Αφροδίτη Σεζένια «Οι Λουόμενοι»: Ατομική έκθεση στη Gallery Art Prisma

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου στη Gallery Art Prisma (Κουντουριώτου 187, Πειραιάς) και θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου 2023.

Η Αφροδίτη Σεζένια παρουσιάζει την ατομική της έκθεση με τίτλο «Οι Λουόμενοι», στην Gallery Art Prisma.

Η αληθινή εικόνα του παρελθόντος διαφεύγει. Το παρελθόν μπορεί να αιχμαλωτιστεί μόνο ως μια εικόνα που αναβοσβήνει για μια στιγμή όπου μπορεί να αναγνωριστεί και δεν ξαναεμφανίζεται αυτούσιο ποτέ.

-Walter Benjamin

Έργο της έκθεσης

Η Gallery Art Prisma συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Πειραιά «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2023» με την ατομική έκθεση που παρουσιάζει η εικαστικός Αφροδίτη Σεζένια «Οι Λουόμενοι». Το φως υπάρχει παντού, διάχυτο, αληθινό, μπλε χρώμα που χαϊδεύει τον καμβά της και τον πλημμυρίζει θάλασσα.

Η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού σχολιάζει στον κατάλογο της έκθεσης: «Θέλω να σου χαρίσω μια θάλασσα…»: Ένας μικρός πλανήτης γεννιέται εδώ εξαρχής, ένα τοπίο του νου κατάστικτο από μικρές ανθρώπινες εμπειρίες, ένας ορίζοντας διηνεκής όπου το υδάτινο στοιχείο ως αέναη ρευστή και ποιητική συνθήκη, συνδιαλέγεται με τυχαία γοργά οπτικά ευρήματα, αγαπημένα φωτογραφικά οικογενειακά καρέ και θερινές προσωπικές αφηγήσεις.

Εμμένοντας στην αναγνωρίσιμη, έντονη χειρονομιακή γραφή που χαρακτηρίζει το έργο της, καταλαμβάνοντας την επαναφορά της θερινής μνήμης με διάθεση εξπρεσιονιστική και ζωηρό, σαρκώδη χρωστήρα, ενσαρκώνοντας και μεταγλωττίζοντας επιδέξια την κίνηση σε χρώμα και φως, η Αφροδίτη Σεζένια απολαμβάνει εγκάρσια το θαλασσινό μπλε, μεταφέροντας στο θεατή την ψυχική ενέργεια, τη συναισθηματική διάθεση και τον εσωτερικό πυρήνα των έργων, προκαλώντας τον να μοιραστεί το ίδιο ολιστικό ευφορικό βίωμα που κινητοποιεί και την ίδια.

Πρόκειται για μια εντελώς νέα δουλειά της ζωγράφου, λιτή και ουσιαστική, συνδεδεμένη οργανικά με τα όσα έως τώρα την απασχολούσαν, μα αποτελώντας ώριμη, γοητευτική και δυναμική εμβάθυνση και εξέλιξή τους.

Η Αφροδίτη Σεζένια έχει αναλάβει ακριβώς αυτό: να μας μεταφέρει τη φωτεινή αλήθεια θραυσματικά αλλά με ακρίβεια, μέσα από ένα φάσμα χαμηλόφωνων γεγονότων μικρής κλίμακας που εντέλει αρθρώνουν με λιτή ενάργεια το κυτταρικό μωσαϊκό της ζωής.

Υπάρχει ένα βαθιά συγκινητικό ανθρώπινο αφήγημα σε εξέλιξη εδώ, τυλιγμένο σε αυτό το διακεκομμένο τοπίο. Η ζωγράφος επιλέγει μια κάθε φορά διαφορετική αλλά ιδανική του στιγμή. Ακριβώς τη στιγμή εκείνη που θα έπρεπε ένα χέρι να πατήσει το κλικ του φακού, ακριβώς τη στιγμή εκείνη που θα έπρεπε η μνήμη να πατήσει το κλικ των όσων σχεδόν αθέατα τρυφερών θα ήθελε να θυμάται».

Ένα ωραίο καλοκαιρινό ταξίδι με άρωμα Ελλάδας είναι η έκθεση της εικαστικού Αφροδίτης Σεζένια «Οι Λουόμενοι».

Η πρόσκληση της έκθεσης.

Διάρκεια έκθεσης:
Παρασκευή 26 Μαΐου έως 18 Ιουνίου 2023

Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα Κλειστά
Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή 11.00—15.00 & 18.00-21.00
Τετάρτη/Σάββατο 11.00 –15.00

Art Prisma Gallery
Κουντουριώτου 187, Πειραιάς 18535
2104296790
[email protected]
www.galleryartprisma.gr

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Λίλα Κουφοπούλου: “Θέλω να αποτυπώνω στον καμβά το θετικό συναίσθημα που αισθάνομαι” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Η Λίλα Κουφοπούλου είναι μια εικαστικός που ξεκίνησε από τον χώρο των επιχειρήσεων. Στην προσπάθεια της για αυτοβελτίωση και ενδοσκόπηση, εγκατέλειψε...

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this