Εγκαίνια της έκθεσης “Greek Kaleidoscope” του Χρύσανθου Πανά

Τμήμα της προσωπικής συλλογής του Χρύσανθου Πανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια η έκθεση «Greek Kaleidoscope» που αποτελεί τμήμα της συλλογής του γνωστού επιχειρηματία και συγγραφέα Χρύσανθου Πανά. Ο Υπουργός Τουρισμού, υπό το βλέμμα του φιλότεχνου κοινού, εγκαινίασε σε ενθουσιώδες κλίμα την έκθεση, δηλώνοντας ότι θαυμάζει τον Χρύσανθο Πανά για τον επαγγελματισμό του αλλά και τις παράλληλες δράσεις του που ενισχύουν σταθερά την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Συνεχίζοντας δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να είναι παρούσα σε όλα τα φάσματα του τουρισμού όπως οι εικαστικές τέχνες και αυτή η έκθεση αποδεικνύει ότι έχουμε την δυνατότητα να το καταφέρουμε.»

Χρύσανθος Πανάς, Μαρία Παναγίδου, Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Βυζοβίτου

 

Με την παρουσία πλήθους κόσμου από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και των επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη ξενάγηση από τον ίδιο τον συλλέκτη ενώ ακολούθησαν το καλοσώρισμα της Προέδρου του Ιδρύματος Ξένιας Καλδάρα και του μέλος του Καλλιτεχνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Ντόρας Βυζοβίτου. Και οι δύο τόνισαν την αξία των εικαστικών τεχνών στην πολιτιστική κληρονομία της χώρας αλλά και την συμβολή του Χρύσανθου Πανά στην ενίσχυση των Ελλήνων καλλιτεχνών εδώ και δεκαετίες.

Ξένια Καλδάρα, Διονύσης Φωτόπουλος, Χρύσανθος Πανάς

Το σύνολο της συλλογής των σύγχρονων έργων του συλλέκτη είναι διαθέσιμο online στο www.relatedart.com όμως επιλεγμένα έργα από το ελληνικό τμήμα της παρουσιάζονται στο «Greek Kaleidoscope» που σχεδίασε και εγκατέστησε η σπουδαία Μαρία Παναγίδου.

Όπως τόνισε ο κος Πανάς: «Η έκθεση αυτή είναι ένα οδοιπορικό, ένα ταξίδι στην ελληνική τέχνη κυρίως από την δεκαετία του 80 έως σήμερα μέσα από την δική μου ματιά. Έχει κατά την άποψη μου εκπαιδευτικό χαρακτήρα παρουσιάζοντας την εξέλιξη των εικαστικών στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το εκπαιδευτικό πλαίσιο εντάσσεται και το σεμινάριο που θα γίνει στις  13 Ιανουαρίου του ‘23 για τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.»

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα έως Κυριακή από τις 18:00 έως τις 22:00 μέχρι τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

Ελένη Σαμέλη: Η τέχνη μου ξεπηδά κατευθείαν από την ψυχή μου  

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Τη νέα της δουλειά με τίτλο «Σταλακτίτες της ψυχής» παρουσιάζει αυτές τις μέρες στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά η...

Τα τροφαντά γυναικεία σώματα του γλύπτη Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Αριστίντ Μαγιόλ /Aristide Maillol γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this