Εικαστική σειρά 12 επεισοδίων “Μια εικόνα χίλιες λέξεις”

Κάθε Τρίτη στις 17.00, στην Ερτ2.

Σειρά ντοκιμαντέρ με πορτραίτα σύγχρονων εικαστικών, οι οποίοι παρουσιάζουν την δουλειά τους και παράλληλα μας ξεναγούν σε τεχνοτροπίες και δημιουργούς που τους καθόρισαν και ενέπνευσαν την δουλειά τους.

Επεισόδιο Τρίτο 02.11.2021, ώρα 17.00 ΣΤΗΝ ΕΡΤ2 και σε επανάληψη 01.00 μετά τα μεσάνυκτα.

ΑΛΕΚΟΣ ΚΥΡΑΡΙΝΗΣ. ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΙ

Ένα πορτραίτο του ζωγράφου Αλέκου Κυραρίνη.

Ο Αλέκος Κυραρίνης γεννήθηκε στην Τήνο το 1976.

Εργάστηκε από μικρός, δίπλα στον Μαρμαρογλύπτη πατέρα του.

Σπούδασε στην Σχολή καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, για το έργο του οποίου και πόσο αυτό τον καθόρισε, εξομολογείται στην εκπομπή.

Εχει πραγματοποιήσει 16 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ισπανία και το Βέλγιο, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ιταλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Γαλλία και την Ισπανία.

Αυτή την περίοδο προετοιμάζει την έκθεση που θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2021 στο Παρίσι.

Το 2016, πραγματοποιήθηκε έκθεση έργων του στην Ελληνοαμερικανική Ενωση, με τίτλο «Φως και Ζωή». Τα έργα του παρουσιάστηκαν μαζί με ποιήματα του Δημήτρη Αγγελή, που γράφτηκαν ειδικά για την έκθεση και τα έργα του Ζωγράφου. Αυτή η σύνδεση εικαστικής δράσης και ποίησης παρουσιάζονται με πρωτότυπο τρόπο στο ντοκιμαντέρ.

Μουσική: Γιώργος Κουμεντάκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Πουλίδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Κορίνα Βρυσοπούλου
Μοντάζ: Στράτος Τσιχλάκη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εκθεσιακός και εκδοτικός εορταστικός Δεκέμβριος από τον Κώστα Ευαγγελάτο

Ο Κώστας Ευαγγελάτος μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης συμμετοχής του, ως τιμώμενος εικαστικός, στα Πολιτιστικά Δρώμενα Τέχνης 2023 / Visions of Contemporary Art, στον...

Η γεωμετρική πηγή των αφηρημένων αυτοσχεδιασμών του Καντίνσκι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Vassili Kandinsky γεννήθηκε στη Μόσχα το 1866. Το 1886 παρακολούθησε μαθήματα Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας....

Το ελκυστικό μυστήριο των εικαστικών έργων του Μαγκρίτ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης.  Ο Ρενέ Μαγκρίτ γεννήθηκε το 1898 στην Βελγική πόλη Λεσίν. Καθοριστικό ρόλο στην πορεία του διαδραμάτισαν τα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this