Εγκαίνια της έκθεσης “Greek Kaleidoscope” του Χρύσανθου Πανά

Τμήμα της προσωπικής συλλογής του Χρύσανθου Πανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια η έκθεση «Greek Kaleidoscope» που αποτελεί τμήμα της συλλογής του γνωστού επιχειρηματία και συγγραφέα Χρύσανθου Πανά. Ο Υπουργός Τουρισμού, υπό το βλέμμα του φιλότεχνου κοινού, εγκαινίασε σε ενθουσιώδες κλίμα την έκθεση, δηλώνοντας ότι θαυμάζει τον Χρύσανθο Πανά για τον επαγγελματισμό του αλλά και τις παράλληλες δράσεις του που ενισχύουν σταθερά την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Συνεχίζοντας δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να είναι παρούσα σε όλα τα φάσματα του τουρισμού όπως οι εικαστικές τέχνες και αυτή η έκθεση αποδεικνύει ότι έχουμε την δυνατότητα να το καταφέρουμε.»

Χρύσανθος Πανάς, Μαρία Παναγίδου, Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Βυζοβίτου

 

Με την παρουσία πλήθους κόσμου από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και των επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη ξενάγηση από τον ίδιο τον συλλέκτη ενώ ακολούθησαν το καλοσώρισμα της Προέδρου του Ιδρύματος Ξένιας Καλδάρα και του μέλος του Καλλιτεχνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Ντόρας Βυζοβίτου. Και οι δύο τόνισαν την αξία των εικαστικών τεχνών στην πολιτιστική κληρονομία της χώρας αλλά και την συμβολή του Χρύσανθου Πανά στην ενίσχυση των Ελλήνων καλλιτεχνών εδώ και δεκαετίες.

Ξένια Καλδάρα, Διονύσης Φωτόπουλος, Χρύσανθος Πανάς

Το σύνολο της συλλογής των σύγχρονων έργων του συλλέκτη είναι διαθέσιμο online στο www.relatedart.com όμως επιλεγμένα έργα από το ελληνικό τμήμα της παρουσιάζονται στο «Greek Kaleidoscope» που σχεδίασε και εγκατέστησε η σπουδαία Μαρία Παναγίδου.

Όπως τόνισε ο κος Πανάς: «Η έκθεση αυτή είναι ένα οδοιπορικό, ένα ταξίδι στην ελληνική τέχνη κυρίως από την δεκαετία του 80 έως σήμερα μέσα από την δική μου ματιά. Έχει κατά την άποψη μου εκπαιδευτικό χαρακτήρα παρουσιάζοντας την εξέλιξη των εικαστικών στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το εκπαιδευτικό πλαίσιο εντάσσεται και το σεμινάριο που θα γίνει στις  13 Ιανουαρίου του ‘23 για τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.»

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα έως Κυριακή από τις 18:00 έως τις 22:00 μέχρι τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το ελκυστικό μυστήριο των εικαστικών έργων του Μαγκρίτ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης.  Ο Ρενέ Μαγκρίτ γεννήθηκε το 1898 στην Βελγική πόλη Λεσίν. Καθοριστικό ρόλο στην πορεία του διαδραμάτισαν τα...

Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης: Γλυπτική είναι η ποίηση σε τρεις διαστάσεις 

Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η αναδρομική έκθεση του καταξιωμένου καλλιτέχνη Νίκου – Γιώργου Παπουτσίδη  στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με τίτλο :«Ειρήνην ελώμεθα». Πολυπράγμων καλλιτέχνης, μείζων γλύπτης,...

ΊΔΡΥΜΑ Θεοτόκος, Εορτασμός 60 χρόνων λειτουργίας

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον Εορτασμό των 60 χρόνων συνεχούς λειτουργίας του Ιδρύματος «Η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this