Απονομή του βραβείου Αριστείας Άννυ Σ.Κωστοπούλου

Το βραβείο Αριστείας Άννυ Σ.Κωστοπούλου θα απονεμηθεί για πρώτη φορά την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, στις 6 μ.μ. σε ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Tο Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου θεσπίζει από το 2023 το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΑΝΝΥ Σ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ προς τιμή της Άννυς Κωστοπούλου (1933-2022), Αντιπροέδρου του Ιδρύματος από το 1984.

Η ζωγράφος Άννυ Κωστοπούλου ήταν ο άνθρωπος που ταυτίσθηκε με την «κλίση», όπως έλεγε και η ίδια, που πήρε το Ίδρυμα σχετικά με την παρουσίαση του έργου εικαστικών καλλιτεχνών. Από το 1992 ξεκινάει ο κύκλος παραγωγής εκθέσεων, εκδόσεων, ταινιών εικαστικού ενδιαφέροντος, η υποστήριξη συναφών συνεδρίων, καθώς και η ανάδειξη της δουλειάς καλλιτεχνών ως εκπροσώπων της Ελλάδας στο εξωτερικό, αλλά και εντός των συνόρων (Μπιενάλε Βενετίας, Σάο Πάολο, Αλεξάνδρειας, Αθήνας και Θεσσαλονίκης). Η πρωτοβουλία για τις παραπάνω δράσεις ανήκε στην Άννυ Κωστοπούλου.

aponomi-tou-vraveiou-aristeias-anny-s-kostopoulou
Άννυ Κωστοπούλου Στήβεν Αντωνάκος έκθεση Modern Odysseys ΚΜΣΤ 2000

Για αυτό το τόσο έκδηλο και έμπρακτο ενδιαφέρον της για την σύγχρονη ελληνική τέχνη, το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη της, συνεργάζεται με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, για ένα βραβείο αριστείας στο όνομά της. Το βραβείο αυτό θα απονέμεται κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο στον φοιτητή ή την φοιτήτρια του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών που αποφοίτησε το αντίστοιχο έτος με τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Σχολής και την επιμέλεια της Πρυτανείας.

Σκοπός του βραβείου αυτού, που καθιερώνεται στο εξής ως θεσμός της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, είναι να λειτουργήσει ως κίνητρο και ως ένα πρώτο εφόδιο για τους νέους καλλιτέχνες που μόλις αποφοιτούν και βρίσκονται στην αφετηρία εκκίνησης για μια ενδιαφέρουσα σταδιοδρομία.

Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΑΝΝΥ Σ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ θα απονεμηθεί για πρώτη φορά την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, στις 6 μ.μ. σε ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης)

aponomi-tou-vraveiou-aristeias-anny-s-kostopoulou
Άννυ Κωστοπούλου έκθεση Γ. Κουνέλλη 1994

Who is Who

H Άννυ Κωστοπούλου γεννημένη στην Αθήνα το 1933, κόρη του τραπεζίτη Σπύρου Ι. Κωστόπουλου και της ζωγράφου Ευρυδίκης Κωστοπούλου, έκανε ελεύθερες σπουδές στη ζωγραφική κοντά στη Γ. Περσάκη (1965-1969) και παρακολούθησε μαθήματα στη Byam Shaw School of Art του Λονδίνου. Είχε παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.  

H Άννυ Κωστοπούλου διετέλεσε Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου από ιδρύσεώς του και το 1984 ανέλαβε καθήκοντα Αντιπροέδρου έως το 2019 που ανακηρύχθηκε Επίτιμη Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος. Ιδρύτρια του Ιδρύματος Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου, διετέλεσε Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου από το 1989 έως τον θάνατό της το 2022. 

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το 9ο Beyond Borders -Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου παρουσιάζει τη φετινή οπτική του ταυτότητα

Για 9η συνεχόμενη χρονιά το Beyond Borders-Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ανανεώνει το ραντεβού του (25/08–01/09/2024) με το κινηματογραφόφιλο κοινό και δημιουργούς απ’ όλον τον...

“Οι δύο χέστηδες” στο Θέατρο Τέχνης

Γράφει η Αντιγόνη Κατσαδήμα Η σημασία της δραματουργίας σε ένα θεατρικό έργο περασμένου αιώνα είναι κομβική, για να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτό και στις...

Γιάννης Αδαμάκης: Όταν μιλάμε για Τέχνη, αναφερόμαστε πάντα στις εξαιρέσεις

Ο καταξιωμένος εικαστικός, Γιάννης Αδαμάκης παρουσιάζει την 37η ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με τίτλο «Passepartout». Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τα παραμύθια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this