Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Σπυρόπουλου στην Ιταλία

Η έκθεση με τίτλο "Η εκδοχή των μύθων" θα παρουσιαστεί στο Museo Francesco Diocensano Gonzaga της Μάντοβα.

Μετά από τιμητική πρόσκληση που του έγινε ο Κώστας Σπυρόπουλος θα εκθέσει μέρος της πρόσφατης δουλειάς του στο Museo Francesco Diocensano Gonzaga της Μάντοβα.

Η ενότητα των έργων αναφέρεται στον αστικό τρόπο ζωής που ο καλλιτέχνης αντιμετωπίζει σαν δήλωση πολιτισμού και αξιακό σύστημα συνύπαρξης. Γιατί η συνύπαρξη είναι η βάση της πολιτιστικής εξέλιξης και των αρχών πάνω στις οποίες εδράζεται, όπως είναι η ελευθερία, η δημοκρατία, η έκφραση και η γυναικεία χειραφέτηση.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος έχει πραγματοποιήσει πάνω από εκατό εκθέσεις ζωγραφικής σε πολλές χώρες όπως Ιταλία, Η.Π.Α., Γαλλία (Παρίσι), Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Λετονία κ.λ.π. Έχει λάβει μέρος σε πολλές διεθνείς Μπιενάλε και έχει αποσπάσει βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

Η συγκεκριμένη έκθεση συνθέτει το ύφος της εικονικής ζωγραφικής με αυτό της αφαίρεσης με αποτέλεσμα νέες αισθητικές προσεγγίσεις του πραγματικού. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον και πρωτοποριακό γιατί αυτές οι αποχρώσεις καινοτομίας είναι η βάση μιας προσπάθειας ανατροπής, μιας αντίδρασης στην ενδεχόμενη βιομηχανική ασχήμια η οποία διαδόθηκε σε ένα διακοσμητικό χώρο δίχως ιδιαίτερη αισθητική αξία. Η επίσκεψη σε αυτή ίσως κινητοποιήσει σκέψεις για μια νέα θεώρηση της αισθητικής εμπειρίας.

‘Εργα του βρίσκονται σε Μουσεία στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Κώστας Σπυρόπουλος, walk on a boulevard
Κώστας Σπυρόπουλος, living from the familly, 50Χ60, acrylic on canvas
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Αγώνας για την Αθήνα που μας αξίζει…» 

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ανδριοπούλου  Η κ. Γεωργία (Ζέτα) Τζιώτη διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο της Αθήνας με τον συνδυασμό...

Υποβολή προτάσεων: Βραβείο Τέχνης 2024 Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη προσκαλεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να υποβάλλουν αίτηση για το Βραβείο Τέχνης 2024. Ο θεσμός του...

Η «Ματωμένη Πέμπτη», της Αγγέλικας Κοροβέση, στην Οδό Πανεπιστημίου

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ, με τίτλο, «Ματωμένη Πέμπτη», της εννοιολογικής γλύπτριας, Αγγέλικας Κοροβέση, στην...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this