Χρίστος Θεοδώρου: Solo piano concert στο Ωδείο Αθηνών

Το ιδιαίτερο συνθετικό και εκτελεστικό ύφος του Χρίστου Θεοδώρου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Παρασκευή 26 Απριλίου στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλλής»  του Κέντρου Τεχνών του Ωδείου Αθηνών, καθώς ο συνθέτης και πιανίστας παρουσιάζει το solo piano project του με τίτλο «Isidora».

Το ομώνυμο άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2022 σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Μουσικά, πρόκειται για ένα κράμα μελωδικής minimal με ελληνικά στοιχεία. Στη συναυλία, εκτός από το «Isidora», θα ακουστούν και κομμάτια από την προηγούμενη solo piano δουλειά του συνθέτη, με τίτλο «Spring», καθώς και νέα, ακυκλοφόρητα κομμάτια για πιάνο.

Ο Χρίστος Θεοδώρου έχει μια σημαντική καριέρα ως πιανίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής που ήδη απλώνεται σε 25 χρόνια, έχοντας σε αυτό το διάστημα αφήσει το δικό του, χαρακτηριστικά μελωδικό αποτύπωμα, κάτι που θα διαπιστώσουμε και στην ανοιξιάτικη αυτή συναυλία.

Εκτός  από τις δυο solo piano δουλειές του , ο Χρίστος Θεοδώρου έχει κυκλοφορήσει 5 προσωπικά άλμπουμ με τραγούδια του, σε στίχους σημαντικών στιχουργών, όπως ο Παρασκευάς Καρασούλος και ο Θοδωρής Γκόνης, αλλά και στιχουργών της νεώτερης γενιάς όπως ο Μιχάλης Γελασάκηςκαι ο Διαμαντής Γκιζιώτης.

Έχει, επίσης, μελοποιήσει μεγάλους ποιητές όπως ο Νίκος Εγγονόπουλος και ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, ενώ τα τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, η Χριστίνα Μαξούρη, ο Πάρης Κιμιωνής, ο Δώρος Δημοσθένους, η Βικτωρία Ταγκούλη, η Nalyssa Green, η Μαρία Παπαγεωργίου και η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Παράλληλα, έχει συνθέσει μουσική για περισσότερες από 40 θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις , ενώ έχει παρουσιάσει και 4 πρωτότυπα ελληνικά μουσικοθεατρικά έργα. 

INFO

ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

«ISIDORA»

Κέντρο Τεχνών του Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄17-19, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 7240673

Email: [email protected]

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ προπώληση στο more.com & 20 ευρώ στην είσοδο

Προπώληση more: https://bit.ly/4anHxoZ

 

 

Share this
Tags
Maria Tr
Maria Tr
Η Μαρία είναι "παιδί του κέντρου". Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, μα το μυαλό της πάντα ταξίδευε σε ακρογιαλιές και ανοιχτούς ορίζοντες. Έχει περάσει απ΄ τα έδρανα της φιλοσοφικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του τμήματος θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου της Πάτρας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this