Η νέα έκθεση της φωτογράφου – εικαστικού Marielle Pteroudis με τίτλο: “Animal Teaser” φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.

Η έκθεση αποτελείται από έργα μικτής τεχνικής, βασισμένα σε φωτογραφικές απεικονίσεις ζώων επάνω σε ξύλο, με ακρυλικές επιχρωματώσεις.

Η Marielle «απελευθερώνει» τα ζώα από τους ζωολογικούς κήπους που τα φωτογράφισε και τα εντάσσει σ’ ένα pop περιβάλλον έντονων χρωμάτων και πολλαπλών προσεγγίσεων.

Τα έργα, πέρα από τις μεταρεαλιστικές απεικονίσεις των ζώων, περιλαμβάνουν και τον αινιγματικό τίτλο τους, παίζοντας ένα παιχνίδι λέξεων μεταξύ των πρωταγωνιστών τους και των θεατών. Όπως τα ίδια έχουν βγει από το κλουβί τους, καλούν τον θεατή να βγει από τις συμβατικές προσεγγίσεις της ζωής, να τη δει μέσα από μια παιγνιώδη και αισιόδοξη διάθεση.

Η Marielle Ptreroudis γεννημένη το 1972 στην Αθήνα, έχει μοιράσει τη ζωή της μεταξύ Ελλάδας, Ελβετίας, ΗΠΑ, Βελγίου και Γαλλίας, έχοντας εργασθεί ως φωτογράφος σε περιοδικά, δισκογραφικές και διαφημιστικές εταιρείες, ενώ τα τελευταία χρόνια εστιάζει στις φωτογραφίσεις πορτραίτων, δίνοντας έμφαση στην ψυχογραφική απεικόνιση των μοντέλων της.

Marielle Pteroudis

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως 15 Ιανουαρίου 2022

Ώρες λειτουργίας
Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 14:30 & 18:00 – 21:00
Σάββατο 11:00 – 14:30

Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
Γλύκωνος 4, Αθήνα 106 75
21 0721 3938

Marielle Pteroudis

https://www.instagram.com/p/CXWAaepolSc/