Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Εγκαινιάστηκε με επιτυχία η έκθεση φωτογραφίας του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή. Πλήθος κόσμου, μεταξύ άλλων, από την αθλητική και την σχολική κοινότητα είχε την ευκαιρία να δει από κοντά φωτογραφίες Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών που συμμετείχαν ή θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να γνωρίσει τον δημιουργό τους.

Η Ελληνογερμανική Αγωγή με την έκθεση Defying Gravity εστιάζει στο 2024 ως χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και στοχεύει να επικοινωνήσει στους μαθητές και στο κοινό την ιδέα του φίλαθλου πνεύματος και του αθλητισμού ως θεμελιώδους κοινωνικού δικαιώματος. Ταυτόχρονα, σε μια ταραγμένη εποχή σε διεθνές επίπεδο, υπενθυμίζει τη σημασία της επιμονής στο ολυμπιακό ιδεώδες και στην προώθηση μιας κουλτούρας ειρήνης, βασισμένης στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Ελένης Κούκου.

Η Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης κα Σταυρούλα Κοζομπόλη, η αθλήτρια της Υδατοσφαίρισης κα Ελευθερία Πλευρίτου, ο φωτογράφος κ. Άγγελος Ζυμάρας, η αθλήτρια της Υδατοσφαίρισης κα Βασιλική Πλευρίτου, ο Διευθυντής της Ελληνογερμανικής Αγωγής κ. Σταύρος Σάββας, η Επιμελήτρια και Σύμβουλος Συλλογών του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κα Ελένη Κούκου και η Γενική Γραμματέας ΕΘΝΟΑ & Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πένταθλου κα Ντόρα Πάλλη στα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Στην έκθεση παρουσιάζονται 40 επιλεγμένες φωτογραφίες αθλητικών διοργανώσεων, στις οποίες βλέπουμε τους αθλητές είτε τη στιγμή που αγωνίζονται, είτε τις στιγμές αμέσως μετά την προσπάθεια, καθώς και πορτρέτα τους στον χώρο προετοιμασίας. Το κοινό στοιχείο που διατρέχει όλες τις εικόνες της έκθεσης είναι το συναίσθημα. Ο Ζυμάρας γνωρίζει μέσα από τα χρόνια τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, ζει από κοντά την αφοσίωσή τους και τους παρακολουθεί φωτογραφικά σε συγκλονιστικές στιγμές υπέρβασης του εαυτού.

Τη βραδιά των εγκαινίων απηύθυναν χαιρετισμό και μίλησαν για την έκθεση: η Σταυρούλα (Βούλα) Κοζομπόλη,Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Αργυρή Ολυμπιονίκης του 2004 με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης, η Ντόρα Πάλλη, Γενική Γραμματέας ΕΘΝΟΑ και Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πένταθλου, ο Βασίλης Γεωργιώτης Δημοσιογράφος, η Ελένη Κούκου Επιμελήτρια και Σύμβουλος Συλλογών του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης καθώς και ο ίδιος ο Άγγελος Ζυμάρας. 

 

Who is Who

Ο Άγγελος Ζυμάρας είναι επαγγελματίας φωτογράφος που ασχολείται κυρίως με την αθλητική φωτογραφία. Έζησε στο Λονδίνο για δεκαπέντε χρόνια. Σήμερα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,  ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο καλύπτοντας φωτογραφικά τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις.

Info

Διάρκεια έκθεσης Defying Gravity 
Έως Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ώρες  λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 20:00
Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 14:00

Ελληνογερμανική Αγωγή 
Οδός Δημητρίου Παναγέα, 15351 Παλλήνη Αττικής
210-8176700
www.ea.gr

Άγγελος Ζυμάρας Defying gravity, 2024
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this