Ακτιβιστές: Πίνακας του Μονέ αξίας 110 εκατομμυρίων το νέο «θύμα»

Στο στόχαστρο ακτιβιστικής οργάνωσης βρέθηκε πίνακας του διάσημου ζωγράφου Κλοντ Μονέ που βρίσκεται σε γερμανικό μουσείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν προκλήθηκε μόνιμη βλάβη στο έργο τέχνης.

Η ενέργεια αυτή των ακτιβιστών της ομάδας για το κλίμα « Letzte Generation» (Τελευταία Γενιά) εντάσσεται στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων. Οι δύο ακτιβιστές της ομάδας αυτής έριξαν πουρέ πατάτας στον πίνακα «Les Meules» (Σωροί από άχυρα) και στη συνέχεια κάλεσαν τη γερμανική κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα για την προστασία του κλίματος και να σταματήσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Η ομάδα επιβεβαίωσε αργότερα μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter ότι αυτό που πέταξαν στον πίνακα ήταν πουρέ πατάτας. «Αν χρειάζεται να ριχτεί πουρέ πατάτας ή ντοματόσουπα για να θυμηθεί η κοινωνία ότι η πορεία των ορυκτών καυσίμων μάς σκοτώνει όλους: τότε θα σας δώσουμε πουρέ πατάτας σε έναν πίνακα!», ανάρτησε η ακτιβιστική ομάδα στο Twitter, μαζί με το σχετικό βίντεο.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, συνολικά τέσσερα άτομα ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Αυτός ο πίνακας του Μονέ αποτελεί το πιο πρόσφατο έργο τέχνης σε μουσείο που γίνεται στόχος ακτιβιστών. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η οργάνωση «Just Stop Oil» που άδειασε ντοματόσουπα πάνω στα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Λίλα Κουφοπούλου: “Θέλω να αποτυπώνω στον καμβά το θετικό συναίσθημα που αισθάνομαι” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Η Λίλα Κουφοπούλου είναι μια εικαστικός που ξεκίνησε από τον χώρο των επιχειρήσεων. Στην προσπάθεια της για αυτοβελτίωση και ενδοσκόπηση, εγκατέλειψε...

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this