Between Two Rivers, ο Brendan Kelly στην Cube Gallery

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, 20.00 – 22.00, και διαρκεί έως το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Η Cube Gallery, φιλοξενεί την καινούρια ενότητα της δουλειάς του εικαστικού Brendan Kelly μέσα από  την ατομική του έκθεση, με τίτλο Between Two Rivers. Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, μικτής τεχνικής, μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων εμπνευσμένα από μια πολύ ιδιαίτερη περιοχή της Οξφόρδης, όπου οι ποταμοί Cherwell και Isis συναντιούνται και συνεχίζουν την ροή τους σαν ένας.    

Between Two Rivers
Brendan Kelly

Ο Brendan Kelly γράφει για το Between Two Rivers

“Αυτή η σειρά των έργων είναι εμπνευσμένη κυρίως από μια συγκεκριμένη περιοχή της Αγγλίας, την Οξφόρδη και συγκεκριμένα από εκείνο το σημείο, όπου ο ποταμός Cherwell και ο ποταμός Isis κυλούν σαν ένας. Ο τόπος αυτός έχει μια ποιητική σημασία για μένα, λειτουργώντας σαν ένα ζωντανό φυσικό μοτίβο, με αναμνήσεις και συναισθήματα. 

Όπως επίσης και το νερό, που είναι μια μεταφορά για την ίδια τη ζωή – μια σύνθετη αλληλεπίδραση επιφάνειας, κίνησης και κρυμμένων βυθών. Οι αντανακλάσεις στην επιφάνεια του καθρεφτίζουν τις φευγαλέες στιγμές της ύπαρξής μας, ενώ η συνεχής ροή του συμβολίζει το ασταμάτητο πέρασμα του χρόνου. Κάτω από το ήρεμο φαινομενικά εξωτερικό του, κρύβεται ένας κόσμος αφανών πολυπλοκοτήτων, όπως τα περίπλοκα στρώματα των ανθρώπινων εμπειριών και συναισθημάτων. 

Between Two Rivers
Brendan Kelly

Στα έργα αυτά χρησιμοποιώ ένα μείγμα από ακρυλικά χρώματα και λάδια. Η επιλογή αυτών των μέσων μου επιτρέπει να δουλεύω τα χρώματα σε επίπεδα δημιουργώντας μια ρευστότητα που μιμείται το θέμα μου. Κάθε επίπεδο παραπέμπει στην αέναη ροή των ποταμών, ενώ ο συνδυασμός τους με τα γραμμικά πλέγματα μετουσιώνει την αιθέρια ομορφιά της σκηνής σε μια απτή πραγματικότητα. Οι κλίμακες στις οποίες κινούνται τα έργα μου είναι διαφορετικές και ποικίλουν περιλαμβάνοντας από τους υπαινικτικούς καμβάδες που προσκαλούν για μια πιο προσεκτική εξερεύνηση μέχρι εκείνα τα τεράστια έργα  που βυθίζουν τον θεατή στην απεραντοσύνη των υδάτινων τοπίων. 

Μέσα από την εξερεύνηση αυτού του θέματος, στοχεύω να προκαλέσω έναν στοχαστικό προβληματισμό σχετικά με τη διασύνδεση της φύσης, της μνήμης και των αόρατων δυνάμεων που διαμορφώνουν τις προσωπικές μας αφηγήσεις.”. 

Between Two Rivers
Brendan Kelly

Who is Who

Ο Brendan Kelly γεννήθηκε στο Dungannon, στη Βόρεια Ιρλανδία. Σπούδασε Zωγραφική και Kαλές Tέχνες στο Μπέλφαστ (MA Fine Art Painting, University of Ulster, Belfast) και συνέχισε στο Nτύσελντορφ (Staatliche Kunstakademie, Dusseldorf, (Καθηγητής Konrad Klapheck)) και στο Βερολίνο (Hochschule der Kunste, Berlin, (Καθηγητής K.H.Hodicke)). Έχει πραγματοποιήσει 16 ατομικές εκθέσεις μέχρι στιγμής και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και art projects, κυρίως στην Ευρώπη. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. 

Βραβεία 

1987      Arts Council of Northern Ireland bursary
1985      DAAD Scholarship
1985      Arts Council of Northern Ireland bursary  

Between Two Rivers
Brendan Kelly

Info

Διάρκεια έκθεσης
Παρασκευή 17 Μαΐου έως Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα Τετάρτη Πέμπτη 10.00 – 14.00  
Τρίτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00
Σάββατο 11.00 – 14.00  
Κυριακή   κλειστά 

cube gallery 
Μιαούλη 39, 26222 Πάτρα
2611110069, [email protected]
www.cubegallery.gr

Between Two Rivers
Brendan Kelly
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η πλαστικότητα της μεταφυσικής ζωγραφικής του Τζόρτζιο ντε Κίρικο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο / Giorgio de Chirico γεννήθηκε στο Βόλο το 1888. Ήταν ο πρωτότοκος γιος...

Χρήστος Κονταρούδης: Ο άνθρωπος ανυψώνεται ηθικά και αισθητικά από τη θέαση της εικαστικής τέχνης 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design...

Νίκος Λαγός: H τέχνη δρα υπερβατικά και απελευθερωτικά 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Κοιτώντας τα τελάρα του εικαστικού Νίκου Λαγού, ο θεατής διαπιστώνει μια τολμηρή αίσθηση του χρώματος και της σύνθεσης στο όριο μιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this