλύπτης,...

ΊΔΡΥΜΑ Θεοτόκος, Εορτασμός 60 χρόνων λειτουργίας

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον Εορτασμό των 60 χρόνων συνεχούς λειτουργίας του Ιδρύματος «Η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this