Ακτιβιστές: Πίνακας του Μονέ αξίας 110 εκατομμυρίων το νέο «θύμα»

Στο στόχαστρο ακτιβιστικής οργάνωσης βρέθηκε πίνακας του διάσημου ζωγράφου Κλοντ Μονέ που βρίσκεται σε γερμανικό μουσείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν προκλήθηκε μόνιμη βλάβη στο έργο τέχνης.

Η ενέργεια αυτή των ακτιβιστών της ομάδας για το κλίμα « Letzte Generation» (Τελευταία Γενιά) εντάσσεται στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων. Οι δύο ακτιβιστές της ομάδας αυτής έριξαν πουρέ πατάτας στον πίνακα «Les Meules» (Σωροί από άχυρα) και στη συνέχεια κάλεσαν τη γερμανική κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα για την προστασία του κλίματος και να σταματήσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Η ομάδα επιβεβαίωσε αργότερα μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter ότι αυτό που πέταξαν στον πίνακα ήταν πουρέ πατάτας. «Αν χρειάζεται να ριχτεί πουρέ πατάτας ή ντοματόσουπα για να θυμηθεί η κοινωνία ότι η πορεία των ορυκτών καυσίμων μάς σκοτώνει όλους: τότε θα σας δώσουμε πουρέ πατάτας σε έναν πίνακα!», ανάρτησε η ακτιβιστική ομάδα στο Twitter, μαζί με το σχετικό βίντεο.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, συνολικά τέσσερα άτομα ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Αυτός ο πίνακας του Μονέ αποτελεί το πιο πρόσφατο έργο τέχνης σε μουσείο που γίνεται στόχος ακτιβιστών. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η οργάνωση «Just Stop Oil» που άδειασε ντοματόσουπα πάνω στα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έκθεση της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής»

Ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις με τον φωτογραφικό φακό της Έβελιν Χόφερ της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής» παρουσιάζονται στην έκθεση «Evelyn Hofer: Eyes on the...

Τιμή-ρεκόρ σε δημοπρασία για το «Μεγάλο Κύμα» του Χοκουσάι

Την τιμή – ρεκόρ των 2,76 εκατομμυρίων δολαρίων απέσπασε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s ένα σπάνιο αντίγραφο του «The Great Wave off Kanagawa» του Ιάπωνα καλλιτέχνη Κατσουσίκα...

Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές

Η Ελληνική Ένωση Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, θέλοντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση λευκώματος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this