Δημοπρασία του Οίκου Magna’s στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Στις 7 Δεκεμβρίου στον χώρο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» της πλατείας Καρύτση

Είναι από πολύ παλιά γνωστό ότι η τέχνη, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς όπως αυτοί που ζούμε τον τελευταίο καιρό, μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο σαν μια από τις ασφαλέστερες επενδύσεις για τους λίγους αλλά και σαν καταφύγιο παρηγοριάς για τους πολλούς.

Ακολουθώντας το ρεύμα της διεθνούς αγοράς, που θέλει να γίνονται όλο και περισσότερες δημοπρασίες έργων Τέχνης και το ένα ρεκόρ να καταρρίπτεται μετά το άλλο-πρόσφατα ένα έργο του Άντι Γουόρχολ με το πορτραίτο της Μέριλιν Μονρόε πουλήθηκε 195.000.000 δολάρια, που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ για έργο του 20ου αιώνα- η αγορά Τέχνης γνωρίζει μεγάλη άνθηση.

Έτσι και στη χώρα μας ένας καινούριος δημοπρατικός οίκος με το όνομα Magna’s Actions, εμαφανίζεται να θέλει να τοποθετήσει το δικό του λίθο σε αυτό που λέμε αγορά της τέχνης και ειδικότερα στο χώρο των δημοπρασιών.

Δημήτρης Μυταράς ( 1934 – 2017 )
“Βάζο με λουλούδια”, 35Χ52εκ.,
λάδι σε ξύλο,
υπογεγραμμένο κάτω αριστερά.
LOT 5
Γιώργος

Ας μη ξεχνάμε βέβαια ότι οι δημοπρασίες έργων τέχνης στην Ελλάδα ξεκίνησαν ουσιαστικά μόλις το 1986-7, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη διοργανώνονται από τον 14ο αιώνα!

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για μια δυναμικότατη αγορά καθώς οι Έλληνες που έχουν έργα τέχνης στο σπίτι τους δεν ξεπερνούν το 8-10%.

Πολλοί από αυτούς τους δυνητικούς αγοραστές δυσκολεύονται να πληρώσουν τις υψηλές τιμές που συνήθως ζητούν οι γκαλερί και στρέφονται στις δημοπρασίες στις οποίες μπορούν να βρουν αξιόλογα έργα των σημαντικότερων δημιουργών σε πολύ χαμηλότερες τιμές εκτίμησης. Οι ελληνικοί δημοπρατικοί οίκοι αλλά και οι μεγάλοι διεθνείς οίκοι που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όπως οι Bonhams, είναι στελεχωμένοι με επιστημονικό προσωπικό και με υπευθυνότητα και εμπειρία προτείνουν στο κοινό, δύο φορές το χρόνο, μια μεγάλη γκάμα έργων για όλα τα βαλάντια.


Γιάννης Γαΐτης ( 1923 – 1984 )
22Χ14εκ., λάδι σε μουσαμά,
υπογεγραμμένο κάτω δεξιά.
Δημοσιευμένο στο Catalogue raisonné με τον αριθμό 527.
LOT 8

Σε αυτούς έρχεται τώρα να προστεθεί ο οίκος Magna’s, ο οποίος διοργανώνει την νέα του δημοπρασία στις 7 Δεκεμβρίου στον εμβληματικό χώρο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» της πλατείας Καρύτση.

Με λογικές τιμές εκκίνησης στον κατάλογό του ο οίκος προτείνει έργα των σημαντικότερων Ελλήνων εικαστικών, όπως των: Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Γ. Τσαρούχη,και Π. Τέτση, Αλ. Φασιανού, Μ. Μακρουλάκη, Εδ. Σακαγιάν και Β. Σπεράντζα, Βάλια Σεμερτζίδη, Νίκου Χουλιαρά, Δ. Γέρου, Π. Διονυσόπουλου κ.α. Στην ίδια δημοπρασία προτείνονται και πολύ αξιόλογα γλυπτά των: Θ. Παπαγιάννη, Λ. Βασσάλου, Ειρ. Κοκκίνου κ.α.

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η αριστοτεχνική νεοκλασική γλυπτική του Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Aristide Maillol (Αριστίντ Μαγιόλ) γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

Η ψυχογραφική ευαισθησία της χαράκτριας Ρένας Ανούση-Ηλία

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης Η Ρένα Ανούση-Ηλία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Σπούδασε χαρακτική στην ΑΣΚΤ με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., στο εργαστήριο...

To καλαμάρι του Γεώργιου Καραϊσκάκη για πρώτη φορά σε δημοπρασία από τη VERGOS Auctions

Mε τη δημοπρασία "Ιστορικά και Λαογραφικά αντικείμενα 19ου & 20ού αιώνα" υποδέχεται το νέο έτος η VERGOS Auctions. Η δημοπρασία περιλαμβάνει μεγάλο εύρος αντιπροσωπευτικών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this