Δέσποινα Κουβάτσου: Σε ένα φανταστικό παιχνίδισμα των αισθήσεων

Η Δέσποινα Κουβάτσου είναι μια πειθαρχημένη και εμμονική ζωγράφος, παθιασμένη με την πλαστκότητα των μορφών. Ξεχωρίζει από τα καθαρά περιγράμματα των ειδώλων της και την αισθαντικότητα των θεμάτων της.

Το 2011 ξεκίνησε να παρουσιάζει έργα της που βασίζονταν σε υποβρύχιες λήψεις και εστίαζαν στον αισθησιασμό, την ομορφιά και την χάρη του γυναικείου σώματος. Μοντέλο της τις περισσότερες φορές, η κόρη της, η Λετίτσια που βυθίζεται αέρινη στα γαλανά νερά των ελληνικών θαλασσών.

Η ομάδα του artviews, απόγευμα Τετάρτης, επισκέφτηκε την εικαστικό στο ατελιέ της στην Καλλιθέα και θέλησε να μοιραστεί μαζί σας όμορφες εικόνες από τον χώρο και τα έργα της καλλιτέχνιδας.

Η καλλιτέχνις μας υποδέχτηκε φιλόξενα και μας μίλησε για τη δουλειά της. “Η οικογένεια μου και η ζωγραφική είναι τα βασικά συστατικά της ζωής μου, η δύναμή μου.”

Η δουλειά της Δέσποινας με έκδηλες τις baroque επιρροές, μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Ανθρωποκεντρισμός, σύμβολα και νεκρή φύση, στοιχεία που αποτελούν τον εικαστικό της κόσμο.

Ο αισθησιασμός και η χάρη του γυναικείου σώματος που βυθίζεται στα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου, καθώς και το χαρούμενο παιχνίδισμα του γυμνού γυναικείου κορμιού με το κρυστάλλινο νερό, το φως και τα χρώματα αποτελούν την κυρίαρχη θεματολογία της. Η ζωγραφική της κινείται στο πλαίσιο της παραστατικής τέχνης και αποτελείται κυρίως από νεκρές φύσεις και ανθρωποκεντρικές συνθέσεις με αισθαντικότητα και ζεστασιά.

Στο χώρο βλέπουμε έργα από τις τελευταίες της εκθέσεις. Ανδρικά και γυναικεία έργα να κρατούν ένα κατακόκκινο μήλο, σύμβολο ανά τους αιώνες, που καταγράφει τις γήινες επιθυμίες.

Η Δέσποινα Κουβάτσου είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος και μαθήτρια του Άγγελου. Έργα της υπάρχουν σε πολλές πινακοθήκες και σε ιδιωτικές συλλογές.

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Το Τέλος Μιας Σχέσης»: Το τελευταίο από τα «καθολικά» μυθιστορήματα του Γκράχαμ Γκρην

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Βρετανός μυθιστοριογράφος Γκράχαμ Γκρην, γεννημένος στο Μπέρχαμστεντ το 1904, είναι ευρέως γνωστός για τα θρίλερ αγωνίας του, όπως «Το υπουργείο...

O μεγάλος καμβάς που πάτησαν τα νήπια του Δηλίου με τον ζωγράφο Αλέξανδρο Λιάπη

Έναν καμβά απλωμένο στο Νηπιαγωγείο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Δήλιον ή Δήλεσι Βοιωτίας πάτησαν τα νήπια και προνήπια σε ένα φανταστικό παιχνίδι. Ο ζωγράφος,...

Η εσωτερική αλήθεια της γλυπτικής δημιουργίας του Rodin

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης  O Φρανσουά Ωγκύστ Ρενέ Ροντέν γεννήθηκε στις 12 Νοέμβρη του 1840 στο Παρίσι. Από μικρός ζωγράφιζε. Στα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this