“Does it Matter?” στο Κέντρο τέχνης NOASS στην Λετονία

Η έκθεση “Does it Matter?” φέρνει στη Ρίγα έργα 11 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών που εκθέτουν για πρώτη φορά στο κοινό της Λετονίας.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του αφιερώματος στα 100 χρόνια Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδος-Λετονίας, τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρίγα και την επιμέλειά της έχει η καλλιτέχνης Χλόη Ακριθάκη. Η έναρξη της έκθεσης γίνεται με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Λετονία.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Χλόη Ακριθάκη, Μάρθα Δημητροπούλου, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Αθηνά Ιωάννου, Λίζη Καλλιγά, Μαριάννα Λούρμπα, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Γεωργία Σαγρή, Τόλης Τατόλας, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Έφη Χαλιορή

Η έκθεση συγκεντρώνει έργα Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών από διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα. Μέσα από ιδιοσυγκρασιακές προσεγγίσεις και μια ποικιλία καλλιτεχνικών πρακτικών, οι καλλιτέχνες τις έκθεσης φτάνουν κάθε φορά στη φωτογραφία από διαφορετικούς δρόμους. Δρόμοι που μπορεί να ονομάζονται εμπνεύσεις, ιδέες, ανάγκες, ή στρατηγικές, τεχνικές, εργαλεία ή κάθε είδους λόγοι.

Η φωτογραφία επανέρχεται στο έργο του κάθε καλλιτέχνη που συμμετέχει στην έκθεση άλλοτε σαν μέσο και άλλοτε σαν θέμα, αναπτύσσει χώρους ή συμπυκνώνει διάρκειες. Η έκθεση εστιάζει στη σχέση των καλλιτεχνών με το μέσο της φωτογραφίας, μίας σχέσης που αποκαλύπτεται σαν μια σχέση ταυτόχρονα εξάρτησης και θαυμασμού, μια ατελείωτη δυναμική ή ο μόνος τρόπος για την υλοποίηση του έργου.

Στο τέλος, πρόκειται για μια προσέγγιση της φωτογραφίας που βασίζεται στην υλική της διάσταση. Μια απόπειρα να υπογραμμιστεί η σημασία της ύλη και του υλικού, γιατί στην περίπτωση της τέχνης, ύλη και έννοια είναι άρρηκτα και καθοριστικά δεμένες.

Στην έκθεση παρουσιάζονται διαφορετικές τεχνικές, αναλογικές και ψηφιακές εκτυπώσεις εκτυπώσεις σε αυτοκόλλητο βινύλιο ή χειροποίητο χαρτί, καθώς και κολλάζ ή συνθέσεις από Polaroids.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εκτός της φωτογραφίας εργάζονται με μέσα όπως η γλυπτική, η περφόρμανς, η ζωγραφική, το βίντεο και οι εγκαταστάσεις.

Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό την Παρασκευή 03.06 με την περφόρμανς του Φίλιππου Τσιτσόπουλου “I’m like a nightmare dressed in my daydream”.

Η εξωτερική εγκατάσταση Diversity’s Ark, δημιουργία του εικαστικού Τόλη Τατόλα που περικλείει το κέλυφος του κέντρου τέχνης NOASS καθώς και η εγκατάσταση βίντεο σε τρία κανάλια του Φίλιππου Τσιτσόπουλου, θα παραμείνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο 2022.

Tolis Tatolas

Info έκθεσης

DOES IT MATTER?
Ομαδική έκθεση
Κέντρο τέχνης NOASS

Διεύθυνση: AB dambis 2, Ρίγα LV-1048, Λεττονία
http://www.noass.lv/en/

Εγκαίνια: 03.06.2022, 18.00
Διάρκεια: 03.06-01.07.2022

Ώρες λειτουργίας Τετάρτη-Παρασκευή 15.00-22.00

 

Share this
Tags
ArtViews Team
ArtViews Team
Σκοπός της ομάδας μας είναι η προβολή κάθε θετικής προσπάθειας που αναδεικνύει τον πολιτισμό, η ενθάρρυνση των δημιουργών και η επικοινωνία της δουλειάς των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο. Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Antoine de Saint-Exupéry: Ο πρίγκιπας της παιδικής μας ηλικίας

Γράφει η Λιάνα Ζωζά Ο Antoine de Saint-Exupéry, ο "μπαμπάς" του Μικρού Πρίγκιπα, δεν είχε σίγουρα στο μυαλό του, όταν έγραφε το βιβλίο του, πως...

Ο Αφηρημένος Εξπρεσιονισμός του Μπάρνετ Νιούμαν ενάντια στον «κρατικό καπιταλισμό και την απολυταρχία»

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Γιος Εβραίων μεταναστών από την Πολωνία, ο Αμερικανός εικαστικός και κύριος εκπρόσωπος του κινήματος του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού, Μπάρνετ Νιούμαν, γεννήθηκε το...

Ψήφισμα για τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη- Πλάκα από το Δ.Σ της “Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ” συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή της είδησης του θανάτου της σπουδαίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this