Πάρκο Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης: Εικαστική ανάπλαση με τη βοήθεια της FIX Hellas και του ΑΚΤΟ Art & Design College

Το πάρκο Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης στο Κουκάκι άλλαξε όψη και, πλέον, αποκτά περισσότερο χρώμα με τη βοήθεια της FIX Hellas και του ΑΚΤΟ Art & Design College. Η FIX Hellas δημιούργησε, μέσω του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου», έναν ακόμη «πράσινο» θησαυρό, αυτήν τη φορά στην περιοχή Συγγρού-ΦΙΞ και συνεργάστηκε με τον ΑΚΤΟ για την εικαστική του ανάπλαση.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η συνεργασία της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και του ΑΚΤΟ ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία, χαρίζοντας στους σπουδαστές μία μοναδική εμπειρία και την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά σε δημόσιο χώρο.

Στο πλαίσιο ανάπλασης του πάρκου “Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης”, στο Κουκάκι, από την FIX Hellas, ζητήθηκε από τους σπουδαστές του ΑΚΤΟ να παρέμβουν εικαστικά στα δύο μικρά κτίρια που βρίσκονται στον χώρο. Στο project εργάστηκαν δευτεροετείς σπουδαστές του προγράμματος BA (Hons) in Fine Art & New Media, και συγκεκριμένα, με αλφαβητική σειρά, οι Μαρία ΑρβανίτηΣοφία ΜπεθάνηΑντώνης Καλαβρέζος και Στέφανος Τσιαμούλης, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους Αχιλλέα Πιστώνη και Δημήτρη Τάταρη.

Ελληνικότητα, γειτονιά, τέχνη, φύση, urban life, είναι μερικά από τα στοιχεία που ενέπνευσαν τους σπουδαστές στη δημιουργία των έργων τους, και ταιριάζουν απόλυτα με τον χαρακτήρα και τις αξίες της FIX Hellas. Με ομαδικό πνεύμα, για περισσότερο από δύο μήνες, δούλεψαν πάνω σε διαφορετικές σχεδιαστικές ιδέες – εφαρμογές, και προσέφεραν μια ποικιλία προτάσεων, από τις οποίες η FIX Hellas και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επέλεξαν αυτές που τελικά υλοποιήθηκαν.

Το τελικό έργο, συνδυάζοντας στοιχεία από την πρόταση “Green Oasis” και “Summer Siesta”, αγκάλιασε εικαστικά το πάρκο με τη φρέσκια, σύγχρονη ματιά των καλλιτεχνών του ΑΚΤΟ, δίνοντάς χρώμα και “ζωή” στη γειτονιά. Εικαστικά μοτίβα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση, γάτες κουλουριασμένες σε ψάθινες καρέκλες, περιστέρια και λουλούδια, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν πλέον το εικαστικό κολλάζ που κοσμούν τα δύο μικρά κτίρια στο πάρκο Περιβολάκι.

Η Senior Brand Manager της FIX Hellas, Τάρα Δημητριάδη, δήλωσε σχετικά:
“Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε για ακόμη μια χρονιά την επιτυχημένη συνεργασία μας με τον ΑΚΤΟ, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους καλλιτέχνες να ξεδιπλώσουν τη δημιουργική τους ματιά και τις δυνατότητές τους, συμβάλλοντας έτσι με τον δικό τους τρόπο στην ανάπλαση του πάρκου Περιβολάκι, στο Κουκάκι, μια γειτονιά άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της μάρκας και ταυτόχρονα απόλυτο προορισμό για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.”

Η Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας του ΑΚΤΟ, Πόπη Αναστούλη, σημείωσε:
“Είναι πραγματικά χαρά μας που συνεργαζόμαστε ξανά σε ένα δημιουργικό project με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, και δίνεται και πάλι η ευκαιρία στους σπουδαστές του ΑΚΤΟ να δουλέψουν σε αληθινές συνθήκες εργασίας. Επιπλέον, το όφελος για την σπουδαστική σχεδιαστική αφήγηση, ενισχύεται μέσα από τα τόσο ξεκάθαρα συστατικά που συνθέτουν τα brands της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Το δημιουργικό αυτό ταξίδι, καλλιεργεί παράλληλα το ομαδικό πνεύμα, οι φοιτητές λαμβάνουν πολύτιμο feedback και έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε projects που φέρνουν την τέχνη στο δημόσιο χώρο και την καθιστούν προσβάσιμη στο ευρύ κοινό. Είμαστε βέβαιοι ότι, η συνεργασία μας με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, είναι μία πολυετής σχέση που θα συνεχίσει να καλλιεργείται μέσα από δημιουργικές διαδρομές και ξεχωριστά projects.”

 

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη “παράδοση” του έργου στο πάρκο Περιβολάκι και βραβεύθηκαν οι σπουδαστές, από τους εκπροσώπους της FIX Hellas και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Στη βράβευση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, που έχει αγκαλιάσει το project, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Δείτε το σχετικό video.

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εκπλήρωση, Υπαίθρια έκθεση της Άλεξ Μυλωνά

Την αναβίωση ή/και την εκπλήρωση του οράματος της γλύπτριας Άλεξ Μυλωνά (1920-2016) - με σύγχρονους όρους - προτείνει η υπαίθρια έκθεση που παρουσιάζεται έως...

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this