Δέσποινα Κουβάτσου: Σε ένα φανταστικό παιχνίδισμα των αισθήσεων

Η Δέσποινα Κουβάτσου είναι μια πειθαρχημένη και εμμονική ζωγράφος, παθιασμένη με την πλαστκότητα των μορφών. Ξεχωρίζει από τα καθαρά περιγράμματα των ειδώλων της και την αισθαντικότητα των θεμάτων της.

Το 2011 ξεκίνησε να παρουσιάζει έργα της που βασίζονταν σε υποβρύχιες λήψεις και εστίαζαν στον αισθησιασμό, την ομορφιά και την χάρη του γυναικείου σώματος. Μοντέλο της τις περισσότερες φορές, η κόρη της, η Λετίτσια που βυθίζεται αέρινη στα γαλανά νερά των ελληνικών θαλασσών.

Η ομάδα του artviews, απόγευμα Τετάρτης, επισκέφτηκε την εικαστικό στο ατελιέ της στην Καλλιθέα και θέλησε να μοιραστεί μαζί σας όμορφες εικόνες από τον χώρο και τα έργα της καλλιτέχνιδας.

Η καλλιτέχνις μας υποδέχτηκε φιλόξενα και μας μίλησε για τη δουλειά της. “Η οικογένεια μου και η ζωγραφική είναι τα βασικά συστατικά της ζωής μου, η δύναμή μου.”

Η δουλειά της Δέσποινας με έκδηλες τις baroque επιρροές, μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Ανθρωποκεντρισμός, σύμβολα και νεκρή φύση, στοιχεία που αποτελούν τον εικαστικό της κόσμο.

Ο αισθησιασμός και η χάρη του γυναικείου σώματος που βυθίζεται στα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου, καθώς και το χαρούμενο παιχνίδισμα του γυμνού γυναικείου κορμιού με το κρυστάλλινο νερό, το φως και τα χρώματα αποτελούν την κυρίαρχη θεματολογία της. Η ζωγραφική της κινείται στο πλαίσιο της παραστατικής τέχνης και αποτελείται κυρίως από νεκρές φύσεις και ανθρωποκεντρικές συνθέσεις με αισθαντικότητα και ζεστασιά.

Στο χώρο βλέπουμε έργα από τις τελευταίες της εκθέσεις. Ανδρικά και γυναικεία έργα να κρατούν ένα κατακόκκινο μήλο, σύμβολο ανά τους αιώνες, που καταγράφει τις γήινες επιθυμίες.

Η Δέσποινα Κουβάτσου είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος και μαθήτρια του Άγγελου. Έργα της υπάρχουν σε πολλές πινακοθήκες και σε ιδιωτικές συλλογές.

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Βρεθήκαμε στο 5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Γράφει η Μαρία Τριγώνη. Το 5ο Φεστιβάλ σύγχρονου χορού “compartments dance project” ολοκληρώθηκε την Κυριακή με επιτυχία και το artviews.gr δεν μπορούσε παρά να ήταν...

Λιουντμίλα Κοντόπουλου: Η Τέχνη γεφυρώνει πολιτισμούς

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η Λιουντμίλα Κοντόπουλου είναι εικαστικός, κεραμίστρια και σχεδιάστρια και δημιουργός κοσμημάτων. Θαυμάσαμε την ξεχωριστή δουλειά της στην έκθεση στο Μέγαρο Δουκίσσης...

Έρχεται το Hobby Festival 2022

Το Hobby Festival, το μοναδικό event για όλες τις ερασιτεχνικές ασχολίες και για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this