«Ασκήσεις του Βλέμματος»: Ομαδική έκθεση του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Κέρκυρας στη Γκαλερί Έρση

Η ομαδική έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 19.00 στη Γκαλερί Έρση (Κλεομένους 4, Κολωνάκι) και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Η Γκαλερί Έρση και το Προχωρημένο Εργαστήριο Σχεδίου, συνδιοργανώνουν, στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, την ομαδική έκθεση με τίτλο «Ασκήσεις του Βλέμματος».

Στην έκθεση συμμετέχουν σπουδάστριες και σπουδαστές του Προχωρημένου Εργαστηρίου Σχεδίου του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Κέρκυρας, με υπεύθυνο για την έκθεση, τον Εικαστικό και Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος, κο Σπύρο Βερύκιο. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα εννέα φοιτητών και αποφοίτων του Εργαστηρίου, που προέκυψαν μετά από αυτόνομη έρευνα στο πλαίσιο αλλά και μετά το πέρας των σπουδών τους.
H Επιμελήτρια του Παραρτήματος της Εθνική Πινακοθήκης της Κέρκυρας κα Μαρίνα Παπασωτηρίου, που προλογίζει την έκθεση γράφει:

“Με αφορμή τον τίτλο της έκθεσης Ασκήσεις του Βλέμματος, προτείνεται ακόμη ένας τρόπος να περιηγηθεί κανείς στα έργα. Η λέξη άσκηση σημαίνει επιμονή, υπομονή, μεθοδικότητα, κριτική σκέψη, λύση. Το βλέμμα από την άλλη σημαίνει αίσθηση, ένταση, παρατήρηση, θαυμασμός, έκπληξη και πολλά άλλα. Αυτό που ενδεχομένως να τραβάει το βλέμμα του θεατή και να τον οδηγεί προς την άσκησή του στη συγκεκριμένη έκθεση, είναι τα υλικά από τα οποία αποτελούνται τα έργα. Και για να μη μείνουμε μόνο στο βλέμμα και την όραση, τα υλικά σημαίνουν υφή. Μπορεί να σημαίνουν ακόμη και όσφρηση και αφή. Επομένως μία προσέγγιση των έργων θα μπορούσε να είναι η πολυαισθητηριακή…”

Συμμετέχουν οι:

Γιάννης Ανδρέου, Αγγελική Δομπρογιάννη, Κασσάνδρα Θωμά, Χρήστος Μαυροδής, Θεοδώρα Πατητή, Βιβή Περυσινάκη, Ανδριάνα Ροδάκου, Δημήτρης Σπανός , Ομέρ Χατζησερήφ. Στην έκθεση συμμετέχει και ο Σπύρος Βερύκιος.

Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στις 19:00

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 8 Ιουνίου – Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Διεύθυνση: Γκαλερί Έρση, Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 11:30-15:00 & 17:30-20:30 | Σάββατο, 11:00-15:00

Τηλ.: 2107220231 | ersi.gr

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας ιδρύθηκε το 2005 στην Κέρκυρα και αποτελεί το μοναδικό Καλλιτεχνικό Τμήμα στην Ελλάδα του οποίου το πρόγραμμα σπουδών εστιάζει στην υβριδική σύγκλιση της Τέχνης με την Τεχνολογία στο πεδίο της έρευνας και της διδασκαλίας.

Στο πρόγραμμα σπουδών του περιλαμβάνονται γνωστικά αντικείμενα όπως η οπτική μυθοπλασία, τα εικαστικά, το κόμικ, η εικονογράφηση, το βίντεο, η φωτογραφία και τα τρισδιάστατα γραφικά.

avarts.ionio.gr

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Λίλα Κουφοπούλου: “Θέλω να αποτυπώνω στον καμβά το θετικό συναίσθημα που αισθάνομαι” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Η Λίλα Κουφοπούλου είναι μια εικαστικός που ξεκίνησε από τον χώρο των επιχειρήσεων. Στην προσπάθεια της για αυτοβελτίωση και ενδοσκόπηση, εγκατέλειψε...

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this