«εικονοτοπίες»: Ομαδική εικαστική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

Μια περιήγηση στον τόπο, τον χρόνο και το θυμικό. Ένα σενάριο σε εξέλιξη. Ένας περίπατος, μικρός ή μεγάλος, σε διαδρομές περίπλοκες και υπόγειες. Η καθημερινότητα βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο, ιδωμένη μέσα από φίλτρα επιμέρους περιοχών ενδιαφέροντος.

Οι ε ι κ ο ν ο τ ο π ί ε ς είναι η καινούρια έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας (ΔΠΚ). Πρόκειται για μια ομαδική αφήγηση με έργα που προέρχονται από την εικαστική συλλογή της ΔΠΚ. Η δομή της είναι σπονδυλωτή και μέσα από τις υπο-ενότητές της διαπραγματεύεται το τοπίο με τις εναλλαγές του, ποικίλες όψεις της καθημερινότητας αλλά και των διεργασιών της σκέψης, της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Η ποικιλία σε εικαστικές γραφές, υλικά και τεχνικές διαπραγμάτευσης αποτελούν κύριο χαρακτηριστικό αυτού του ετερογενούς συνόλου από 42 έργα 28 δημιουργών που παρουσιάζονται στην αίθουσα Απόστολου Κάρκα (στο ισόγειο) της ΔΠΚ.

Δημήτρης Γιολδάσης

Η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του Νίκου Κωτούλα (δημιουργικό εργαστήριο θαυματρόπιο), του πολύτιμου συνεργάτη που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας.

Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη από την Μ. Δευτέρα 29.4.2024 έως και το τέλος του καλοκαιριού 2024. Μετά το Πάσχα προγραμματίζεται εκδήλωση παρουσίασής της (θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση).

Για ξεναγήσεις σε σχολικές και άλλες ομάδες είναι απαραίτητη η προηγούμενη συνεννόηση με την ΔΠΚ (Τηλ.: 24410 79119 και Email: [email protected]).

Τάσος Δήμος, “Αθλοπαιδιές”

Συμμετέχουν:

Αχιλλέας Αϊβάζογλου, Γιάννης Αντωνόπουλος, Μάγδα Βαμβατήρα, Γιώργος Βαλταδώρος, Γιώργος Βλαχάκης, Δημήτρης Γιολδάσης, Γιώργος Γούλας, Άννα Γρηγόρα, Τάσος Δήμος, Μιχάλης Ζησίου, Ευαγγελία Ιωάννου, Ελένη Καραγιάννη, Αριστομένης Κατσούλας, Μάρκελλος Κολοφωτιάς, Ανδρέας Κοντέλλης, Φάνης Κουζούνης, Τίτα Κριεζή, Άρης Λιάκος, Νίκος Λεοντόπουλος, Σταμάτης Παναγιώτης Μεταξάς, Βούλα Μούλου – Δούλη, Κυριάκος Μορταράκος, Στέλιος Μπακλαβάς, Χαρίκλεια Μυταρά, Παντελής Σαμπαλιώτης, Ευανθία Σούτογλου, Κώστας Τσώλης, Σάντρα Χρήστου

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Γιαννέλου

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 8:00 – 14:00
Σάββατο & Κυριακή: Κλειστά

Διεύθυνση: Β. Τζέλλα & Βασιαρδάνη, 43100 – Καρδίτσα

Τηλ.: 2441079982 & 2441079119

Email: [email protected]

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this