Cycladic Contemporary: Groundbreakers του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει μια νέα δράση με τίτλο Contemporary Groundbreakers, η οποία υλοποιείται με την υποστήριξη των Μελών της Επιτροπής Υποστήριξης Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου. Στις συναντήσεις με τίτλο Contemporary Groundbreakers θα γνωρίσουμε ανθρώπους της τέχνης που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στον δικό του τομέα δράσης ο καθένας, θέτοντας νέα ερωτήματα, εκφράζοντας προβληματισμούς, αμφισβητώντας τα δεδομένα και ανοίγοντας, τελικά, νέες διαδρομές στη σύγχρονη τέχνη. Τις συζητήσεις θα συντονίζει η Αφροδίτη Γκόνου, Σύμβουλος Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Η Martine d’Anglejan-Chatillon συζητά με την Αφροδίτη Γκόνου
«Καταρρίπτοντας τα όρια μεταξύ της τέχνης και άλλων πεδίων: από την επιστήμη και την τεχνητή νοημοσύνη μέχρι τη μόδα και το gaming»

Martine d’Anglejan-Chatillon

Τρίτη 30 Μαΐου 2023, 19:00

Η Martine d’Anglejan-Chatillon έχει ηγηθεί σημαντικών πρωτοβουλιών στον τομέα της σύγχρονης τέχνης διεθνώς. Το 2019 ίδρυσε το MDAC, ένα πρακτορείο που προβλέπει θεμελιώδεις αλλαγές στην εκπροσώπηση των καλλιτεχνών καθώς και στην παραγωγή και εμπορική διανομή του έργου τους, εκτός του παραδοσιακού μοντέλου των γκαλερί. Καταρρίπτοντας τα όρια μεταξύ των διαφόρων μορφών τέχνης και των βιομηχανιών της, τα προγράμματα που υλοποιεί το MDAC συχνά χρησιμοποιούν προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες και αποτελούν συνεργασίες με σημαντικούς εταίρους σε τομείς που συνδέονται με την τέχνη, όπως ο κινηματογράφος, το gaming, το blockchain, η μουσική ψυχαγωγία, η μόδα και οι παραστατικές τέχνες.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Τιμή εισιτηρίου: 8€ | Live streaming: 5€
Δωρεάν για τους Cycladic Friends (απαραίτητη η κράτηση στο τμήμα Φίλων)
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά 

Η Diana Campbell συζητά με την Αφροδίτη Γκόνου
«H εντυπωσιακή επιτυχία του Dhaka Art Summit και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τον κόσμο της τέχνης που επιθυμούμε μέσω νέων πρωτοβουλιών»

Diana Campbell

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, 19:00

Η Diana Campbell (γενν. 1984, Λος Άντζελες) είναι Αμερικανίδα επιμελήτρια με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Princeton. Εργάζεται στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία από το 2010, κυρίως στην Ινδία, στο Μπαγκλαντές και στις Φιλιππίνες. Από το 2013 διατελεί ιδρυτική καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος Samdani Art Foundation με έδρα τη Ντάκα, στο Μπαγκλαντές και επικεφαλής επιμελήτρια του Dhaka Art Summit, έχοντας στο ενεργητικό της τις επιτυχημένες διοργανώσεις των ετών 2014-2023. Αυτή την περίοδο σχεδιάζει τις διοργανώσεις για τo 2025 και το 2027 ως ένα διαρκές επιμελητικό έργο που δημιουργεί υποδομές και νέα μοντέλα για τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και την συμμετοχή του κοινού.

Η Victoria Siddall συζητά με την Αφροδίτη Γκόνου
«Πώς ο κόσμος της τέχνης πρωτοπορεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής»

Victoria Siddall

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, 19:00

Η Victoria Siddall είναι διαχειρίστρια και συνιδρύτρια της Gallery Climate Coalition, μιας παγκόσμιας οργάνωσης που στόχο έχει τη δημιουργία ενός περιβαλλοντικά υπεύθυνου κόσμου της τέχνης. Διαθέτει περισσότερα από 800 μέλη σε 20 χώρες, τα οποία έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέχρι το 2030, σύμφωνα με τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού για τη συγκράτηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε ασφαλή επίπεδα.

Από το 2014, κατείχε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας στη Frieze, αναλαμβάνοντας τα ηνία από τους ιδρυτές της και διευθύνοντας τέσσερις διεθνείς εκθέσεις τέχνης στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες.

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα τροφαντά γυναικεία σώματα του γλύπτη Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Αριστίντ Μαγιόλ /Aristide Maillol γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

Μεγάλη διάκριση για την bluegr Hotels & Resorts

Κατά τη διάρκεια λαμπρής τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Athenaeum InterContinental απονεμήθηκε στη bluegr Hotels & Resorts  το βραβείο για...

Η πλαστικότητα της μεταφυσικής ζωγραφικής του Τζόρτζιο ντε Κίρικο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο / Giorgio de Chirico γεννήθηκε στο Βόλο το 1888. Ήταν ο πρωτότοκος γιος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this